GOMILA EVRA SE SLIVA U PARTIZAN: Poznato koliko će crno-beli zaraditi od plasmana u Ligu Evrope!
Slavlje fudbalera Partizana posle demoliranja Malatije, Foto: Starsport©

SAVU IDU GLAVNE ZASLUGE

GOMILA EVRA SE SLIVA U PARTIZAN: Poznato koliko će crno-beli zaraditi od plasmana u Ligu Evrope!

Mnogo novčanih muka imali su crno-beli u poslednjim mesecima, ali sada bi tome mogao da dođe kraj, ukoliko se bude poslovalo "domaćinski"

Objavljeno:

Partizan se posle godinu dana pauze vratio na jednu od najvećih scena evropskog fudbala, plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope.

Iskreno, početkom priprema na Zlatiboru, pa onda i u Sloveniji, retko ko, osim nekolicine novinara punih vere u neortodoksne metode Sava Miloševića, ali i sportsku sreću koju ovaj bivši as nosi sa sobom, verovao je da je grupna faza evropskog takmičenja realnost.

Sada su se stvari drastično promenile, posebno posle one rapsodije protiv Malatije u Beogradu, pa se i navijačima vratila poljuljana vera u klub, ali i upravu kojoj su prestali da skandiraju pogrdne uzvike. A, vratilo se i ono što je najbitnije u modernom fudbalu - novac.

Savo Milošević
Savo Milošević foto: Starsport©

Posle loše sezone, užasnog prvog dela pod Zoranom Mirkovićem, u Humsku se konačno sliva sasvim smirujuća svota novca.

Kako prenosi Telegraf, u FSS je 13. septembra stigla novčana injekcija na račun crno-belih u iznosu od 4.205.740 evra. Od toga, 2.920.000 dobija svako ko se nađe u grupnoj fazi, a ostalih 1.285.740 evra zarađeno je rezultatima ostvarenim u kvalifikacijama.

Da stvari budu još bolje, svaka pobeda u grupi vredi 570.000 evra, osvojeni bod 190.000 evra, a čak ni to nije sve, kako piše već pomenuti medij.

Partizan u Ligi Evrope
Partizan u Ligi Evrope foto: Saša Pavlić Koky, Dado Đilas, EPA/Peter Powel, Ilustracija/Espreso.co.rs

S obzirom da je Partizan po rangu 31. od 48 ekipa drugog po redu evropskog takmičenja, dobiće 18 akcija od UEFA (poslednja ekipa dobija jednu, prvoplasirana 48, matematika je jasna), od kojih svaka vredi 71.430 evra, to znači da će klub iz Humske zaraditi još skoro 1.300.000.

Dakle, ukoliko bi, u šta je teško poverovati s obzirom na to da su u grupi sa Mančester junajtedom, Partizan ostvario svih šest pobeda, mogao bi da zaradi i preko 3.000.000 evra za takmičarske uspehe, pa kada bi se svo to sabralo, u idealnom slučaju bi zaradio oko 9.800.000 evra.

Naravno, realnije je da se očekuje zarada od sasvim solidnih 7.500.000-8.000.000.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.