ONAJ KOJI MISLI DA NE TREBA DA IGRA, NE MORA NI DA DOLAZI: Ko ne prihvati odluku selektora, vrata su tu!
Nemanja Matić je dao intervju za srpske medije, Foto: Starsport©

izjava

ONAJ KOJI MISLI DA NE TREBA DA IGRA, NE MORA NI DA DOLAZI: Ko ne prihvati odluku selektora, vrata su tu!

Dodao je da pamti prošli duel sa Portugalom u Beogradu, kada je dobio crveni karton

Objavljeno: 11:40h

Srpski fudbaler Nemanja Matić rekao je da je reprezentacija bila na dobrom putu posle plasmana na Svetsko prvenstvo i da mu je krivo što je nacionalni tim uvek na novom početku.

- Ne znam kako da objasnim to što smo ponovo na novom početku. Krivo mi je što je tako, što uvek krećemo ispočetka. Bili smo na zaista dobrom putu posle plasmana na Svetsko prvenstvo. To što nismo prošli grupu nismo smeli da doživimo kao neki debakl. Lepo je bilo biti deo velikog događaja. Morali smo što mirnije da uđemo u kvalifikacije i ponovo odemo na veliko takmičenje. Krivo mi je što svaki uspeh doživljavamo mnogo euforično, a svaki manji neuspeh kao tragediju. Ali, dobro, takav nam je temperament i mentalitet, to je teško promeniti. Bilo bi veoma bitno i lepo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i vežemo dva velika takmičenja - rekao je Matić u razgovoru sa novinarima.

Fudbalska reprezentacija Srbije će 7. septembra igrati protiv Portugala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, dok će se tri danas kasnije sastati sa Luksemburgom.

- Protiv Portugala je veoma bitna utakmica. Izgubili smo, kao i oni, neočekivano neke bodove. Doći će spremni i pokušaće da pobede. Vide svoju šansu, ali i mi imamo čemu da se nadamo. Uradićemo sve da uzmemo tri boda pred svojom publikom. Momci su spremni, orni, daće maksimum da sprovedu u delo ono što selektor bude tražio - kazao je Matić.

Nemanja Matić
Nemanja Matić foto: Starsport©

Portugal je po njegovoj oceni jedna od najboljih reprezentacija sveta i prava prilika da se vidi da li Srbija može da se nosi sa njom, uz reči:

- Mislim da možemo, to smo pokazali i u Lisabonu. Ako ponovimo takvu utakmicu, imamo čemu da se nadamo.

Dodao je da pamti prošli duel sa Portugalom u Beogradu, kada je dobio crveni karton.

- Tu utakmicu smo igrali dosta dobro, napadali smo. To su, znate kako, velike reprezentacije i ne znači da ćete pobediti iako igrate dobro. To se dešava. Portugal može da igra loše, da druga ekipa ima 70 odsto posed lopte, a Ronaldo da dva gola iz slobodnog udarca. To je fudbal. Nadam se da ćemo uzeti tri boda kako god budemo igrali. Imamo igrače koji su iskusni, nekoliko koji su u sjajnoj formi i koji mogu svojim potezon da reše utakmicu. Mislim da će biti interesantno i za igranje i za gledanje", rekao je Matić. Igrači će se, po njegovim rečima, tek upoznati sa konkretnim zahtevima novog selektora Ljubiše Tumbakovića i time šta će on tražiti od njih.

- Nadam se da ćemo biti veoma uspešni - istakao je iskusni vezni fudbaler Mančester junajteda.

Po dolasku Tumbakovića u reprezentaciju su se vratili pojedini igrači koji nisu bili tu u međuvremenu.

Matić je naveo da su oni, poput Luke Milivojevića i Matije Nastasića, godinama bili tu i da se ništa novo nije desilo njihovim povratkom. Konkurencija za tim je jaka, što je dobro po Matićevom mišljenju. - Ovde ima 20 igrača i svi mislimo da treba da igramo. To je dobro. Bilo bi najgore da neko dođe i misli da ne treba da igra. Taj ne treba da bude tu. Svi se nadamo da ćemo da igramo. Nebitno da li dođe momak od 18 ili ja sa više od 30 godina. Svako od nas mora da prihvati odluku selektora, kakva god bila, da daš doprinos da li sedeo na klupi ili tribinama. Ukoliko ne, vrata su tu, reprezentacija nije obavezna - naveo je on

Luka Milivojević se vratio u reprezentaciju
Luka Milivojević se vratio u reprezentaciju foto: Starsport©

Nemanja Matić na početku sezone nije standardan u Mančester junajtedu, uz reči da je prihvatio takvu odluku trenera Ole Gunara Solšera.

- Već dugo sam u fudbalu, poslednjih desetak godina igram na vrhunskom nivou. Igrao sam skoro sve utakmice svake sezone. Da bih igrao, neko je morao da sedi na klupi i da prihvati tu činjenicu. Dešavalo mi se i ranije u Čelsiju i Benfiki da ne igram, pa i u Viteseu... To je sve normalno, to je fudbal. Trener je taj koji mora da se odluči za ekipu koja će da se bori za titulu. Ako se ona ne osvoji, odgovornost je na njemu. U ovim trenucima je on odlučio za sastav bez mene, ja to poštujem, ali radim maksimalno profesionalno, dajem doprinos kroz treninge i kada uđem. Moje je da se trudim i pokažem da je pogrešio i da me vrati gde ja mislim da mi je mesto. Nemamo problem, ni najmanji. Znaju svi u klubu, a i on pogotovo, da sam veliki profesionalac. Rekao sam mu da se ne slažem sa njim, ali da je on taj koji mora da izabere ekipu koja će da pobedi. Videćemo kako vreme bude odmicalo da li će promeniti odluku. Spreman sam da igram. Ako ne, uvek postoje opcije - rekao je Matić.

Junajted će u grupi Lige Evropa igrati protiv Partizana, što ga posebno raduje - Ovo će mi biti prvi put da ću igrati protiv nekog srpskog kluba. Od 18. godine sam u inostranstvu i nisam imao prilike. Sjajno će biti igrati na JNA, biće dobro popunjene tribine, radujem se isto tako utakmici i u Mančesteru. Partizan ima mnogo mladih momaka koji će to pamtiti ceo život, biće to odlično iskustvo za njih. Mnogo navijača mi je najavilo dolazak u Mančester - izjavio je Matić.

Mančester će igrati u grupi sa Partizanom
Mančester će igrati u grupi sa Partizanom foto: Starsport©

Crvena zvezda će igrati Ligu šampiona, a Matić je naveo da bi bio zadovoljan da taj klub ponovi rezultat iz prošle.

- Zvezda ima veoma tešku grupu. Ako ponove prošlogodišnje igre i uzmu četiri boda, bio bi to veliki uspeh. Ne želim da potcenim, ali Totenhem i Bajern su igrački ovog momenta dosta ispred Zvezde. Ali, znate i sami da na stadionu 'Rajko Mitić' nije lako igrati - rekao je Nemanja Matić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.