REKORDI ORLOVA PROTIV LUKSEMBURGA: Kolarov prestigao Džaju, Mitar se izjednačio sa Mijatom!
Aleksandar Mitrović i Aleksandar Kolarov, Foto: Dado Đilas

ISTORIJA

REKORDI ORLOVA PROTIV LUKSEMBURGA: Kolarov prestigao Džaju, Mitar se izjednačio sa Mijatom!

Iako Orlovi imaju samo teoretsku mogućnost da se iz kvalifikacija plasiraju na Evropsko prvenstvo 2020. godine ipak su zabeležili neke rekorde

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Luksemburga u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Iako Orlovi imaju samo teoretsku mogućnost da se iz kvalifikacija plasiraju na Evropsko prvenstvo 2020. godine ipak su zabeležili neke rekorde.

Kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov na nedavnom meču s Portugalom upisao je 85. nastup za nacionalni tim, po čemu se izjednačio s legendarnim Draganom Džajićem na večnoj listi reprezentativaca. U duelu protiv Luksemburžana, bek Rome je upisao 86. nastup u reprezentativnom dresu čime je prestigao legendu Crvene zvezde. Do jubileja, Kolarov je došao u periodu od 2008. godine do danas, a osim po broju nastupa, kapiten Orlova je upisao i 11 golova, dva manje od Branislava Ivanovića, koji je najefikasniji defanzivni igrač u istoriji nacionalnog tima.

Na prvom mestu po broju nastupa nalazi se upravo Ivanović (105), a slede ga Dejan Stanković sa 103 i Savo Milošević sa 102 nastupa za reprezentaciju. Od aktivnih igrača golman Vladimir Stojković zastao je na 84 utakmice a Zoran Tošić na 76. Ispod njih je Dušan Tadić sa 62, Antonio Rukavina sa 58 i Aleksandar Mitrović sa 47 nastupa.

U duelu protiv Luksemburga, Aleksandar Mitrović je postigao vodeći gol što je bio njegov 27. pogodak u reprezentativnoj karijeri. Tim pogotkom fudbaler Fulama je prestigao legendarnog Boru Kostića i izjednačio se sa Predragom Mijatovićem na osmom mestu liste najboljih strelaca. Ispred Mitrovića su Todor Veselinović (28), Dušan Bajević (29), Rajko Mitić (32), Milan Galić, Blagoje Marjanović, Savo Milošević (svi po 37 golova), a na čelu liste nalazi se neprikosoveni Stjepan Bobek sa 38 golova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.