SRBIJA PRED ELIMINACIJOM: Portugal napunio mrežu Orlova na debiju Tumbakovića - Ronaldo se konačno upisao!
Neuspeh na debiju, Foto: Starsport©

kvalifikacije za euro

SRBIJA PRED ELIMINACIJOM: Portugal napunio mrežu Orlova na debiju Tumbakovića - Ronaldo se konačno upisao!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu

Objavljeno: 22:47h

Fudbalska reprezentacija Srbije se nalazi korak dalje od Evropskog prvenstva, pošto je na stadionu "Rajko Mitić" poražena od Portugala sa 4:2.

Ljubiša Tumbaković neće po lepom pamtiti svoj debi na klupi Srbije. Jeste protivnik aktuelni prvak Evrope, jeste da u svojim redovima ima Kristijana Ronalda, ali morala je naša reprezentacija bolje u ovom meču. Ostala je teoretska šansa, ali deluje nemoguće da Srbija bude u prva dva u grupi.

Uprkos terenskoj inicijativi Portugala na početku meča, Srbija je došla prva do ozbiljnije šanse. Kostić je dobro centrirao, Lazović spustio loptu do Tadića, koji je šutrao nedovoljno dobro.

Prvaci Evrope su nastavili da pritiskaju i obleću oko gola naše reprezentacije, ali su Orlovi defanzivno vrlo dobro stajali i čekali svaki trenutak da iz kontranapada odgovore.

Najbolju šansu imao je Aleksandar Kolarov u 38. minutu, kada je odlično šutirao posle ubačene lopte Lazovića.

Četiri minuta kasnije usledila je kazna. Dmitović je loše iskomunicirao sa odbranom i napravio veliki kiks, lopta je pala u peterac, gde se na pravom mestu našao Kaljvaro koji je ubacio loptu u mrežu.

Nastavak je bio veoma loš po Srbiju, pošto su gosti u 57. minutu duplirali prednost. Guedeš je pokazao kakav je majstor, primio je loptu na ivici kaznenog prostora, sjajnim driblinom je narordski rečeno poslao Maskimovića po 'burek' i odličnim udarcem matirao Dmitrovića.

Primljen gol je probudio Orlove, koji su uzvratili preko Milenkovića. Štoper Srbije je odlično skočio posle dobro izvedenog korenera Tadića i tako postigao svoj prvi gol u reprezentativnom dresu.

Pojurila je Srbija izjednačujući gol, ali je Ronaldo uništio nade Orlova u 79. minutu, kada je iz sumnjive pozicije savladao Dmitrovića. Posle četiri meča posta na utakmicama protiv Srbije, fudbaler Juventusa je konačno zatresao mrežu naše reprezentacije.

Mitrović je u 84. minutu vratio nadu sjajnim golom, ali je Bernardo Silva srušio snove našim reprezentativcima dva minuta kasnije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu:

KRAJ MEČA - PORAZ SRBIJE!

86' - GOOOL: Raspala se odbrana Srbije - Bernardo Silva postiže gol - 4:2.

84' - GOOOOL: Mitrović vraća nadu, sjajno je napadač Fulama iskorstio loptu Tadića! Ajmooo Orlovi!!

80' - GOOOOL: Ronaldo povisuje na 3:1, ali deluje da je bio ofsajd. Bernardo Silva je odlično proigrao Kristijana, kome nije bilo teško da savlada Dmitrovića.

69' - Probudila se Srbija - sjajan udarac Ljajića sa distance odbranio je Patrisio.

68' - GOOOOL: Tadić je odlično izveo korner, a Nikola Milenković je sjajno skočio i postigao svoj prvi gol u reprezentativnom dresu.

63' - Povreda Semeda, pauza u igri.

60' - Adem Ljajić je ušao u igru umesto Darka Lazovića.

57' - GOOOL! Majstorija Guedeša, koji je prelepim driblingom nadmudrio Maksimovića i sjajnim udarcem pogodio za dva nula.

50' - Ponovo preti Ronaldo, ovoga puta iz slobodnog udarca.

51' - Šanse se ređaju na obe strane. Sada je Milivojević dobro šutirao sa distance, ali lopta je prošla pored stative.

48' - Zapretili su odmah Portugalci preko Ronalda, koji je pokazao kakav je majstor. Kapiten Portugala je stvorio sebi prostor za šut i raspalio po lopti, a Srbiju su centimetri spasili.

POLUVREME: Srbija - Portugal 0:1

42' - GOOOL: Veliki kiks Marka Dmitrovića, koji je iskoristio Viljam Karvaljo. Morao je bolje da reaguje golman Srbije. Veoma loš momenat za primanje gola.

38' - Najbolja prilika za reprezentaciju Srbije u dosdašnjem toku meča. Tadić je odlično progirao Lazovića, fudbaler Verone je nešto slabije centrirao, ipak, lopta je došla do Kolarova, koji je snažno šutirao, ali je lopta zavrpila pored gola.

29' - Portugal je imao dobru šansu preko Kristijana. Odbrana Srbije dobro je reagovala i blokiran je njegov šut, posle čega je akcija nastavljena, a Portugalac bio u ofsajdu.

26' - Nema uzbuđenja na stadionu "Rajko Mitić", Srbija za sada teško dolazi do protivničkog gola i stvara šanse, ali i sa druge strane Portugalci ne uspevaju da priprete golu Dmitrovića.

20' - Dobra podrška za naše reprezentativce.

15' - Portugal ima terensku inicijativu, dok naša selekcija čeka svoju šansu posle kontranapada.

10' - Žuti karton za Maksimovića, koji je na sredini terena faulirao Ronalda. Deluje da je sudija Čakir preoštro pokazao javnu opomenu igraču Napolija. Moraće Maksimović da bude oprezan u nastavku.

3' - Prvi udarac u okvir gola. Dobra akcija Srbije, Kostić je odlično centrirao, Lazović je spustio loptu do Tadića, koji je šutirao u Patrisija.

20:45 - Meč na stadionu "Rajko Mitić" je počeo.

foto: Starsport©

20:40 - Sve je spremno za početak utakmice.

1 / 4 Foto: Espreso.co.rs

20:05 - Fudbaleri Portugala su istrčali na Marakanu.

19:35 - Poznati su sastavi za večerašnji meč. Nikola Maksimović se iznenađujuće našao u prvih 11.

SRBIJA: Dmitrović - Milenković, Maksimović, Nastasić - Lazović, Milivojević, Matić, Kolarov - Tadić, Mitrović, Kostić.

PORTUGAL: Rui Patrisio - Semedo, Fonte, R. Dijas, Gereiro - Danilo, B. Fernandeš, Karvaljo - B. Silva, Ronaldo, Guedeš.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.