PARTIZAN ISPUSTIO POBEDU SA IGRAČEM VIŠE: AZ Alkmar se spasio u Humskoj, ispromašivali se crno-beli!
Takuma Asano imao je nekoliko prilika koje nije iskoristio, Foto: Starsport©

Liga Evrope, 1. kolo

PARTIZAN ISPUSTIO POBEDU SA IGRAČEM VIŠE: AZ Alkmar se spasio u Humskoj, ispromašivali se crno-beli!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u lajv blogu na Espresu

Objavljeno: 23:21h

Partizan je ostao bez pobede nad AZ Alkmarom 2:2 na otvaranju grupne faze Lige Evrope u Humskoj!

Holanđani su izvukli bod u Beogradu zahvaljujući trenutku neopreznosti odbrane Partizana uprkos tome što su skoro 70 minuta igrali sa igračem manje.

A za to što nisu pobedili sami su krivi izabranici Sava Miloševića koji ne samo što su neoprezno ispustili vođstvo do koga su stigli preokretom, već pre svega zbog previše promašenih šansi.

1 / 33 Foto: Starsport©

Očigledno da problemi sa realizacijom i dalje muče ofanzivce Partizana, a sada se najviše ispromašivao Takuma Asano, koji je da je postigao gol mogao da bude i igrač utakmice i da se potpuno iskupi za onu grešku kod prvog pogotka Alkmara.

Sevnula je tada kontra Holanđana u nekoliko poteza i zatresla se mreža Vladimira Stojkovića.

Iskupio se Asano u 27. minutu kada je iznudio crveni karton za Svensona i naizgled je delovalo do samog kraja utakmice da će Partizan tu brojčanu prednost iskoristiti na terenu, ali u tome nije uspeo.

Izjednačili su crno-beli posle jedanaesterca nad Sadikom koji je u pogodak pretvorio na ovom susretu fantastični Natho, koji je i u drugom poluvremenu postigao fantastičan pogodak za kompletan preokret.

Ali kada su crno-beli krenuli i po treći gol kojim bi rešili pitanje pobednika, usledio je hladan tuš. Zaspala je odbrana, usledila je lopta sa pola terena iza njenih leđa, a 18-godišnji Badu je demonstrirao brzinske sposobnosti i lako potom savladao Stojkovića.

U nastavku je Partizan krenuo na sve ili ništa, ponovo je opsedao kazneni prostor Holanđana, ređale su se i šanse, najbolje su propustili Suma i Marković, a ne smemo zaboraviti i na one dve prilike za Takumu Asana na samom početku drugog poluvremena kada je rezultat bio 1:1, koje nisu iskorišćene.

Tako crno-beli započinju sa jednim bodom takmičenje u grupi L Lige Evrope, a na čelu tabele je Mančester junajted koji je uspeo minimalnim rezultatom da trijumfuje nad Astanom.

Važno je istaći da je meč u Humskoj odigran pred više od 20.000 mališana iz cele Srbije i regiona, koji su prisustvovali meču usled kazne UEFA kojom je bilo zabranjeno prisustvo navijača starijih od 14 godina.

Ali deca su napravila spektakularnu atmosferu bodreći Partizan tokom celog meča, ali su ostala uskraćena za trijumf voljenog tima.

PARTIZAN - AZ ALKMAR 2:2 (Natho 41pen, 61 - Stengs 13, Boadu 67)

Partizan: Stojković – Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Šćekić (od 80. Suma), Zdjelar – Tošić (od 63. Marković), Natho, Asano – Sadik (od 89. Gigić).

AZ Alkmar: Bizo – Svenson, Flar, Vujtens (od 55. minuta Hacidijakos), Vijndal – Mitdsjo, De Vit, Kompajners – Stengs, Boadu, Idrisi (od 31. Sugavara).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u lajv blogu na Espresu.

90+3. minut - Kraj utakmice! Partizan je odigrao nerešeno 2:2 protiv AZ Alkmara.

90. minut - Igraće se tri minuta sudijske nadoknade.

85. minut - I nova prilika pred golom Alkmara, ovog puta za Markovića. Ostao je sam kao duh u šesnaestercu, ali je pokušao da lobuje golmana i lopta je otišla preko gola.

Lazar Marković je imao sjajnu šansu
Lazar Marković je imao sjajnu šansufoto: Starsport©

83. minut - Uh kakva sada šansa za Sumu, ali je otišla u nepovrat. Sam je bio na 12 metara od gola i dobio loptu od Natha, ali je šutirao pored gola.

80. minut - Baca sada Milošević sve karte na ofanzivu i umesto defanzivnog Šćekića ubacuje Sumu, dok su na terenu i Sadik, Asano i Lazar Marković.

77. minut - Udarac Šćekića iz daljine, ali "živu loptu" mu hvata golman Alkmara bez većih problema.

72. minut - Previše olako je ispušteno vođstvo i to je unelo sada nervozu među igrače Partizana, koji sada žele da ponovo što pre stignu do pogotka, ali za sada bez konkretne šanse.

