IBANJEZ NAJLUTIO NAVIJAČE BIVŠEG KLUBA ZBOG DRESA: Argentinac bio na kafi sa Zdravkom Mamićem, ali nije on kriv...
Luis Ibanjez, Foto: Dado Đilas

ZANIMLJIVO

IBANJEZ NAJLUTIO NAVIJAČE BIVŠEG KLUBA ZBOG DRESA: Argentinac bio na kafi sa Zdravkom Mamićem, ali nije on kriv...

Što je popularni 'Lučo' završio u Zrinjskom

Objavljeno:

Luis Ibanjez je dete Boke, a nakon nastupa za Dinamo i Zvezdu, stigao je u Hercegovinu potpisavši za Zrinjski.

"Plemići" imaju dres sličan kao River, najveći rival Boke Juniors.

Na novinarsko pitanje je li u njegovom transferu ikakvu ulogu imao Zdravko Mamić, nekadašnji prvi čovek zagrebačkog Dinama, Ibanjez je odgovorio odrečno.

- Nisam imao priliku da se vidim sa Mamićem. Bio sam pre tri meseca na kafi s njim u Međugorju. Poštujem ga, bio mi je šef sedam godina, uvek je bio uz mene i sigurno ćemo se videti i popiti piće - kazao je na predstavljanju novi igrač mostarskog Zrinjskog Luis Ibanjeez (31), čija su dva bivša kluba sinoć igrala u Ligi šampiona, Dinamo i Crvena zvezda.

- Srećan sam što je Dinamo pobedio sinoć 4-0. S takvom ekipom mogu sigurno biti u prva dva. Što se Zvezde tiče, to je dobar rezultat. Neki klubovi su tamo primali po sedam ili osam golova, pa je Zvezda dobro i prošla - rekao je Ibáñez, koji u Mostar nije došao zbog novca, nego da se kako je rekao, vrati u formu. Ugovor je potpisan na dve godine.

- Imao sam četiri ili pet ponuda na stolu. Na kraju se desilo što se desilo, tu sam sada. Zrinjski je zvao, ja sam odmah rekao da ću doći. Za pet minuta smo se dogovorili - istakao je Ibanjez koji je najavio i borbu Zrinjskog za titulu.

Osvrnuo se i na dres Zrinjskog koji liči na onaj koji nose fudbaleri Rivera, velikog rivala Boke Juniors za koju je Ibanjez nekad igrao. Njegovim prijateljima iz Argentine dres se, logično, nije svidio, piše Pogled.ba.

- Kad su me prijatelji vidjeli u dresu odmah su mi javili da nije to to - kazao je Luis Ibanjes kroz osmeh i dodao da je finansijski osiguran pa u Zrinjski nije došao zbog novca.

- Hvala na prilici koju sam dobio, prilici da dođem u klub i predstavim se u Premijer ligi BiH. Nadam se da ću skoro istrčati na teren a ono što mogu reći je da ću davati sve od sebe kao što sam uvek davao gde god da sam igrao. U Mostar sam stigao da sa Zrinjskim osvojim titulu i da nešto napravimo u Evropi - kazao je Ibanjez, koji je zadovoljan prvim danima u Mostaru. Najavio je kako će uskoro tražiti stan te da će dovesti suprugu i decu.

BONUS VIDEO:

(Esoreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.