NIJE BIO PREKRŠAJ NAD STOJKOVIĆEM, NEGO JE ON FAULIRAO ŽANDERA: Ovo gledište na poništen gol Zvezde nismo imali!
Sporna situacija sa derbija - Da li je Žander napravio prekršaj nad Vladimirom Stojkovićem, Foto: Printscreen/Youtube/Superliga Srbija

Znači li to onda da je penal

NIJE BIO PREKRŠAJ NAD STOJKOVIĆEM, NEGO JE ON FAULIRAO ŽANDERA: Ovo gledište na poništen gol Zvezde nismo imali!

Raka Đurović izneo je gledište na spornu situaciju kakvo nije bilo do sada u javnosti

Objavljeno:

Polemika u javnosti oko poništenog gola Crvene zvezde u 161. Večitom derbiju ne jenjava.

Sa Marakane tvrde da im je poništen regularan pogodak, dok u taboru Partizana, očekivano, imaju suprotno mišljenje, a na sve to se nadovezala izjava člana Sudijske komisije FSS-a, Igora Radojičića, koji kaže da je pogodak Milunovića bio regularan.

Sada se na tu spornu situaciju, faul Žandera nad golmanom Stojkovićem koji je prethodnio pogotku, osvrnuo i bivši član Sudijske komisije, Raka Đurović koji je zauzeo vrlo neobično gledište za čitavu situaciju - on tvrdi da je Stojković u stvari faulirao Žandera.

- Prekršaja nije bilo, dakle, trebalo je priznati Milunovićev gol. Sudije, kad se nakon centaršuta s boka u golmanskom prostoru stvori gužva, vođene inercijom "sviraju" prekršaj u korist golmana. Tako je i Srđan Jovanović. Konkretno: udarac je bio upućen iz ugla s golmanove desne strane, lopta je letela ka prvoj stativi i središnjem delu gola. Žander je skočio i krenuo ka lopti, ne prema Stojkoviću. Ovaj s gol-linije, iza leđa igraču s namerom da izbije loptu i zakasnio s intervencijom - objasnio je Đurović za "Žurnal".

Sa druge strane oduvek važi pravilo da je golman u svom petercu zaštićen u svakom slučaju, ali Đurović kaže da Stojkovićeva neprikosnovenost u ovom slučaju nije bila povređena.

- Golmanova neprikosnoveost nije povređena. Igrač nije išao unazad ili recimo, licem bio okrenut ka golmanu. Da jeste, bio bi prekršaj. Ovako, što već kazah, lopta je išla prema Žanderu, on je prvi igrao, iza njegovih leđa se našao Stojković, loše procenio let lopte, okasnio s intervencijom i sudario se s rivalom. I, ako bismo terali mak na konac, načinio prekršaj - poručio je Đurović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Žurnal.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.