FUDBALSKI ŠOU KEVINA DE BRUJNEA: Nemačka se popela na vrh, poker Holanđana i minimalac Rusa!
Foto: AP

kvalifikacije za euro

FUDBALSKI ŠOU KEVINA DE BRUJNEA: Nemačka se popela na vrh, poker Holanđana i minimalac Rusa!

Ubedljiva je bila Belgija uz šou Kevina de Brujnea.

Objavljeno:

Odigrani su mečevi šestog kola u grupama C, E, G i I kvalifikacija za EURO 2020. Severna Irska je doživela prvi poraz i to na svom terenu od Nemačke. Ubedljiva je bila Belgija uz šou Kevina de Brujnea.

Severna Irska je meč protiv bivšeg svetskog šampiona dočekala sa maksimalnih 12 bodova. Sa druge strne, Nemci su u Belfast doputovali posle debakla na svom terenu od Holandje i još jedan meč bez pobede udaljio bi ih sa kontinentalnog šampionata. Prvo poluvreme bilo je zaista ludo. Obe ekipe imale su velike šanse, posebno Vošington za Severnu Irsku, koji sa dva metra nije mogao da ugura loptu u mrežu.

Ipak, Nemci su i oštećeni, pošto im sudija Orsato nije svirao dva čista penala. Doduše, Italijan im se revanširao jer ni domaćinu u drugom delu nije dosudio najstrožu kaznu. trenutak odluke dogodio se u 48. minutu, kada je posle centaršuta sa desne strane glavom Julijan Brant prosledio loptu do Halstenberga, koji je uhvatio neverovatan volej i pogodio malu mrežicu gola Pikok-Farela. Severni Irci nisu se oporavili od toga, a konačnih 2:0 postavio je Gnabri u nadoknadi vremena. Sada se Nemačka izjednačila na prvom mestu sa Severnom Irskom, pošto obe ekipe imaju po 12 bodova.

Samo tri boda manje, uz meč manje imaju Holanđani, koji su potvrdili sjajnu formu laganom pobedom u Talinu. Dva gola postigao je Rajan Babel, po jednom su strelci bili Memfis Depaj i Vajnaldum. Te tri ekipe boriće se za EURO 2020.

U Grupi I Belgija i Rusija praktično su čekirali vize za kontinentalnu smotru. Belgija je ubedljivo savladala Škotsku na Hempden Parku 4:0, a briljirao je Kevin de Brujne sa tri asistencije i golom za 4:0 u 82. minutu. Golove je namestio Lukakuu, Vermalenu i Aldervejreldu. Belgija ima i dalje maksimalan učinak od 18 bodova, a prvi pratilac je Rusija, koja je golom Marija Fernandesa savladala Kazahstan minimalnim rezultatom. Kazahstanci su treći sa sedam bodova i jasno je da ne mogu ugroziti Belgiju i Rusiju, dok Škote čeka baraž u Ligi nacija gde će biti u kosturu sa Srbijom. U poslednjem meču, praktično revijalnom ove grupe Kipar je ubedljivo slavio u San Marinu 4:0 uz dva gola Kusulosa i po jedan Papulisa i Artimatasa.

GRUPA C

Severna Irska – Nemačka 0:2 (0:0)

(Halstenberg 48, Gnabri 90+3)

Estonija – Holandija 0:4 (0:1)

(Babel 17, 48, Depaj 76, Vajnaldum 87)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

GRUPA G

Poljska – Austrija 0:0

Slovenija – Izrael 3:2 (1:0)

(Verbič 43, 90, Bezjak 66 – Natho 50, Zahavi 63)

Letonija – Severna Makedonija 0:2 (0:2)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

GRUPA E

Hrvatska – Slovačka 1:1 (0:1)

(Modrić 11 (p) – Kalilzada 72)

Mađarska – SLovačka 1:2 (0:1) (Soboslai 50, Mak 40, Bozenik 56)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

GRUPA I

Škotska – Belgija 0:4 (0:3)

(Lukaku 9, Vermalen 24, Aldervereld 32, De Brujne 82)

Rusija – Kazahstan 1:0 (0:0)

(Fernandes 89)

San Marino – Kipar 0:4 (0:2)

(Kusulos 2, 73, Paulis 39, Artimatas 75)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.