66. minut - GOOOL! Nije dugo potrajalo slavlje igrača Partizana. Kakva sada greška odbrane Partizana, tačnije Miletića kome je Boadu pobegao i dobio fantastičnu loptu sa pola terena od Stengsa. Osamnaestegodišnji napadač se sjurio u šesnaesterac i savladao Stojkovića.

61. minut - GOOOL! Rekosmo da pogodak Partizana visi u vazduhu, a ponovo je strelac Natho. Fantastična je to bila prilika za crno-bele, Sadik je pogodio stativu, ali se lopta odbila na ivicu šesnaesterca i na nju je natrčao Izraelac koji filigranski preciznim udarcem šalje u mrežu pored golmana i jednog igrača AZ Alkmara.

59. minut - Partizan je krenuo u totalnu ofanzivu, opsedaju oko kaznenog prostora i gola AZ Alkmara i sada se čeka samo taj završni udarac.

49. minut - Ofanziva Partizana na početku drugog poluvremena, a Asano je sada imao priliku da se proslavi. Najpre mu je udarac odbranio golman Alkmara, iako je mogao da asistira za Miletića, da bi potom sam glavom šutirao pored gola.

45. minut - Kraj prvog poluvremena, u kome je Partizan definitivno bio bolji rival, pogotovo nakon isključenja Svensona. Sadik i Asanao zadaju mnogo problema odbrani AZ Alkmara.

1 / 18 Foto: Starsport©

45. minut - Navalio je sada Partizan svim silama, a Natho sjajno deli lopte saigračima. Pokušavaju crno-beli do kraja prvog dela utakmice da stignu i do drugog gola.

42. minut - GOOOL! Bibras Natho rutinski postiže gol iz penala i donosi izjednačenje.

41. minut - PENAL ZA PARTIZAN! Umar Sadik je iznudio jedanaesterac u duelu sa Vutensom koji ga je povukao, a sudija je bez dileme pokazao na "belu tačku".

36. minut - Najbolja šansa za Partizan, ali ništa od gola. Natho je vrhunskim pasom pronašao Asana koji je utrčao iza leđa odbrane, ali je glavom sa nekoliko metara tukao preko gola.

29. minut - Sjajna prilika je bila sada za igrače Partizana. Slobodan udarac na nekih 18 metara od gola, ali je Zoran Tošić jako loše šutirao, po sredini živog zida.

27. minut - CRVENI KARTON ZA SVENSONA! AZ ALKMAR OSTAJE SA IGRAČEM MANJE! Igrač holandske ekipe je kao poslednji igrač odbrane srušio Asana na ivici šesnaesterca i isključen je kako i pravila nalažu u takvim situacijama.

1 / 5 Foto: Starsport©

20. minut - Asano sada traži jedanaesterac, ali sudija Gvido mu je pokazao da ustane.

1 / 17 Foto: Starsport©

12. minut - GOOOL! AZ Alkmar vodi u Humskoj posle fantastično izvedenog kontranapada. Izgubio je Asano loptu, usledio je kontraudar u tri poteza, Idrizi je sjajno dodao do Badua koji je poslužio na tacni Stengsa, a ovaj je matirao Stojkovića.

10. minut - Novi udarac prema golu AZ Alkmara, ali opet preko gola. Pokušao je Tošić na povratnu loptu Sadika, ali neprecizno.

6. minut - Mnogo sreće sada za Partizan. Odličan prodor po levoj strani pa onda kombinovanje u šesnaestercu Partizana da bi 18-godišnji Badu dobio loptu i sa nekih 7-8 metara neometan šutirao, ali je lopta zakačila nekoga i otišla pored stative Stojkovićevog gola.

3. minut - Prva dobra šansa pred golom Alkmara. Asano je ubacio loptu u šesnaesterac, ali je Tošić iz naleta promašio loptu koja je ipak stigla do Natha, ali on sa ivice kaznenog prostora šutira preko gola.

1 / 4 Foto: Starsport©

21.00 - Počela je utakmica u Humskoj.

20.55 - I ljudi iz AZ Alkmara su oduševljeni klincima na tribinama.

20.50 - Zaista su predivne scene na tribinama stadiona u Humskoj.

1 / 11 Foto: Starsport©

20.30 - Na stadionu se nalazi više od 20.000 dece iz celog regiona i prave fantastičnu atmosferu.

19.42 - Podsećamo da postoji mogućnost da ipak bude otvorena južna tribina za najvatrenije pristalice Partizana, a pregovori se i dalje vode.

19.35 - Poznate su startne postave dve ekipe. A Savo Milošević je odlučio da izvede totalno ofanzivnu ekipu od prvog minuta, ali bez Sejdube Sume, koji je očigledno još rovit od povrede.

Partizan: Stojković – Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Tošić, Natho, Asano – Sadik.

AZ Alkmar: Bizo – Svenson, Flar, Vujtens, Vijndal – Mitdsjo, De Vit, Kompajners – Stengs, Badu, Idrisi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.