BORBA ZA TITULU JOŠ NIJE NI POČELA: Apsolutno smo zaslužili pobedu! Milojević me je iznenadio!
Foto: Starsport©

konferencija

BORBA ZA TITULU JOŠ NIJE NI POČELA: Apsolutno smo zaslužili pobedu! Milojević me je iznenadio!

Strelci za Partizan bili su rezervisti Sejduba Suma i Zoran Tošić

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu rezultatom 2:0 u 161. "večitom" derbiju.

Savo Milošević je igru svog tima ocenio je "dosta dobrom" jer su sve vrline "večitog" rivala svedene na minimum.

"Mislim da smo apsolutno zaslužili pobedu. Imali smo više od igre, više šansi i šuteva na gol tokom 90 minuta. Ponovili smo ono što je bila odlika naše igre u poslednjem periodu. Derbi je generalno bio dobar. Zvezda me je iznenadila, moram da priznam, jer je izašla malo ofanzivnije nego što sam očekivao. Odlučila je energija, mi smo je imali mnogo više", rekao je Milošević novinarima posle utakmice.

Partizan je pobedio Crvenu zvezdu sa 2:0, u devetom kolu Super lige Srbije.

"Taktički smo igrali dosta dobro i sve vrline Zvezde smo sveli na minimum. Slično smo uradili i u finalu Kupa pre neki mesec. Tačno smo znali na koji način treba da igramo protiv ove ekipe Zvezde. Jedino su novi igrači bili nedoumica, koji su došli tokom leta", kazao je Milošević.

foto: Starsport©

Upitan da li mu je ovo najdraža pobeda u trenerskoj karijeri odgovorio je odrično i dodao da mu je draža ona nad Crvenom zvezdom u finalu Kupa prošle sezone.

Strelci za Partizan bili su rezervisti Sejduba Suma i Zoran Tošić.

"Ovde nema prvih 11, ne može ih i biti s obzirom na broj utakmica. Svi su nam potrebni u svakom momentu. Statistika širom Evrope pokazuje da igrači sa klupe donose prevagu i dosta bodova ekipama", naveo je trener Partizana.

foto: Starsport©

Po njegovim rečima, borba za titulu tek predstoji.

"Borba za titulu još nije ni počela. Znate i sami kakav nas ritam čeka u narednom periodu. Ovo je psihološki stimulans za nas, da utakmice koje dolaze čekamo u boljem raspoloženju. Imaćemo i veće samopouzdanje. U derbiju se ne dobija ništa više od tri boda, koja će nam biti potrebna i u Ivanjici, Nišu... Dobro je pobediti derbi jer smo uspeli konačno da ujedinimo i navijače. Situacija u i oko kluba je bila teška. Derbi je uspeo da nas malo više ujedini i energiju usmerimo na ono što nas čeka", rekao je Milošević.

Zadovoljan je igrom odbrane svog tima.

"Momci su igrali onako kako očekujemo. Konstantno smo od početka sezone u odbrani igrali čvrsto i disciplinovani i protivnicima nismo dozvoljavali da nam šutnu više od četiri ili pet puta, to je maksimum", kazao je trener crno-belih.

Partizan sada ima 17 bodova, jedan manje od Crvene zvezde.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.