Njegova borba je svakodnevna: Ko je mogao bolje od njega da motiviše igrače Partizana za derbi? (FOTO) (VIDEO)

Ni bolest ga ne zaustavlja

Njegova borba je svakodnevna: Ko je mogao bolje od njega da motiviše igrače Partizana za derbi? (FOTO) (VIDEO)

Fudbaleri crno-belih su slušali životnu priču Slobodana Jotića koji će učestvovati na Beogradskom maratonu, iako se 10 godina bori protiv multipla skleroze
Objavljeno:

Fudbaleri Partizana imaju veoma neuspešnu sezonu iza njih, ali su trijumfi u poslednjih nekoliko utakmica i dolazak trenera Ivana Tomića podigli atmosferu u svlačionici kluba iz Humske. Sve što bi trebalo da znate o Skupštini Partizana: Ko će koga podržati i uz koga su navijači? Igrači su živnuli nakon vezanih uspeha i to baš pred najveću svetkovinu srpskog fudbala - večiti derbi. Crno-bele u subotu očekuje rezultatski ne toliko značajan, ali svakako na svim drugim planovima izuzetno važan duel protiv Crvene zvezde.

fkpartizan.rs
Kako bi se fudbaleri još više dodatno motivisali za taj meč, ali i za naredne utakmice do kraja sezone, u goste im je došao čovek koji je uspeo da ostvari nešto što je delovalo nemoguće snagom volje i ljubavi prema životu i Partizanu. Reč je o Slobodanu Jotiću, 39-godišnjaku koji je pre deset godina saznao da boluje od multiple skleroze, takozvane bolesti sa sto lica, ali umesto da se njegov život polako gasi, on je odlučio da se bori.
fkpartizan.rs
- Za mnoge stvari u životu mislimo da nisu moguće i da su prepreke ispred nas nesavladive. Desi se da odustanemo posle samo jednog neuspeha, ne shvatajući da je život večita borba u kojoj mogu da opstanu samo oni najbolji, a to si upravo Ti! Do 2006. godine Slobodan Jotić je živeo živote poput svih nas. Radio je u inostranstvu kao vozač kamiona i zarađivao nekoliko hiljada evra mesečno. Jedini planovi su mu bili kako da zaradi još više novca i ostvari i druge snove.
fkpartizan.rs
Samo je jednog dana posle dugih vrtoglavica, mučnina i drugih simptoma vezanih za to oboljenje, saznao i zvanično da boluje od multipla skleroze. samo je jednog dana posle dugih vrtoglavica, mučnina i drugih simptoma vezanih za to oboljenje, saznao i zvanično da boluje od multipla skleroze. Tu počinje njegova borba. Oduzimaju mu se ruke, otežano hoda, gubi vid…
fkpartizan.rs
Deset godina kasnije, posle teške borbe sa samim sobom i bolešću, Slobodan će 12. aprila biti učesnik 29. Beogradskog maratona! Do danas je samo jedna žena iz Norveške, koja boluje od iste bolesti, istrčala polumaraton. Njegova snaga, volja, duh i energija inspirisali su druge da i oni pokušaju da savladaju sebe i probiju sve granice.
fkpartizan.rs
Kako od detinjstva navija za Partizan, njegova najveća želja bila je da ponese dres crno-belih tog dana i tako ostvari svoje snove, a Partizan mu je u tome pomogao. Poslušajte njegovu životnu priču i motivacioni govor koji je održao u svlačionici crno-belih.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.