Detalji iz dva ugovora Živkovića: Partizan se odrekao 15% zarade i osigurao ga u slučaju smrti! (FOTO)

Uzburkaće srpsku javnost

Detalji iz dva ugovora Živkovića: Partizan se odrekao 15% zarade i osigurao ga u slučaju smrti! (FOTO)

Crno-beli su 50% prava na igrača prodali Apolonu 2014. godine i njima će morati da plate penale, ali je mnogo kontroverzniji prvi ugovor potpisan 2013. godine sa mladim fudbalerom
Objavljeno:

Neko vreme fudbalska javnost u Srbiji nije imala novih informacija ili reakcija povodom presedana koji je bio aktuelan tokom cele zime i sapunice na relaciji Partizan - Andrija Živković, a koja je završena prebacivanjem najboljeg igrača u Teleoptik. Međutim, to bi moglo uskoro da se promeni, jer je fudbalski sajt pod imenom "Fudbal liks" prema čuvenom "Vikiliksu", objavio dva ugovora mladog fudbalera, a njihovi detalji će sigurno izazvati burne reakcije. U prvom koji je potpisan sa kiparskim Apolonom 2014. godine navodi se da je fudbaler 75% u vlasništvu crno-belih, a da 15% pripada njegovom ocu i 10% menadžeru. Klub iz Humske, koga u ugovoru predstavljaju Dragan Đurić i Darko Grubor, je ugovorio prodaju 50% prava na igrača, a da će ga prodati timu koji mu bude ponudio godišnju zaradu od 400.000 evra. Kiprani je za to trebalo da isplate Partizanu 1,2 miliona evra u dve rate - 900.000 u roku od dva dana i 300.000 do 31. avgusta 2014.

footballleaks2015.wordpress.com
Ugovorom je predviđeno da od budućeg transfera Živkovića Apolon dobije 50% sredstava, Partizan 25%, Jovica Živković 15%, a 10% Andrijin menadžer. Takođe, Apolonu je ugovorom zagarantovano da može da kupi i preostalih 25% od Partizana i to za 600.000 evra. Partizan se obavezao da osigura Živkovića na tri miliona evra u slučaju neke nesreće ili smrti.
footballleaks2015.wordpress.com
Međutim, mnogo je zanimljiviji onaj drugi ugovor za koji se tvrdi da je takođe originalan, a koji je potpisan ranije od ovog sa Apolonom. On je potpisan sa "Doni menadžment AG" iz Švajcarske, a koga predstavlja Kenet Džordž Entoni Hil, a u njemu, prepunom pravopisnih grešaka, između ostalog piše: Član tri: Ugovorne strane saglasno konstatuju da je u letnjem prelaznom roku, dana 22.08.2013. godine uz pomoć DMAG i AGENTA,KLUB sa Živković Andrijom zaključio Ugovor o profesionalnom igranju.
footballleaks2015.wordpress.com
Član četiri: Klub prihvata da su DMAG i AGENT investirali u obuku,razvo, trenitranje i predstavljanje igrača Živković Andrije, na sledeće načine: 1) pratili razvoj i davali sportske savete igraču, 2) omogućli igraču kvalitetno napredovanje u karijeri, kvalitetan rad, takmičenje i na taj način prezentaciju igrača, 3) pružio druge usluge koje su vezena za pravilno napredovanje igrača, 4) Omogućio KLUBU kompletnu prednost u pregovorima sa igračem u odnosu na druge klubove u zemlji i inostranstvu.
footballleaks2015.wordpress.com
Član pet: Iz razloga navedenih u članu 4. Ovog Ugovora ugovorne strane su saglasne da DMAG po osnovu Sporazuma o razvoju i upravljanju između igrača, DMAG i AGENTA ima pravo na 15% (petnaest procenata) od neto iznosa naknade, umanjene za iznos Solidarne naknade koja u skladu sa propisima FIFA i FSS, koju KLUB napalati od budućeg transfera igrača Živković Andrije iz FK "Partizan" u drugi klub u zemlji ili inostranstvu.
footballleaks2015.wordpress.com
U ovom ugovoru se Partizan praktično odrekao 15% zarade od budućeg transfera Živkovića, a potpisao ga je Darko Grubor. Na kraju da još jednom pomenemo da će Živković na kraju sezone otići iz Humske kao slobodan igrač, da crno-beli neće dobiti ni dinar od obeštećenja, a moraće i da plate penale 2.500.000 evra Apolonu prema prvopomenutom ugovoru, a mnogi smatraju da je to novac koji se plaća Piniju Zahaviju. (Espreso.co.rs / Izvor: footballleaks2015.wordpress.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.