LUKAKU S PENALA OSTAVIO INTER NA PRVOM MESTU: Spektakl Atalante i Torina, het-trik Berardija!
Romelu Lukaku je doneo novu pobedu Interu u Seriji A, Foto: EPA/Fabio Murru

Serija A, 2. kolo

LUKAKU S PENALA OSTAVIO INTER NA PRVOM MESTU: Spektakl Atalante i Torina, het-trik Berardija!

Neroazuri su ostali na prvom mestu na tabeli

Objavljeno: 23:40h

Fudbaleri Torina, Intera, Đenove, Verone, Sasuola i Udinezea su ostvarili pobede u drugom kolu Serije A.

Trijumfom nad Kaljarijem u gostima Inter je ostao na prvoj poziciji tabele sa maksimalnim učinkom, a šest bodova ima i Torino, posle pobede nad Atalantom.

Ekipa trenera Antonija Kontea je slavila sa 2:1, Lautaro Martinez je u 25. minutu postigao vodeći gol za Inter, izjednačio je Žoao Pedro u 50, a konačan rezultat je postavio Romelu Lukaku.

Doskorašnji fudbaler Mančester junajteda je realizovao jedanaesterac u 72. minutu, koji je dosuđen posle prekršaja Fabija Pisakanea.

Spektakularna utakmica je odigrana na stadionu "Enio Tardini" u Parmi, gde Atalanta igra svoje mečeve kao domaćin.

Torino je u 24. minutu stigao do prednosti preko Kevina Bonifacija, u 38. je Mario Pašalić asistirao Duvanu Zapati za izjednačenje, a najbolji igrač Atalante je u 54. minutu ponovo savladao Salvatorea Sirigua.

Svega tri minuta kasnije Alehandro Berenger je izjednačio, a konačnih 3:2 za Torino je postavio Armando Ico u 66. minutu. Za pobednički tim je od 78. minutu zaigrao reprezentativac Srbije Saša Lukić.

Iznenađujući drugi poraz u sezoni zabeležila je ekipa Fiorentine, koja je poražena na gostovanju u Đenovi rezultatom 2:1.

Već u 11. minutu je Kristijan Zapata doneo domaćima prednost, u 65. je Kristijan Kuame to duplirao, a jedini pogodak za Fiorentinu postigao je Erik Pulgar iz jedanaesterca u 76. minutu.

Ceo meč za ekipu iz Firence je odigrao Nikola Milenković, a od 72. minuta je zajedno sa Frankom Riberijem na teren ušao Dušan Vlahović, dok je standardan na poziciji zadnjeg veznog u timu Đenove bio Ivan Radovanović.

Do prve pobede u sezoni je stigla i Verona, gol Matea Pesine u 81. minutu je bio dovoljan da se osvoje tri boda na gostovanju Lečeu.

U pobedničkoj ekipi je igrao Darko Lazović, a golman Boris Radunović je meč proveo na klupi za rezervne igrače.

Najubedljiviju pobedu kola zabeležio je Sasuolo, na krilima trostrukog strelca Domenika Berardija, koji je mrežu Sampdorije tresao u 29, 36. i 43. minutu.

U listu strelaca se upisao i Hamed Traore u 47. minutu, a počasni pogodak za goste je postigao Fabio Kvaljarela, iz penala, 20 minuta kasnije. Za Sasuolo je od 84. minuta zaigrao Filip Đuričić.

Kolo je pobedom okončala i Parma, koja je gostovala Udinezeu, uprkos činjenici da je domaći tim poveo u 17. minutu preko Kevina Lazanje.

Žervinjo je u 43. minutu poravnao, Rikardo Galjolo je u 59. doneo preokret, a konačnih 3:1 postavio je Roberto Ingleze.

Serija A, 2. kolo:

Petak Bolonja - SPAL 1:0

Subota Milan - Breša 1:0 Juventus - Napoli 4:3

Nedelja Lacio - Roma 1:1 (Luis Alberto 58 - Kolarov 17p) Atalanta - Torino 2:3 (Zapata 38, 54 - Bonifaci 24, Berenger 57, Ico 66) Kaljari - Inter 1:2 (Žoao Pedro 50 - Lautaro Martinez 27, Lukaku 72p) Leće - Verona 0:1 (Pesina 81) Sasuolo - Sampdorija 4:1 (Berardi 29, 36, 43, Traore 47 - Kvaljarela 67p) Udineze - Parma 1:3 (Lazanja 17 - Žervinjo 43, Galjolo 59, Ingleze 75) Đenova - Fiorentina 2:1 (Zapata 11, Kuame 65 - Pulgar 76p)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.