GDE JE TAJ VAR I ZAŠTO NE RADI U LIGI ŠAMPIONA?! Tri tima debelo oštećena prve večeri, a tehnologija skroz zakazala
VAR tehnologija na Marakani, Foto: Starsport©

Kao da je neko pokvario

GDE JE TAJ VAR I ZAŠTO NE RADI U LIGI ŠAMPIONA?! Tri tima debelo oštećena prve večeri, a tehnologija skroz zakazala

U sve tri očigledne situacije je izostala reakcija iz VAR sobe

Objavljeno: 15:28h

Toliko pominjani VAR, posebno poslednjih dana u Srbiji, potpuno je zakazao prve večeri u novoj sezoni Lige šampiona.

Video tehnologija koja se od ove sezone po prvi put primenjuje još od plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona, razočarala je brojne ljubitelje fudbala, posebno navijače pojedinih timova koji su oštećeni upravo nereagovanjem VAR-a.

Čak na 3 utakmice su sudije donele pogrešne odluke, a da niko iz VAR sobe nije reagovao i pozvao arbitre na terenu da pogledaju snimke posle kojih bi najverovatnije doneli drugačije odluke.

Dva supertima večeras (21.00) izlaze na teren u Parizu - PSŽ protiv Reala. I jedni i drugi imaju određenih problema, ali čeka nas sjajan fudbal - kec je 2,30, iks 3,45, dvojka 3,05, a GG3+ 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za PSŽ - Real Madrid.

ČELSI - VALENSIJA

Sporna odluka odnosi se na prekršaj Kokelana nad mladim Mauntom koji je zbog povrede morao da napusti teren pre vremena, dok se Francuz izvukao samo sa javnom opomenom.

Ali da su reagovali iz VAR sobe i tražili od sudije da pogleda snimak, onda bi Kokelan verovatno dobio direktan crveni karton, pošto je njegov prekršaj upravo bio za takvu kaznu, jer je svom silinom udario u potkolenicu mladog fudbalera Čelsija koji je još dobro i prošao, jer je moglo da dođe do preloma.

BORUSIJA DORTMUND - BARSELONA

Na meču koji je završen bez golova, najviše zahvaljujući odbranjenom penalu Ter Štegena, ponovo nije reagovao VAR upravo zbog te odbrane nemačkog golmana koji nosi dres Barselone.

Naime prilikom izvođenja jedanaesterca Ter Štegen je obema nogama napustio gol liniju, što je suprotno fudbalskim pravilima (u trenutku udarca golman makar jednom nogom mora da dodiruje gol-liniju).

Na snimku se jasno vidi da u trenutku kad Rojs šutira Ter Štegen je sa obe noge daleko ispred gol-linije, što mu je olakšalo odbranu penala, a iz VAR sobe nije stigao nikakav signal glavnom arbitru da ponovi izvođenje jedanaesterca.

NAPOLI - LIVERPUL

I na ovom meču je viđena možda i najveća greška, i to na štetu prvaka Evrope, kada je dosuđen jedanaesterac za domaćina u 82. minutu.

Na snimku sporne situacije se jasno vidi da je Kaljehon počeo da pada čak i pre nego što je Robertson postavio nogu, odnosno da je u stvari napadač Napolija samo pao preko njegove noge, bez ikakvog saplitanja i kontakta.

Međutim, glavni arbitar je to okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu, dok su ljudi iz VAR sobe ponovo ostali nemi, umesto da signaliziraju sudiji da ponovo pogleda snimak cele situacije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.