FS KOSOVA NE BIRA SREDSTVA DA SPREČI DOLAZAK ZVEZDE: Zahtev je poslat, a ako se desi da uđu...
Crvena zvezda bi trebalo da gostuje Trepči u Zvečanu, Foto: Starsport©

Spremaju haos

FS KOSOVA NE BIRA SREDSTVA DA SPREČI DOLAZAK ZVEZDE: Zahtev je poslat, a ako se desi da uđu...

Erol Saljihu je izdao novo saopštenje povodom meča između prvaka Srbije i Trepče

Objavljeno:

Žreb za 1/16 finala Kupa Srbije spojio je pre dva dana Crvenu zvezdu i Trepču, a utakmica bi trebalo da se odigra u Zvečanu.

Međutim, vlasti samoproglašene države, koja je u stvari južna srpska pokrajina Kosovo i Metohija, se žestoko protive dolasku šampiona Srbije na teritoriju Kosova i najavljuju zabranu odigravanja te utakmice.

Iz Fudbalskog saveza Kosova najavljuju da će učiniti sve kako se taj meč ne bi odigrao, već su pisali UEFA i FIFA, a njihov generalni sekretar Erol Saljihu najavljuje da neće birati sredstva.

- Malo je verovatno da će Crvena zvezda igrati na Kosovu.Poslali smo žalbu FIFA i UEFA. Slučaj se razmatra i veoma je osetljiv. Poslali smo informacije i zahtev policiji i carini tzv. Kosova da spreče njihov ulazak na tzv Kosovo. Ukoliko budu ušli, to će biti propust organa bezbednosti - piše u saopštenju Saljihua.

Ni srpska strana ne sedi skrštenih ruku, ali pre svega pokušava da ostane pribrana i izbegne bilo kakvu tenziju ili nemire, pa je tako prvi čovek Takmičarske komisije FSS, Miodrag Janković, poručio da je moguća promena domaćinstva.

- Mi ćemo da pokušamo sve da se taj meč odigra u zadatom terminu, a pošto je Trepča izvučena na žrebu kao domaćin Crvenoj zvezdi, to realno stvara određene organizacione probleme. Pre svega oko same organizacije utakmice, pa do gostovanja navijača u Zvečanu, što je u ovom trenutku nemoguća misija - rekao Janković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.