TERZA TRLJA RUKE: Zvezda pretposlednja, ali na Marakanu stiže ozbiljna lova!
Milojević i Terzić, Foto: Starsport©

uefa daje novac

TERZA TRLJA RUKE: Zvezda pretposlednja, ali na Marakanu stiže ozbiljna lova!

Iza srpskog velikana je Slavija iz Praga, kojoj ide minimalnih 1.108.000.

Objavljeno:

Kao i prošle godine, UEFA će učesnike Lige šampiona nagraditi i na osnovu učinka u evropskim kupovima u poslednjih deset godina. Podeliće 32 kluba čak 585 miliona evra, prvih pet na listi imaće po toj stavci bonus od preko 30.000.000. Najviše ide Realu, zatim Barseloni, Bajernu, Atletiko Madridu, Čelziju...

Crvenoj zvezdi pripada 2.216.000 evra, baš kao i minule sezone. Prvak Srbije je na desetogodišnjoj listi na 122. mestu, a kad se računaju učesnici Lige šampiona na 31. Iza velikana sa Marakane je Slavija iz Praga, kojoj ide minimalnih 1.108.000.

Za ulazak u Ligu šampiona kroz kvalifikacije Crvena zvezda, kao i ostali klubovi, zarađuje bonus od 15,25 miliona evra. Na to ide i određena manja svota za uspehe protiv Suduve, Helsinkija i Kopenhagena, pa je ukupna nagrada samo od UEFA oko 18 miliona evra.

Za pobedu u grupnoj fazi Lige šampiona sledi nagrada od 2,7 miliona evra, remi vredi 900.000. Crvena zvezda je u prethodnom izdanju ostvarila na taj način prihod od 3.600.000, trijumfom nad Liverpulom i mečom bez golova sa Napolijem.

U Zvezdinoj projekciji prihoda od plasmana u Ligu šampiona stoji oko 25 miliona evra, a u kompletnu sumu uključena je i prodaja paketa ulaznica koja će doneti profit između četiri i pet miliona.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.