PUŠKAŠ NAGRADA OTIŠLA U MAĐARSKU: Jirgen Klop je najbolji trener 2019. godine!
Jirgen Klop, Foto: EPA

SVEČANOST

PUŠKAŠ NAGRADA OTIŠLA U MAĐARSKU: Jirgen Klop je najbolji trener 2019. godine!

Bijelsa dobio nagradu za fer-plej zbog nesvakidašnjeg poteza na meču Lidsa i Aston Vile

Objavljeno: 21:53h

Jirgen Klop proglašen je najboljim trenerom sveta za ovu godinu! Nemački stručnjak sa klupe Liverpula "krunisan" je večeras na ceremoniji u milanskoj "Skali".

FIFA bira najbolje za 2019, a nagradu za najboljeg trenera dobio je Klop, koji je svoj tim odveo do trofeja u Ligi šampiona.

- Hvala svima koji su glasali za mene, ali i onima koji nisu. Moja porodica, koja sada ovo gleda na televiziji, pre desetak godina nije mogla da očekuje da će se ovo ikada dogoditi. Srećan sam što sam deo neverojatnog kluba kakav je Liverpul. Takođe, čast je biti među svima vama, posebno među mojim sjajnim kolegama. I na kraju, ovo je individualna nagrada, a najvažnija je ipak ona timska. Mnogo je ljudi zaslužno za ovo i bez njih ovo ne bi bilo moguće. Zato je ovo zajednička, porodična pobeda - rekao je Klop na ceremoniji u Milanu.

Klop je priznanje dobio ispred trenera Mančester Sitija i Totenhema, Pepa Gvardiole i Maurisija Poketina.

Što se tiče dodele Puškaš nagrade, za najbolji gol godine, ona je otišla u Mađarsku, a dobio ju je igrač Debrecina Danijel Zori za pogodak postignut početkom godine, 16. februara u šampionatu Mađarske protiv Ferencvaroša.

Nagradu za fer plej dobili su Lids junajted i Marselo Bijelsa, a on ju je zaslužio zbog onoga što se dogodilo pre nekoliko meseci na susretu njegovog Lidsa i Aston Vile.

Bizarna serija događaja počela je u 73. minutu, kada se činilo da će Lids izbaciti loptu iz igre kako bi se ukazala pomoć Džonatanu Kođiju koji je ostao da leži na terenu, ali upravo iz te akcije su domaći postigli gol preko Mateusa Kliča. Gosti su nakon toga pobesneli i napravili haos na terenu, da bi čuveni Marselo Bijelsa naredio svojim izabranicima da u duhu fer-pleja puste protivnika da postigne gol odmah i tako izjednače rezultat, uprkos tome što je njegovom timu svaki bod bio bitan za ulazak u Premijer ligu posle skoro 20 godina. Na kraju, nisu uspeli...

Ostanite uz Espreso.co.rs i ispratite kome su otišle ostale nagrade.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.