ESPRESO ANALIZA: Natho sa onoga sveta! Takuma, nemoj više da driblaš!
Natho je bez sumnje bio najbolji na terenu, Foto: Starsport©

BILI SMO U HUMSKOJ

ESPRESO ANALIZA: Natho sa onoga sveta! Takuma, nemoj više da driblaš!

Ovo su zapažanja našeg specijalnog izveštača sa stadiona u Humskoj.

Objavljeno: 23:05h
Aleksa Radosavljević

Bila je ovo idealna prilika da Partizan osvoji tri boda u grupnoj fazi Lige Evrope, namestilo se crno-belima, imali su igrača više od 27. minuta i povoljan rezultat, ali ih je pad koncetracije u finišu meča koštao celog plena, pa AZ Alkmar ide kući zadovoljniji nakon meča u Beogradu pred dvedeset hiljada mališana.

Vladimir Stojković

Kod gola nije mogao da uradi zaista ništa, ostavljen je na vetrometini od strane celog tima. Kod drugog pogotka, doduše, mogao je mnogo bolje, jer je lopta ušla kod prve stative, a golmanova dužnost je da to odbrani. Nemanja Miletić

U uvodnim minutima preko njega i Bojana Ostojića AZ je došao do kaznenog prostora i velike šanse, ali je srećom šut otišao tik pored Stojkovićeve stative. Nije imao preterano mnogo posla, ali kako je meč odmicao bio je sve sigurniji i sigurniji, sve do drugog gola AZ-a, koji je pao preko njega, jer nije dobro ispratio svog igrača. U 80. minutu je ponovo ispao iz igre, ali ga je Zdjelar sjajno pokrio te sprečio čistu gol situaciju. BIla je ovo ubedljivo najgora njegova utakmica ove sezone.

foto: EPA / Martin Divisek

Bojan Ostojić

Bio je jedini u kaznenom prostoru kod vodećeg gola AZ-a, ali pošto nije imao podršku saigrača, nije mogao da se bori sa trojicom brzih napadača, koji su lako rešili tu situaciju u svoju korist, gotovo kao na treningu. U drugom poluvremenu imao je jednu maestralnu intervenciju kada je ostao potpuno usamljen sa daleko bržim napadačem gostiju. Bacio se i na akrobatski način ispucao loptu uz to iznudivši i faul. I on je mogao bolje da reaguje kod drugog gola, poput Nemanje Miletića, ali ga nije bilo nigde. Strahinja Pavlović

Manje primetan deo štoperskog tandema. Opet je imao ona njegova karakteristična utrčavanja u napad, a bio je i sasvim siguran u situacijama jedan-na-jedan sa protivničkim napadačima.

Strahinja Pavlović
Strahinja Pavlović foto: Starsport©

Slobodan Urošević

Slobodno možemo da prekopiramo ono što smo o njemu pisali posle prethodnih utakmica. Zaista je postao više nego pouzdana opcija uz levu aut liniju. Aleksandar Šćekić

Nije ovo bilo njegovo veče. Nekoliko smušenih intervencija, nekoliko netačnih pasova, ali sve je to postalo nebitno kada je Partizan ostao sa igračem više na terenu, kada se težište potpuno pomerilo na polovinu koja pripada AZ-u. Izmenjen je u 80. minutu, kako bi ulaskom Sume Partizan zaigrao ofanzivnije, a uslovno rečeno, na njegovo mesto je došao Natho.

Aleksandar Šćekić
Aleksandar Šćekićfoto: Starsport©

Saša Zdjelar

Što je bilo do njega, on je odradio kao i uvek. Valja pomenuti i jednu njegovu intervenciju u 80. minutu, kada je Miletić ispao, po levom krilu se napadač AZ-a stuštio poput brzog voza sam, čekao loptu, ali je Zdjelar maestralno pročitao igru i presekao čistu gol situaciju. Bibras Natho

Kakav je to doktor fudbala! Njegove lopte zaista imaju oči. Pas sa samog centra terena je teledirigovano pronašao Takumu Asana, koga je kao poslednji igrač odbrane oborio Jonas Svenson, kada je dobio crveni karton. Ako je tu pokazao koliki je majstor, šta tek reći o tehnici šuta "sa onoga sveta" kod drugog pogotka Partizana, kada je sa 20-ak metara pronašao put do mreže. Jedno od najvećih pojačanja u prethodnih nekoliko godina.

foto: Starsport©

Zoran Tošić

Već u desetom minutu je zategao desnicom sa 20 metara, nažalost po srpski klub, lopta je otišla metar iznad prečke. Nažalost, u 29. minutu iz izgledne situacije, slobodnog udarca sa 20 metara, šutirao je pravo u živi zid. Do izlaska sa terena u 63. minutu, više se nije preterano isticao. Takuma Asano

Iz njegove katastrofalne greške i potpuno nerezonskog poteza AZ je došao do kontranapada iz koga je pao prvi golu 12. minutu. Pokušao je da dribla "ka unutra", a napravi je problem svom timu. Međutim, za to se delimično iskupio u 28. minutu kada se odlično otvorio, prošao iza leđa odbrane AZ, iznudivši faul poslednjeg igrača odbrane i crveni karton. U 37. minutu promašio je stopostotnu šansu, šutirao je glavom i prebacio ceo gol, a posle toga je u prvom poluvremenu imao još jedan dobar prodor koji nije završen golom, zbog požrtvovanosti odbrane gostiju. I u drugom poluvremenu je odmah imao neviđenu šansu, iskoristio je svoju vanserijsku brzinu, ali je šutirao premlako pa je dozvolio golmanu da interveniše.

Asano u driblingu
Asano u driblingufoto: Starsport©

Umar Sadik

Za razliku od nekoliko utakmica u prethodnim nedeljama, bio je veoma agilan, uvek otvoren, spreman za saradnju sa saigračima. Taj trud mu se itekako isplatio kada je nad njim krajem prvog poluvremena napravljen penal posle sjajnog driblinga i ulaska u kazneni prostor.

Bilo je ovo jedno od boljih izdanja Sadika
Bilo je ovo jedno od boljih izdanja Sadikafoto: Starsport©

Izmene: Lazar Marković (ušao u 63. minutu umesto Zorana Tošića) Vidi se da mu je potrebno još malo takmičarskog fudbala kako bi opet bio onaj stari. U 85. minutu, promašio je stopostotnu šansu kad je ostao sam ispred golmana i probao da ga lobuje. Sejduba Suma (ušao u 80. minutu umesto Ščekića) Uneo je malo živosti u igru pri rezultatu 2:2, ali nije uspeo da postigne gol iz jedne sjajne situacije. Petar Gigić (89. minut umesto Sadika) Prekratko na terenu da bismo išta zapazili.

BONUS VIDEO:

(Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.