OVO NIJEDAN NAVIJAČ PARTIZANA NE ZNA: Marijan Rističević je napisao stihove za himnu crno-belih!
Marijan Rističević nam je potvrdio da je on napisao neke od stihova himne Partizana, Foto: Filip Plavčić, Marina Lopičić

Potvrdio je za espreso.co.rs

OVO NIJEDAN NAVIJAČ PARTIZANA NE ZNA: Marijan Rističević je napisao stihove za himnu crno-belih!

On je za ispričao kako je došlo do toga i rekao nam koji njegovi stihovi su završili u himni čiji je autor Slobodan Novaković

Objavljeno:

Partizanovi navijači imaju mnogo pesama posvećenih voljenom klubu, njegovim uspesima i pobedama, ali dobro se zna da je samo jedna pesma u stvari himna tog kluba.

Reč je o pesmi "Dok Partizan bitke bije" koju je napisao Slobodan Novaković, dramaturg, reditelj i novinar daleke 1975. godine.

Međutim, on nije jedini koji je autor ti stihova, već je u pitanju više osoba, a jedna od njih je i današnji političar i poslanik u Skupštini Srbije, Marijan Rističević.

Poslanik sa liste SNS-a je to otkrio na Tviteru, gde je napisao da je autor pesme, Novaković, iskoristio i neke stihove koje je on napisao i da je na to ponosan.

Tragom toga, mi smo pozvali gospodina Rističevića da nam pojasni o čemu se radi, a on nam je poručio da je reč o tome da su u prvoj polovini sedamdesetih brojni navijači Partizana pisali pesme o voljenom klubu i da je onda Slobodan Novaković iskoristio stihove iz nekih od tih pesama i stvorio himnu navijača crno-belih koja je bila prva koja je u potpunosti zaživela među Partizanovom publikom.

- Davno je to bilo, kao da nisam. To je Novaković sastavljao, pa je iz tih pesama koje smo mi pisali, uzimao i sastavljao stihove.

Rističević se seća i koje je stihove napisao on.

- Parni valjak neka melje da ispuni naše želje. Davno je to bilo, ali ja sam ih prepoznao. Tada sam bio mlad i lud sređnjoškolac - rekao je Rističević za Espreso.co.rs.

Podsećamo da je muziku na stihove Slobodana Novakovića komponovao Kornelije Kovač, a pesmu je otpevao Saša Aleks 1975. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.