TERZIĆ OSUO PALJBU PO UPRAVI PARTIZANA: Na pokvaren način truju javnost! Sudija partizanovac nam poništio čist gol!
Zvezdan Terzić optužio je upravu Partizana da truje javnost, Foto: Zorana Jevtić

Žestoke optužbe

TERZIĆ OSUO PALJBU PO UPRAVI PARTIZANA: Na pokvaren način truju javnost! Sudija partizanovac nam poništio čist gol!

Prvi operativac crveno-belih je izašao u javnost sa žestokim optužbama na račun uprave najvećeg rivala

Objavljeno: 14:25h

Prilično ljut je generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, zbog poraza u 161. Večitom derbiju od Partizana.

On je na konferenciji za medije najpre žestoko raspalio po svojim igračima, da bi se nakon čestitki Partizanu na pobedi, ubrzo prešaltao na napadački ton prema članovima uprave crno-belih.

Prvi operativac crveno-belih je optužio upravu večitog rivala da je stvorila atmosferu da je šampion Srbije miljenik FSS-a i države, što je eskaliralo ponašanjem Grobara tokom derbija.

- Druga stvar je je reakcija navijača Partizana, maltene histerija. Došao sam do zaključka da rukovodstvo Partizana na perfidan i pokvaren način truje javnost da je Zvezda mezimac FSS i države, da se uništi Partizan. Neverovatna je onakva agresivna reakcija, da predsednik Partizana ne osudi navijače, nego za klupsku televiziju kaže da je to navijanje i uobičajeno. To je rezultat perfidne kampanje, spinovanja mesecima i godinama, da neko želi da uništi Partizan, i reakcija je onakva. Borba, poziv na bunt, otpor prema režimu. Pokvareno je jer Vučelić zloupotebljava funkciju u "Večernjim novostima". Utiče na ostale medije, pa onda potpredsednik na mrežama truje i laže narod. To traje duže vreme, stvorena je pogrešna slika javnosti, i Savo Milošević je u to uvučen par meseci, davao je takve izjave, iako nije stvar trenera. Pričao je kako pomaže Zvezdi država, a za par dana će se znati koliko država pomaže Zvezdi, koliko Partizanu - rekao je Terzić.

Zvezdan Terzić je optužio Milorada Vučelića da preko 'Novosti' spinuje javnost
Zvezdan Terzić je optužio Milorada Vučelića da preko "Novosti" spinuje javnostfoto: Starsport©

On je potom rekao da su članovi uprave Partizana sedam dana pravili hajku zbog penala protiv Inđije i da su tako pravili pritisak, da bi sve eskaliralo time da je sudija Jovanović poništio, prema njegovom mišljenju, regularan pogodak Crvene zvezde.

Uz to je Terzić dodao da je glavni arbitar sa derbija u stvari navijač Partizana.

- Napravili su pritisak, sedam dana su se bavili penalom protiv Inđije, Zvezda nije krila, jasno je izašla sa stavom da je sudija pogrešio i da takva pomoć ne treba. Zvezda je najjača, ne treba joj takva pomoć, greška, idemo dalje. Pravili su pritisak čitave nedelje kroz medije, pa na sudiju Jovanovića, iako smo išli na sastanak sa FSS. Jovanoviću sam rekao, ne sviđa mi se što sudiš, znam da si proglašen kao partizanovac, ali verujem da želiš u Evropi da napreduješ i da nećeš to zloupotrebiti. Ali on je zloupotrebio, i poništen nam je čist gol. Ponavljam, napravićemo analizu zašto je Zvezda bila loša, ali i tako loša je povela. Podsetiću da je duel Tavambe i Manojlovića pušten, i posle je Partizan preuzeo titulu. Mi smo sada dozvolili da pričaju, kevću i laju. Posle one atmosfere, smišljeno su pripremili teren, da je Zvezda favorit, i ispali smo naivni i previše pošteni, kad pogledaš kako oni pripremaju teren u javnosti.

Zvezdan Terzić kaže da je i Savo Milošević uveden u celu priču oko laganja javnosti
Zvezdan Terzić kaže da je i Savo Milošević uveden u celu priču oko laganja javnostifoto: Starsport©

Generalni direktor Zvezde je potom nastavio u istom tonu, rekavši da ljudi iz Partizana koriste to što predsednik države, Aleksandar Vučić, ne krije da navija za Zvezdu i da na taj način stvaraju atmosferu da država pomaže finansijski klub sa Marakane, više nego rivala iz Humske.

