TADA SAM OSETIO NAJVEĆI PRITISAK U ŽIVOTU! LUKA JOVIĆ PRED PORTUGAL: Marakana će goreti, verujem u pobedu!
Luka Jović, Foto: Dado Đilas

FUDBALER REAL MADRIDA O SVEMU POMALO

TADA SAM OSETIO NAJVEĆI PRITISAK U ŽIVOTU! LUKA JOVIĆ PRED PORTUGAL: Marakana će goreti, verujem u pobedu!

Cela srpska javnost želi da vidi zvezdu svetskog fudbala na stadionu „Rajko Mitić“

Objavljeno: 19:00h

Portugal ima Kristijana Ronalda, a mi Luku Jovića.

Cela srpska javnost želi da vidi zvezdu svetskog fudbala na stadionu „Rajko Mitić“, ali se takođe nada da će u startnoj postavi reprezentacije Srbije protiv prvaka Evrope biti novi napadač Real Madrida.

- Ljudi pričaju samo o Ronaldu, ali Portugal čine 11 kvalitetnih fudbalera. Treba da obratimo pažnju na sve igrače, a ne samo na Kristijana. Nas očekuje jako teška utakmica, moramo biti izuzetno koncentrisani i disciplinovani kako bismo ostvarili pozitivan rezultat. Meni nije bitno protiv koga igram, ja svakoj utakmici pristupam isto. Verujem u pobedu, koja može da bude od krucijalnog značaja. Možemo da savladamo svakoga ako budemo na visokom nivou – rekao je Luka Jović.

Otišao je Ronaldo još pre dve godine iz Madrida, ali njegov duh kao da i dalje provejava svlačionicama Reala.

- U svlačionici stoji njegova slika, to je jedan igrač koji ne može da se zaboravi, koji je doneo mnogo trofeja i postigao pregršt golova. On je uz Mesija jedan od fudbalera koji je obeležio prethodnih deset godina.

Kao što je i Jović rekao, Portugal nije samo Ronaldo, što su i dokazali u finalu Evropskog prvenstva protiv Francuske, kada je Kristijano morao da izađe sa terena nakon povrede. Srbiju očekuje velika utakmica, na klupi je novi selektor Ljubiša Tumbaković, koji će na svom debiju imati veliki izazov ispred sebe i imperativ pobede.

- Jeste Portugal prvak Evrope, ali i mi imao jako kvalitetne igrače, a na selektoru je da sastavi najbolji tim koji može da nam donese najbolji rezultat.

Jović se raduje povratku na stadion gde je započeo svoje fudbalske korake i nada se izuzetnoj podršci protiv Portugala. Meč Srbije sa aktuelnim vladarom Starog kontinenta je u subotu od 20 i 45.

- Ja se nadam da će Marakana goreti. Bio sam i u Portugalu, ali tamo nisu takve atmosfere kao ovde, iako imaju veliki broj navijača. Mnogo nam znači domaći teren i mislim da je to naša velika prednost u ovom meču.

Posle nešto lošije predsezone bivši napadač Crvene zvezde pokazuje da Real nije slučajno izdvojio 60 miliona evra za njegov transfer.

- Došao sam u Real sa pobedničkim mentalitetom, a tamo samo trijumf dolazi u obzir. Posle one malerozne predsezone, krenulo je sve bolje i bolje, prošlu utakmicu sam počeo i nadam se da ću biti starter i u narednoj. Mislim da mi fali samo gol, a nadam se da ću ga uskoro postići.

Luka Jović je, u prošlom kolu španske lige, protiv Viljareala, prvi put bio starter za Real u jednom zvaničnom meču. Reprezentativac Srbije je odigrao solidan meč, a još se priča o njegovoj ’štikli’ koja je prethodila golu Bejla.

- Ne bih govorio o toj ’štikli’ , to je timska akcija, da Karvahal nije utrčao ne bi se ni pričalo o tom potezu.

Poznato je koliki je pritisak u Realu, a reči Jovića to i dokazuju.

- Najveći pritisak u životu sam osetio na predstavljanju u Real Madridu. Igrao sam u polufinalu Lige Evrope, na Svetskom prvenstvu, ali predstavljanje u Realu mi je najteže palo.

U Madridu ga je dočekao Luka Modrić, o kome napadač srpske reprezentacije ima samo reči hvale.

- Pomogao mi je mnogo kada sam došao u klub, pozvao me je na večeru i rekao da mu se obratim za sve što mi je potrebno. Luka je sjajan momak i sigurno jedan od najboljih fudbalera na planeti.

Luka Jović
Luka Jović foto: AP/Alberto Saiz

Kolonija momaka sa naših prostora ga je sačekala u glavnom gradu Španije.

- Ima nas mnogo u Madridu, nekako gde god da odem dočekaju me naši ljudi. U Hetafeu su Manojlović i Maksimović, u Atletiku Savić i Šaponjić, tako da se držimo zajedno i družimo kad god nam vreme dozvoli.

Odlazak iz Ajntrahta mu nije lako pao, ali ponuda Reala se dobija jednom u životu.

- Mnogo sam se vezao za Koleta i Mijata, i bilo mi je malo žao kada sam morao da napustim klub, ali nisam razmišljao puno. Rekao sam ’idem u Madrid, biće mi krivo, ali proći će posle dva-tri meseca’.

Umesto Jovića u Frankfurt je stigao talentovani Dejan Joveljić, od koga „srpski Falkao“ očekuje velike stvari. Jović i Joveljić imaju sličan fudbalski put, počeli su u Crvenoj zvezdi, gde su ih proglašavali za najveće talente u generaciji, a zanimljivo je da su obojica iz okoline Bijeljine.

- Jovelja igra više nego što sam ja igrao na početku, tako da treba da nastavi da radi. Pričao sam i sa Mijatom i sa Koletom i rekao sam im da mu pomognu, jer je mnogo dobar dečko. Ne sumnjam ja u njega, on će se vremenom izboriti za svoje mesto.

Dejan Joveljić je nasledio Luku Jovića u Ajntrahtu
Dejan Joveljić je nasledio Luku Jovića u Ajntrahtu foto: EPA/Armando Babani

BONUS VIDEO:

(Blažo Komnenić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.