PALI ZBOG MALVERZACIJA OKO MITROVIĆEVOG TRANSFERA: Agenti srpskog napadača završili iza rešetaka!
Aleksandar Mitrović, Foto: AP/Nigel French

STRAŠNO!

PALI ZBOG MALVERZACIJA OKO MITROVIĆEVOG TRANSFERA: Agenti srpskog napadača završili iza rešetaka!

Kad je Mitrović prelazio iz Brisela u Njukasl, belgijski mediji su pisali da transfer završavaju čuveni “superagenti”, dobro poznati i nama u Srbiji

Objavljeno:

Policija je uhapcila dvojicu muškaraca zbog malverzacija prilikom transfera igrača, među kojima je i onaj Aleksandra Mitrovića iz Anderlehta u Njukasl za 18.500.000 evra na leto 2015. godine.

Sam Mitrović prema dostupnim informacijama nije pod nikakvom istragom, menadžeri i klubovi su ti koji su zaobilazili propise.

Uhapšen je Kristof Enrote, koji je menadžer proslavljenih belgijskih repezentativaca Janika Kasaska, Tiba Kurtoe i Kevina Miralasa. Enrote je “pao” u Monaku, dok je njegova desna ruka Kristof Šenio pritvoren u Liježu. Inspektori su upali i u njihove kancelarije u Londonu.

- Reč je o operacijama u vezi sa pranjem novca i korupciji prilikom transfera igrača - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović foto: EPA/Julien Warnand

Kad je Mitrović prelazio iz Brisela u Njukasl, belgijski mediji su pisali da transfer završavaju čuveni “superagenti”, dobro poznati i nama u Srbiji, Pini Zahavi i Fali Ramadani, ali se imena njih dvojice za sada ne pominju u ovoj istrazi.

Tužilaštvo nije potvrdilo ni koji se transferi istražuju, ali je agencija Frans Pres uspela da dobije potvrdu samo za Mitrovićev slučaj. Belgijski Nijuzblad tvrdi da su pod lupom i transferi Jurija Tilemansa, Leandera Dendonkera, pa i Romelua Lukakua pošto je Enrotea, inače sina nekadašnjeg reprezentativca Belgije Rožea Enrotea, optužio njegov nekadašnji saradnik, inače trener Peter Smets.

- Nikad nisam krao od fudbalera - branio se prošlog oktobra Enrote, koga je Smets optužio da je igrače zakinuo za milione evra.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/MOZZART Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.