TO JE DISKRIMINATORSKI AKT UPEREN PROTIV ZVEZDE! Terzić najavio borbu protiv ovog pravila u srpskom fudbalu!
Zvezdan Terzić smatra da je pravilo o 4 stranca u protokolu diskriminatorski akt, Foto: Zorana Jevtić

Hoće da se vrati na 6 stranaca

TO JE DISKRIMINATORSKI AKT UPEREN PROTIV ZVEZDE! Terzić najavio borbu protiv ovog pravila u srpskom fudbalu!

Generalni direktor crveno-belih se dotakao i ove teme tokom obraćanja medijima

Objavljeno:

Zvezdan Terzić je dan posle 161. Večitog derbija održao vanrednu konferenciju za medije pošto je Crvena zvezda doživela poraz od Partizana uz veoma lošu igru.

Generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana se dotakao mnogi tema, žestoko iskritikovao sopstvene igrače, a potom osuo paljbu po upravi najvećeg rivala optuživši je za spinovanje javnosti i stvaranje atmosfere da je Zvezda "mezimica vlasti i FSS".

Osim toga on se dotakao i pravila u srpskom fudbalu da je zabranjeno imati više od 4 strana igrača u protokolu, a s obzirom da ih crveno-beli imaju čak 8 u timu i da su se ove sezone prilično oslanjali na nedržavljane Srbije u utakmicama, jedan od zaključaka javnosti jeste bio i taj da su im stranci falili u ovom susretu.

Zvezdan Terzić je najavio da će se Zvezda boriti da se to pravilo vrati na 6 stranih igrača
Zvezdan Terzić je najavio da će se Zvezda boriti da se to pravilo vrati na 6 stranih igračafoto: Zorana Jevtić

- Naopako, Srbija je potpisnik da naši igrači nisu u EU, donet je diskriminatorski akt, Zvezda uraditi sve da se zakon i propis poštuju. Taj propis znači da je šest stranaca dozvoljeno, smanjeno je na četiri, i to je udar na Zvezdu, Zvezda smatra da nije u interesu srpskog fudbala, da ne može da parira Olimpijakosu sa devet stranaca, a mi imamo četiri. Veliki Bajern u državi od 100 miliona ima osam stranaca, a samo trojicu Nemaca.

- Zbog uspeha u Evropi, i prošle godine su svi dobili tri i po miliona, i sada, svi su podelili pare za uspeh u Evropi Zvezde. A ne bi bilo uspeha da nema stranca. A videli ste koliko stranaca ima u drugom klubovima. Srbija i dalje robuje nazandim pravilima i ne može se tako napred - rekao je Terzić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.