PARTIZAN REŠIO PROLETER: Tošić ga načeo, Sadik potvrdio pobedu! Marković dao gol odmah po povratku!
Umar Sadik, Foto: Starsport©

Linglong superliga, 8. kolo

PARTIZAN REŠIO PROLETER: Tošić ga načeo, Sadik potvrdio pobedu! Marković dao gol odmah po povratku!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

Objavljeno: 22:29h

Partizan je u 8. kolu Linglong Superlige Srbije došao do svoje četvrte pobede (iz šest odigranih mečeva) i to rezultatom 3:0 protiv Proletera na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

Iako tokom prvog poluvremena nije bilo golova, a jedine šanse su viđene posle prekida, crno-beli su u drugom delu igre uspeli da meč reše u svoju korist.

Zoran Tošić je načeo domaćina u 56. minutu, na 2:0 povisio je Umar Sadik u 73, dok je konačan rezultat postavio povratnik Lazar Marković pet minuta kasnije.

Podsetimo, ranije danas Crvena zvezda je slavila nad Inđijom posle preokreta u poslednjih nekoliko minuta.

Inače, naredne sedmice Partizan čekaju dva duela u Humskoj - prvo u četvrtak sa AZ Alkmarom, a onda za vikend sa večitim rivalom Zvezdom (161. Večiti derbi).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

KRAJ! Iako nije delovalo da će biti tako, bila je ovo rutinska pobeda crno-belih izvojevana sa tri gola u drugom delu igre.

78' GOOOOOOOL! Lazar Marković je pokazao da nije za džabe dolazio u redove crno-belih po drugi put. Postigao je veoma lep gol posle nove asistencije Bibrasa Natha. Kako čovek deli lopte, što bi se reklo - šakom i kapom.

73' GOOOOOOOL! Posle nekoliko promašaja i smušenih reakcija, strelac je Umar Sadik. Asistent je bio magični Bibras Natho.

64' Lazar Marković je ušao na teren umesto Zorana Tošića, otišao na levo krilo, a mlađani Filip Stevanović je otišao na desnu stranu.

59' Neverovatan promašaj Umara Sadika. Dobio je loptu u situaciji 1-na-1, predriblao golmana, ali pogodio samo stativu. Velika šansa da se meč već sad reši odlazi u nepovrat.

56' GOOOOOOOOL! Zoran Tošić strelac sa 20 metara. Veoma lep šut po zemlji, nemoćan je bio golman Petrić.

46' Počelo je drugo poluvreme.

POLUVREME! Partizan jeste bio bolji rival, ali se isto tako Proleter sjajno branio. Obe dobre prilike za crno-bele došle su posle prekida, a moguće je i da su izabranici Sava Miloševića posle šuta Aleksandra Šćekića oštećeni za penal, pošto je defanzivac "domaćeg" sastava igrao rukom u petercu. Sudija to nije video.

45' Nisu crno-beli uspeli da iz igre dođu do izglednije šanse za pogodak, iako su bili uporni u toj nameri. Dobro je bila postavljena odbrana Proletera sve vreme, pa su gotovo svi pokušaji bili poprilično jalovi.

31' Novi dobar prekid za crno-bele, Strahinja Pavlović je sa par metara šutirao preko gola, opet se sve zbilo posle kornera. Proleter se dobro drži u polju, ali iz prekida Partizan dosta preti.

25' Nova šansa za Šćekića, opet je šutirao glavom posle kornera, ovoga puta preko gola. Bitno je naglasiti da će se o ovom nedosuđenom penalu mnogo pričati, posebno posle ona dva dosuđena za Zvezdu ove predvečeri.

@fudbalskisavezsrbije Penal ?

Објава коју дели Partizan Belgrade ℹ️ (@partizan_belgrade_news) дана

24' Centrirao je Zoran Tošić, Šćekić šutirao glavom, igrač Proletera je intervenisao na gol liniji, činilo se možda i rukom, ali ništa od penala. Samo korner.

Aleksandar Šćekić posle promašaja
Aleksandar Šćekić posle promašaja foto: Starsport©

17' Veoma miran meč do sada, a onda velika šansa za Partizan. Divan pas Natha, odlično utrčavanje Nemanje Miletića, Petrić je već bio savladan, ali je popularni Nema promašio ceo gol. Zaista majstorija Bibrasa Natha, kapitena reprezentacije Izraela.

1' Utakmica je počela!

19.44 - Evo i sastava za ovaj meč. Poslednje pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku, Lazar Marković, na klupi je i postoji mogućnost da uđe u igru, ako bude potrebno.

Proleter (4-2-3-1): Petrić - Tanasin, Andrejević, Lukašević, Kovačević - Pejić, B. Jovanović - Čolović, Marjanović, Novaković - Babić. Klupa: Elesin, Balabanović, Radinović, Pantić, Šćepanović, Jovanović, Rušević.

Partizan (4-2-3-1): Stojković - Miletić, Vujačić, S. Pavlović, Brežančić - Šćekić, Zdjelar - Tošić, Natho, Stevanović - Sadik. Klupa: Stevanović, Asano, Ivanović, Ostojić, Gigić, Marković, Urošević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.