AMERIKANCI ANALIZIRAJU: Izblamirali smo se, samo Kingsi imaju razloga za osmeh, a za to je kriv Bogdan Bogdanović!
Srbija je savladala Amerikance, Foto: Dado Đilas

mundobasket

AMERIKANCI ANALIZIRAJU: Izblamirali smo se, samo Kingsi imaju razloga za osmeh, a za to je kriv Bogdan Bogdanović!

U Americi stavljena tačka na najgori plasman u istoriji.

Objavljeno: 15:46h

Stavljena je tačna na Mundobasket, u Americi će se okrenuti startu NBA lige, to je mnogo važnije, ali svakako da će već na naredno veliko takmičenje poslati mnogo jači tim, kako bi zadržali olimpijsko zlato. Sa druge strane, i izbor najbolje petorke pokazuje koliko su loši bili. "Baš smo se izblamirali, jasno da ovaj tim nije dovoljno dobar za najbolje svetske selekcije, ali svi ovi igrači uglavnom imaju zapažene role u klubovima", konstatuju Amerikanci. So na ranu je da niko od njihovih igrača nije u petorci šampionata. "Nemamo ni koga, naš najbolji igrač Kemba Voker je tek 28. strelac" piše u komentaru NBC. Amerika nije postizala dovoljno poena, nije imala ni prave šutere u ekipi, a mediji konstatuju da je teško sastaviti tim za kratko vreme, ali i da je sedmo mesto bruka.

foto: EPA/Wu Hong

To je najgori plasman u istoriji za SAD, a jedini igrači koji su u ovom veku bili MVP prvenstva iz Amerike su Durant 2010. i Kajri četiri godine kasnije. Na početku veka u Indijanapolisu Dirk Novicki je bio MVP, a u petoci uz njega, Manu, Stojaković, Pero Kameron i Jao Ming. Četiri godine kasnije je Pau Gasol uzeo titulu, ali je u petorci bio Melo Entoni, Amerikanci su osvojili bronzu. Posle dominacije u ovoj deceniji, novi neuspeh 2019.

Bogdanović je najbolji strelac Mundobasketa
Bogdanović je najbolji strelac Mundobasketa foto: Dado Đilas

Mediji pišu o Bogdanoviću kao novoj velikoj zvezdi i smatraju da će Sakramento biti veoma zadovoljan. "Ako Srbin bude na ovom nivou u NBA ligi, i formira ubitačan kvartet sa Foksom, Beglijem i Badi Hildom, Kingsi imaju velike šanse da vrate osmeh na lica navijača i pozitivni skor". Podsetimo, nisu bili u plej ofu 13 godina, prošle sezone su bili deveti što je najbolji plasman od 2006. imali su skor 39-43. U stvari, poslednji put su bili preko 50% kada su igrali u plej ofu 2006. i ispali od top nosilaca Sparsa

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.