IZVINJENJE MILOJEVIĆA: Sve sam promašio! Nisam vrhunski trener! Ja sam kriv i neka me klub kazni!
Vladan Milojević preuzima odgovornost na sebe, Foto: Starsport©

Priznaje svoje greške

IZVINJENJE MILOJEVIĆA: Sve sam promašio! Nisam vrhunski trener! Ja sam kriv i neka me klub kazni!

Strateg Zvezde se izvinio zvezdaškoj javnosti za prikazanu igru u derbiju

Objavljeno:

Crvena zvezda je doživela dva uzastopna poraza, a posebno je peče onaj u 161. Večitom derbiju protiv Partizana, kada je prikazana izuzetno slaba igra o kojoj se uveliko polemiše u zvezdaškoj javnosti.

I dok su svi i dalje pod utiscima svega onoga što se desilo na stadionu u Humskoj, crveno-bele očekuje već naredni ispit, a to je zaostali meč protiv Voždovca, koji je na programu u sredu.

- Idemo u goste ekipi koja je uvek bila neugodna za nas. To je tim koji je u finišu prelaznog roka sklopio kockice. Imaju mnogo internacionalaca. Dobili su Vojvodinu i to dovoljno govori. Mi moramo da pokažemo reakciju i karakter. Jedina dobra stvar je što posle lošeg rezultata dolazi nova utakmica - rekao je trener Vladan Milojević.

Vladan Milojević traži od igrača da pokažu reakciju i karakter
Vladan Milojević traži od igrača da pokažu reakciju i karakterfoto: Starsport©

Ipak, i dalje je glavna tema Večiti derbi, loša igra protiv najvećeg rivala i greške načinjene u taktici i izboru igrača.

- Ja sam sve rekao posle utakmice i apsolutno sam preuzeo odgovornost. Plan koji sam imao, nismo uspeli da ostvarimo. Na samoj utakmici je moglo da bude mnogo bolje. Stojim i sada iza toga da smo sve promašili. Preuzimam celu krivicu na sebe. Svaki poraz boli, ali bitno je da nešto naučimo. Mnogo sam toga naučio u nedelju. To je život - poručio je Milojević na konferenciji za medije.

Vladan Milojević je preuzeo krivicu na sebe
Vladan Milojević je preuzeo krivicu na sebefoto: Starsport©

On sam prihvata odgovornost za inferiornost ekipe, a novinari su ga upitali kako on kao vrhunski trener prihvata činjenicu da u dva meča protiv Partizana njegova ekipa nije imala šut u okvir gola?

- Ja nisam vrhunski trener. Boli me i dalje činjenica da nismo šutnuli u okvir gola. Ja sam neko ko voli da ima dosta udaraca na gol. Dešavalo se u mom mandatu i da Partizan nema udarac na gol. Dešava se... Trudiću se da to ispravim - odgovorio je Milojević.

Vladan Milojević prihvata da bude kažnjen ako treba
Vladan Milojević prihvata da bude kažnjen ako trebafoto: Starsport©

Jedno od pitanja koje se postavlja u javnosti je moguća emotivna ispražnjenost igrača, pošto su već u dosadašnjem delu sezone odigrali veliki broj utakmica i ostvarili značajan uspeh plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona.

- Mi smo od juna u ringu kao u Gospodaru prstenova. Jurili smo taj naš prsten - Ligu šampiona. Kritikovao sam igrače, ali sam ispred njih kritikovao i sebe. Ja kao Vladan Milojević se javno izvinjavam se zvezdaškoj javnosti. Samo sam ja kriv. Ako klub treba mene da kazni, neka me kazni. Spreman sam na sve konsekvence. Prihvatićemo i kazne jer smo porodica. Ali ja sam iskreno preuzeo odgovornost i to je to - rekao je Milojević.

Vladan Milojević je priznao da postoji kriza u igri Zvezde
Vladan Milojević je priznao da postoji kriza u igri Zvezdefoto: Starsport©

Trener Zvezde je priznao da je igra tima u krizi već izvesno vreme.

- Evidentno je da smo u krizi, imate mnogo sinonima koje možete da koristite. Nekada vas rezultat pokrije, ali sad nismo imali ni jedno ni drugo.

I dok Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela tvrde da je poništeni gol Milunovića u derbiju bio regularan, Milojević je odbio da ulazi u tu polemiku.

- Neću da ulazim u sporne detalje. Rekao sam pre meča igračima da izbegavaju incidente. Da se ne skače. Hteli smo da pomognemo mladom sudiji, internacionalcu. Ja sam čovek sporta i uvek će tako biti. Nije vreme, ni mesto da se o tome priča - dodao je strateg Crvene zvezde.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.