NEDOSTAJE MI LUKA, JOVELJA ĆE BITI BITAN ŠRAF, A PORTUGAL DOBIJAMO: Ako zaustavimo Ronalda oni su u problemu!
Filip Kostić, Foto: Starsport©

ESPRESO INTERVJU

NEDOSTAJE MI LUKA, JOVELJA ĆE BITI BITAN ŠRAF, A PORTUGAL DOBIJAMO: Ako zaustavimo Ronalda oni su u problemu!

- Očekujem punu Marakanu - rekao je reprezentativac Srbije

Objavljeno: 18:41h

Pobeda je imperativ, protivnik je ni manje ni više akteulni prvak Evrope, ali Filip Kostić veruje u reprezentaciju Srbije i pun samopouzdanja dočekuje duel sa Portugalom.

Posle katastrofe protiv Ukrajine, Mladen Krstajić je napustio klupu Orlova, a na njegovo mesto je došao Ljubiša Tumbaković, koji će debitovati u subotu na stadionu "Rajko Mitić".

- Oseća se promena, i nadam se da će ovoga puta biti pozitivna za nas i da ćemo startovati kako treba. Naravno, neće biti lako, jer nam samo pobeda igra protiv Portugala, tako da moramo da pokažemo na terenu šta zaista želimo - rekao je Filip Kostić.

Kragujevčani - Filip Kostić i Luka Milivojević
Kragujevčani - Filip Kostić i Luka Milivojevićfoto: Printscreen/Instagram/Filip Kostić

Dolazak Kristijana Ronalda je izazvao euforiju ovdašnje javnosti, svi jedva čekaju da vide jednu od najvećih zvezda svetskog fudbala u Beogradu, a Kostić smatra da ukoliko zaustavimo vedetu Juventusa imamo veliku šansu da savladamo Portugal.

- Oni su aktuelni prvaci Evrope i osvajači Lige nacija, tako da su puni samopozdanja. Mi smo prema mom mišljenju kvalitetnija ekipa, ako zasustavimo Ronlada mislim da neće biti problema. U slučaju da Ronaldu ne krene, oni će biti u problemu - rekao je reprezentativac Srbije i dodao:

- Moramo biti pametni i razmišljati u pravom smeru, bitno je kako ćemo ih napasti i da pokažemo od prvog minuta šta želimo.

Startnih jedanaest protiv Litvanije
Startnih jedanaest protiv Litvanijefoto: Starsport©

Ogromno interesovanje vlada za meč sa prvacima Starog kontineta, koji je na programu u subotu od 20:45.

- Očekujem punu Marakanu i mene je mnogo prijatelja pitalo za karte, tako da se nadam da ćemo imati sjajnu podršku.

Kostić ove sezone igra sjajno, već je postigao nekoliko čudesnih golova i sigurno će biti jedan od glavnih aduta Ljubiše Tumbakovića protiv Portugalaca.

- Dobro sam startovao sezonu, ali za to je zaslužna ekipa. Što se tiče reprezentacije imamo mnogo kvalitetnih igrača i jaki smo kao tim, ali to moramo da pokažemo na terenu. Ako dobijem priliku selektora očekujem da postignem gol ili asistiram.

Veliko interesovanje je vladalo za Filipa Kostića, Inter se ozbiljno raspitivao za usluge srpskog reprezentativca koji je na kraju ostao u Ajntrahtu.

- Imao sam dosta ponuda, ali definitivno ostajem u Frankfurtu. Srećan sam u Ajntrahtu, klub mi je mnogo dao da bih ga tako lako menjao.

Filip Kostić i Luka Jović
Filip Kostić i Luka Jovićfoto: Starsport©

Neizostavno pitanje je bilo kako je doživeo odlazak velikog prijatelja Luke Jovića iz Frankfurta.

- Nedostaje mi Luka. On je bio naš najbolji strelac i jedan od najboljih igrača, dobio je onudu od Reala koja se ne odbija.

Otišli su Jović i Rebič, ali je došao talentovani Dejan Joveljić, o kome Kostić ima samo reči hvale.

- Dejan je sjajan momak, koji je mnogo radan i vredan, pravi profesionalac. Nije mu lako, ali mlad je i treba mu vremena da se navikne na nemačku ligu. Biće on bitan šraf u Ajntrahtu, dobiće šansu sigurno i sve je na njemu. Ima sve što je potrebno za vrhunskog napadača.

Kostić, Rebić i Joveljić
Kostić, Rebić i Joveljićfoto: EPA

Za kraj, Kostić se osvrnuo na poraz od Ukrajine i pun optimizma najavio trijumf protiv akutelnog evropskog prvaka.

- Ma možemo da ih dobijemo, imali smo kiks protiv Ukrajine i to nas još boli, ali idemo dalje, po pobedu!

BONUS VIDEO:

(Blažo Komnenić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.