MILOŠEVIĆ PRED TSC: Baš me briga što su težak protivnik! Moji igrači znaju šta je prioritet!
Savo Milošević, Foto: Starsport©

PRES KONFERENCIJA

MILOŠEVIĆ PRED TSC: Baš me briga što su težak protivnik! Moji igrači znaju šta je prioritet!

Posle plasmana u Ligu Evrope strateg crno-belih se obratio novinarima povodom jednog od derbija kola Superlige sa TSC iz Bačke Topole

Objavljeno: 16:48h
Aleksa Radosavljević

Trener Partizana Savo Milošević se po prvi put posle najvećeg uspeha u za sada kratkoj trenerskoj karijeri, plasmana u grupnu fazu Lige Evrope,­ pojavio pred srpskim novinarima na 7. kolaTeleoptiku i to pred meč Superlige sa bačkotopolskim TSC koji je na programu u nedelju od 20 časova.

TSC nije nimalo naivan protivnik. Koliko će biti teško opet da se prešaltate na Superligu?

- Baš me briga što je težak protivnik. Rekao sam i pred Kruševac krajnje otvoreno, sa igračima sam se već dogovorio, da je za mene liga bitnija od Lige Evrope. Finansijski Evropa znači puno, ali takmičarski je liga bitnija od Lige Evrope.

Malo o TSC?

- Što se tiče samog TSC, upravo zbog rezultata treba da budemo posebno obazrivi, imamo maksimalan pristup. Ekipa je pokazala da može da igra sa svima. To je samo poziv na dodatni oprez pred sutrašnju utakmicu. Ponavljam, uz dužno gostovanje TSC, nisu bolja ekipa od Moldea, sigurno nije od Malatije, tako da meč zavisi isključivo od nas. Ako budemo odigrali svoj maksimum mislim da problema ne bi trebalo da bude.

foto: Beta/Branislav Božić

Publika se zainteresovala za ovaj Partizan, pa da li mislite da je došlo vreme da možete da pozovete navijače da dođu na stadion u što većem broju?

- Ja to radim, uvek ih pozivam da dođu. Samo sam obrazložio da ne razumem zašto ne dolaze, ali samo rezultatima možemo zaista da ih pozovemo. Evo zovemo ih mesec dana, igrama, rezulattima, pa ko je zadovoljan, možda će da dođe i kaže da vredi pogledati - istakao je Milošević pred utakmicu za koju je ulaz slobodan.

Može li bolja pozivnica navijačima od Lige Evrope?

- Može, Liga šampiona, ali mi smo uradili najviše što smo mogli.

foto: Starsport©

Do 2016. Partizan je uvek rutinski igrao protiv rivala u Superligi, od tada je u prvenstvu bilo dosta loše kada se igrala Evropa. Može li ove godine da se vrati na stare koloseke?

- Upravo dovođenjem igrača pokušavamo da napravimo te rotacije, upravo to jeste namera. Mimo nekog normalnog rasporeda ulazak u Ligu Evrope znači još šest utakmica. Zbog odloženih kola igraćemo četvrtak-nedelja do kraja sezone. Da bih imao pravo da tražim igračima ono što sam rekao, moram da imam odmorne.

foto: AP

Kakva je kadrovska situacija?

- Da li niko zbog situacije ili slavlja nije prijavio nikakav problem, ali nadam se da taj izostanak informacija znači da nemamo problema.

Koliko se menja slika o srpskom fudbalu, jer je ovo prvi put da srpski fudbal ima predstavnika u Ligi šampiona i istovremeno u Ligi Evrope?

- Trebalo bi da se promeni. Mi ne možemo više od toga. Ako ovo nije pozitivna stvar, onda ne znam šta je. Više od ovoga ne može. Možemo mi i Zvezda da prođemo grupu, ali u ovom momentu više ne može. Fenomenalno je za srpski fudbal. Znate već kakvi su naši navijači, uvek je veće nezadovoljstvo nego zadovoljstvo. Ne treba da se uljuljkamo, već da na osnovu ovoga probamo više. Ljudi će valjda vremenom prepoznavati. Nije dovoljno deklarativno reći dođite na stadion...

Kako komentarišete izostanak igrača Partizana na spisku reprezentacije?

- Nije to moj posao, ne volim da se mešam drugima, niti dozvoljavam da se meni neko meša.

Podsetimo, TSC deli prvo mesto Superlige sa Vojvodinom uz osvojenih 16 bodova iz šest utakmica, dok crno-beli imaju šest manje uz dve utakmice zaostatka zarad odmora zbog obaveza u Evropi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.