- Zvezda posluje transparentno, Zvezda ne koristi pare obveznika, 92 odsto koristi od transfera, Zvezda više daje državi nego što dobija, i ponosni smo na to. Zvezda ima samo 1,2 miliona evra sponzorskog ugovora sa Telekomom, imamo Gazprom, to je inostrana kompanija bez suvlasnišva Srbije. Ima polemike sa Agrobankom, a sve radimo javno i transparentno. Najgore prolazimo u hendlovanju dugova sa državnim bankama, sa Agrobankom, bolje smo prošli sa stranim bankama. Imaju specifičan način poslovanja. Ne bežimo od odgovornosti, imali smo ovde pre 20 dana konferenciju sa puno osmeha, ovde nema opuštanja, svaki dan je novo dokazivanje - rekao je - Terzić i dodao:

- Mogu da dam statistiku koliko je država pomagala od 2017. godine, na perfidan način koriste što Vučić ne krije da navija za Zvezdu.

Zvezdan Terzić kaže da Partizan koristi to što Aleksandar Vučić ne skriva da navija za Zvezdu
Zvezdan Terzić kaže da Partizan koristi to što Aleksandar Vučić ne skriva da navija za Zvezdufoto: Nebojša Mandić/Zorana Jevtić

Terzić je potom poručio da već godinama traje "spinovanje" javnosti od strane Partizana i da time nipodaštavaju Crvenu zvezdu.

- Ne možemo da prenebregnemo spinovanje javnosti i stvaranje atmosfere u Humskoj. Ja duboko poštujem Partizan, svestan sam da bez jakog Partizana nema jake Zvezde. Potrebne su dve strane, da li sam ikada pomenuo Partizan negativno? Oni se bave godinama na televiziji Partizana Zvezdom, nipodaštavaju i vređaju. Prećutkivali smo, naivni i prepošteni. Nije alibi, svesni smo slabosti i igre, ali ne možemo da ćutimo na propagandu koja se širi kroz Partizan i truje javnost. Poslali smo poruku navijačima da ne radimo tako, nije fer. Vučelić kaže "pa dobro to je navijanje što su vređali predsednika FSS, dok on sedi tu u njihovoj kući". Oni su dali za pravo navijačima, a doprineli su da je reakcija takva - nastavio je Terzić.

"Alfa i omega" kluba iz Ljutice Bogdana je govorio i o pravilu da u domaćem prvenstvu ne sme biti više od četiri stranca u protokolu, te je istakao da je to pravilo direktno protiv Zvezde i da će se boriti za njegovo ukidanje.

Zvezdan Terzić poručuje da je pravilo o 4 stranca upereno protiv Zvezde
Zvezdan Terzić poručuje da je pravilo o 4 stranca upereno protiv Zvezdefoto: Zorana Jevtić

- Naopako, Srbija je potpisnik da naši igrači nisu u EU, donet je diskriminatorski akt, Zvezda će uraditi sve da se zakon i propisi poštuju. Taj propis znači da je šest stranaca dozvoljeno, smanjeno je na četiri, i to je udar na Zvezdu, Zvezda smatra da nije u interesu srpskog fudbala, ne možete da parirate Olimpijakosu sa devet stranaca, a mi imamo četiri. Veliki Bajern u državi od 100 miliona ima osam stranaca, a samo trojicu Nemaca.

- Zbog uspeha u Evropi, i prošle godine su svi dobili tri i po miliona, i sada, svi su podelili pare za Zvezdin uspeh u Evropi. A ne bi bilo uspeha da nema stranaca. A videli ste koliko stranaca ima u drugom klubovima. Srbija i dalje robuje nazadnim pravilima i ne može se tako napred.

Posle njegovog izlaganja prešlo se na pitanja novinara, a glavno je bilo da li je moguće da crveno-beli za 90 minuta nemaju šut u okvir gola?

- Rekao sam da smo nezadovoljni, da ovaj tim u koji je investiran ovoliki novac ovako loše izgleda, to je nedopustivo - rekao je Terzić i potom odgovorio o kažnjavanju igrača za lošu igru:

- Predstoje analize, pa ćemo videti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.