ESPRESO ANALIZA: Prevelik zalogaj za Tumbu, Dmitrovićev košmar, prvenac Blekija - Tadić i Mitar svetle tačke Orlova
Orlovi nisu uspeli, Foto: Starsport©

naše ocene igre srbije

ESPRESO ANALIZA: Prevelik zalogaj za Tumbu, Dmitrovićev košmar, prvenac Blekija - Tadić i Mitar svetle tačke Orlova

Šta vi kažete?

Objavljeno: 00:07h

Rezultat je možda ubedljiviji nego što je trebalo da bude, ali Portugal je odradio ono zbog čega je došao na Marakanu i rutinski je savladao srpsku reprezentaciju - 4:2.

Prvak Evrope je bio preveliki zalogaj za Srbiju i novog selektora Ljubišu Tumbakovića, koji neće po lepom pamtiti svoj debi na klupi Orlova.

Marko Dmitrović

Čuvar mreže repezentacije Srbije nije imao mnogo posla sve do tog kobnog 42. minuta, kada je veoma loše procenio centaršut Portugalaca, koji je iskoristio Vilijam Karvaljo. Morao je bolje da reguje Dmitrović u ovoj situaciji. Kod ostalih golova nije mogao ništa, ali deluje da je prvi gol odredio dalji tok utakmice, a Marko će biti okarakterisan kao jedan od tragičara.

foto: Starsport©

Nikola Milenković

Veoma dobro je delovao u prvih dvadeset minuta utakmice, Srbija se branila, a Bleki je učinio da ne vidimo Kristijana Ronalda u prvom poluvremenu. Jedan deo krivice za primljen gol snosi i Milenković, pošto je loše iskomunicirao za golmanom. Ostaće upaćeno da je na ovoj utakmici postigao svoj prvi gol u dresu Srbije. Četiri primljena gola je stvarno mnogo, tako da je komplenta odbrana morala bolje.

Matija Nastasić

Kao i Milenković, štoper Šalkea snosi deo odgovornosti za gol Karvalja, morao je bolje da bude postavljen u toj situaciji, ali svakako najveća krivica ide na adresu Dmitrovića, pošto se golman za sve pita u svom petercu. U nastavku je kao i kompletna odbrana izgubio konce.

Aleksandar Kolarov

Imao je dosta problema sa Bernardom Silvom u prvom poluvremenu. Kapiten Srbije nije bio na svom novpu, a primljen gol je uticao na sve defanzivce Srbije, pa tako i Kolarova. Nismo ga mnogo videli u napadu, ali pošto je naspram sebe imao sjajnog igrača Mančester Sitija, jasno je da bolje nije ni mogao. Defanziva mu nikada nije bila jača strana, a ofanzivno ga nije bilo nigde.

foto: Starsport©

Nikola Maksimović

Iako je veoma brzo 'požuteo' to ga nije omelo da odigra dobru partiju u prvom poluvremenu. Igrao je na poziciji desnog beka, koja mu nije primarna, ali je već u dresu Napolija pokazao da može odlično da odigra na toj poziciji. Tumbaković je postavljenem Maksimovića na desnog beka žrtvovao ofanzivnu ulogu beka, ali protiv ekipe kakva je Portugal, to je i više nego racionalan potez. U drugom poluvremnu Guedeš ga je dobro provozao, bacio na zemlju i savladao Dmitrovića.

Nemanja Matić

Očekivalo se da bude spona između odbrane i napada, ali danas nije bio na svom nivou. Očigledno ga je status u klubu izbacio iz forme, pa nismo videli mnogo od njega. Na trenutke je pokazao svoje kvalitete, međutim, daleko je to od pravog Matića.

foto: Starsport©

Luka Milivojević

Ono što je najbitnije je to da se Luka vratio u reprezentaciju. U prvom poluvremnu je bio dobar u defanzivi, nekoliko puta zaustavio je udarce Ronalda. Ipak, kao i kompletna ekipa u drugom poluvremenu nije bio na visokom nivou.

Darko Lazović

Borio se, videla se želja, ali ume Darko mnogo bolje. Na početku meča je odlično spustio loptu za Tadića, a pred kraj prvog poluvremena uposlio je Kolarova. Imao je mnogo posla u defanzivi zbog sjajnog napada Portugala, tako da ga je Tumbaković u drugom poluvremenu izveo iz igre.

Dušan Tadić

Vidi se po svakom dodiru sa loptom koliki je majstor Dušan Tadić. Nije ga bilo u prvih pola sata igre, ali kada se Srbija oslobodila pritiska počeo je da pokazuje zašto je naš najbolji igrač. Upisao je dve asistencije na večerašnjem duelu i bio najbolji pojedinac Srbije na meču.

foto: Starsport©

Filip Kostić

Zapalio je publiku driblingom sredinom prvog poluvremena, imao je nekoliko solidnih centaršuteva, ali je i on poput Lazovića imao dosta defazvnih zadataka večeras. Imao je mnogo boljih partija od ove, ali svakako da je jedna od svetlih tački bio u duelu sa Portugalom.

Aleksandar Mitrović

Nema mnogo priče oko igre Mitrovića - on uvek odradi posao koji se očekuje od njega. Tukao se, borio, gradio za poziciju, pomagao u odbrani i na kraju svoju partiju krunisao golom. Jednostavno, Mitrović ne ostavlja prostora za priču da Luka Jović treba da bude prvi špic.

foto: Starsport©

Adem Ljajić (od 59. umesto Lazovića)

Uneo živosti u igru Srbije, odlično zapretio sa distance čim je ušao u igru, ali mu je Patrisio odbranio udarac.

Aleksandar Katai (od 83. umesto Kostića) - Nedovoljno u igri da bi bio ocenjen.

Luka Jović (od 87. umesto Milivojevića) - Nedovoljno u igri da bi bio ocenjen.

Ljubiša Tumbaković

Na svom debiju je imao veoma težak zadatak koji nije uspeo da reši. Jednostavno, prvak Evrope je preveliki zalogaj bio za Srbiju bio večeras. Tumba se oslonio na proverene snage, inteligentno je stavio Maksimovića na desni bok, kako bi ublažio atake Portugalaca, Orlovi su bili dobro defanzivno postavljeni, čekali su šansu posle kontre, ali onako primljen gol je skupo koštao Srbiju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.