OVO JE RAZLOG ZAŠTO SRPSKI KLUBOVI TREBA DA SE RADUJU USPEHU ZVEZDE: Crveno-beli im doneli 7 miliona evra!
Plasman Zvezde u Ligu šampiona doneo je benefite svih srpskim klubovima, Foto: Starsport©

Od značaja za srpski fudbal

OVO JE RAZLOG ZAŠTO SRPSKI KLUBOVI TREBA DA SE RADUJU USPEHU ZVEZDE: Crveno-beli im doneli 7 miliona evra!

Svaki tim koji se kvalifikuje u Ligu šampiona donosi svim ostalim klubovima iz svoje zemlje određena novčana sredstva iz UEFA fonda solidarnosti

Objavljeno:

Crvena zvezda je osim velikog uspeha koji je donela srpskom fudbalu tako što se dve godine zaredom plasirala u grupnu fazu Lige šampiona, donela je i ozbiljnu finansijsku injekciju.

Dakle, osim što je klub zaradio veliki novac od plasmana u najjače klupsko takmičenje, crveno-beli su doneli zaradu i srpskom fudbalu i drugim klubovima.

- Uspesima Crvene zvezde u Evropi neizmerno se raduju svi zvezdaši, ali i profesionalni klubovi u Srbiji, jer je naš klub, zahvaljujući drugom uzastopnom plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona, srpskom fudbalu za dve godine doneo sumu od sedam miliona evra - navodi se na sajtu crveno-belih.

Fudbaleri Zvezde će dve godine zaredom igrati u Ligi šampiona
Fudbaleri Zvezde će dve godine zaredom igrati u Ligi šampionafoto: Starsport©

O čemu se zapravo radi?

Naime, svaki tim koji se kvalifikuje u Ligu šampiona donosi svim ostalim klubovima iz svoje zemlje određena novčana sredstva iz UEFA fonda solidarnosti. FSS i Superliga dogovaraju se na koji način će distribuirati dobijen novac, a sigurno je da čitava domaća liga oseća benefite. Ove sezone UEFA će iz fonda raspodeliti 130 miliona evra na broj saveza koji imaju takmičare u Ligi šampiona. Savezi koji imaju četiri predstavnika dobiće najveću sumu novca, a očekuje se da će Srbiji pripasti oko tri i po miliona evra. Prethodne godine, zahvaljujući učešću Zvezde u najelitnijem evropskom takmičenju, srpski fudbal dobio je takođe oko 3,5 miliona evra, zbog čega su izgrađeni i renovirani stadioni širom zemlje, što u mnogome doprinosi razvoju fudbala u Srbiji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.