ESPRESO ANALIZA: Kad je teško - Tošić! Miletić je novi heroj Grobara!
Partizan je u Ligi Evropi, Foto: Starsport©

iz našeg ugla

ESPRESO ANALIZA: Kad je teško - Tošić! Miletić je novi heroj Grobara!

Ovako smo mi videli igru pojedinaca u ekipi iz Humske

Objavljeno:

Ne može srpski sport do uspeha bez drame, pa tako ni Partizan.

Iako je gubio sa 0:1 do 80. minuta utakmice, golom Nemanje Neme Miletića na asistenciju Zorana Tošića iz slobodnog udarca, dokopao se evropske jeseni, po drugi put u poslednje tri sezone.

Utakmicu u Norveškoj moramo da podelimo na dva segmenta - prvo poluvreme u kom Norvežani nisu imali praktično nijedan udarac ka golu Partizana, tokom kog je beogradski tim imao tri zrele i nažalost neiskorišćene prilike, i na drugo poluvreme kada su se crno-beli, grčevito branili od konstantnih napada lidera norveškog šampionata (sve do tog vodećeg gola koji je postigao Džejms, igrač koji je bio strelac i u Beogradu).

Savo Milošević
Savo Milošević foto: Starsport©

Ovako je naš novinar koji prati dešavanja na crno-beloj strani Topčiderskog brda video pojedinačni učinak Partizanovih fudbalera.

Vladimir Stojković

Za razliku od, npr, meča sa Malatijom, ušao je u meč sigurnim istrčavanjem na ivicu kaznenog prostora i sigurnom intervencijom, što mu je olakšalo posao u nastavku meča, napunilo ga samopouzdanjem. Posle toga, nije ni imao mnogo posla, što dovoljno govori o poslu koji je odradila defanzivna četvorka, ali i vezni red. Prvu pravu odbranu imao je na isteku 58. minuta, kada je Boli šutirao iskosa sa leve strane, ali je bivši reprezentativac Srbije bio fantastično postavljen. Kod gola nije mogao apsolutno ništa, jer se lopta odbila od živi zid i ostavila ga na pogrešnoj nozi. Pri rezultatu 1:1, imao je sjajnu intervenciju, kojom je, po ko zna koji put, spasio svoj tim. Nemanja Miletić

Mnogo bolji nego na prvoj utakmici u Beogradu. Nekoliko više nego sigurnih intervencija u prvom poluvremenu unele su sigurnost saigračima, a Boli mu je pravio daleko manje problema nego pre nedelju dana. Praktično, napravio mu je samo jedan problem, za šta treba pohvaliti i skauting deo stručnog štaba. Početkom drugog poluvremena, umalo da njegov kiks dovede crno-bele u opasnost, ali je tada do izražaja došla nespretnost Norvežana u završnici. A, šta reći o njegovoj partiji posle nebeskog skoka u 80. minutu, kada je odlično iskoristio Šćekićev blok i centaršut Zorana Tošića? Momak poreklom sa Kosova i Metohije definitivno je junak ove Partizanove evropske jeseni. Postigao je verovatno i najbitniji gol u sezoni.

Bojan Ostojić

Poput Miletića, sasvim solidan ulaz u utakmicu, osim jedne ne preterano sigurne reakcije, posle koje se nije desilo ništa opasno po Stojkovićev gol. Krajem prvog poluvremena zamalo da glavom postigne gol, kada je lopta prohujala nekih 20 centimetara od leve Kraninksove stative. U drugom poluvremenu bilo je očigledno da primicač i dalje nije zarastao na pravi način, pa mu je Džejms pravio određene probleme, koje je ovaj Užičanin na iskustvo ipak uspeo da reši. Strahinja Pavlović

Dve dobre intervencije na početku, ali onda i kiks kada je u 9. minutu predao loptu Boliju u veoma izglednoj poziciji. Kestenje iz vatre izvadio je Bojan Ostojić, pa nije bilo veće opasnosti po gol crno-belih. Doduše, za povremene greške u defanzivi iskupljivao se sasvim solidnim istrčavanjima u napad. Kako je meč odmicao, tako je bio sve sigurniji. Međutim, ono što će mu se pamtiti posle ovog meča je momenat kada je loše ispratio Džejmsa kod vodećeg pogotka Norvežana, posle jednog nesrećnog odbitka iz kaznenog udarca.

Strahinja Pavlović
Strahinja Pavlović foto: Starsport©

Slobodan Urošević

Sve što smo napisali o njemu posle prethodne tri evropske utakmice, možemo praktično da prepišemo posle ove. Svaka reakcija bila mu je sigurna, pametna, nije puno grešio u dodavanjima, uključivao se i u napade. Bilo bi nepošteno zameriti mu na par netačnih pasova, iako se mora reći da je to segment igre na kojim će sa njim morati da se još malo poradi. Saša Zdjelar

Opet od prvog momenta utakmice rastrčan kao osica, ali ušao je u problem jer je dobio žuti karton praktično u prvom napadu. U 25. minutu napravio je njemu nesvojstvenu grešku, posle čega je Eikrem mogao da pripreti Stojkoviću, ali na sreću po Partizan i srpski fudbal uopšte - nije! Konsolidovao se posle toga. Aleksandar Šćekić

Kad god je trebalo da se pomogne, duplira, ispravi greška njegovih saigrača, bio je na pravom mestu u pravo vreme. Savo Milošević i njegov stručni štab zaista koriste maksimum iz Crnogorčevih fizičkih predispozicija. Odlično je napravio blok za Miletića kod izjednačujućeg gola, što opet govori u prilog njegovoj sjajnoj "fizici".

foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

Zoran Tošić (izašao u 84. minutu)

Već drugo evropsko gostovanje zaredom na kom je popularni Bambi poklonio nekoliko lopti protivničkim igračima. U 15. minutu umalo da namesti gol šansu za domaće fudbalere, ali srećom po njega, oni su prosuli veoma izglednu situaciju u obližnje more (stadion je na obali). U drugom poluvremenu je dobrano popravio utisak, uspevao je da sačuva solidan broj lopti kada je bilo važno. U 70. minutu, odlično dodavanje za bivšeg saigrača iz CSKA Natha, koji je šutirao iskosa, ali je fantastičan na ovom meču bio belgijski golman u dresu norveškog kluba. Kod gola je bio asistent, kao i na prvoj utakmici, i to baš kod izjednačujućeg za 1:1. Sejduba Suma (izašao u 67. minutu)

Možda i njegovo najtanje izdanje u Evropi ove sezone. Iako mu je Sadik nekoliko puta lepo odlagao loptu, ovaj to nije uspeo nijednom da iskoristi u prvih 45 minuta. Njegov nesiguran pas u 51. minutu, poklonjena lopta Eikremu, umalo da koštaju Partizan, ali prvi pravi šut Moldea ka golu Stojkovića završio je pored njegove desne stative. Takuma Asano

Za razliku od prethodnih mečeva (izuzimajući onaj protiv Malatije u Beogradu), ušao je u utakmicu veoma agilno, pa umalo da namesti gol Tošiću već u uvodnim minutima. Vrlo angažovan u presingu, nije dozvoljavao protivničkim igračima da naprave višak po levoj strani. Kako je vreme prolazilo, bilo je sve više prostora za njega, ali ga on nije koristio na najbolji mogući način. Očigledno je da će mu biti potreban još jedan određeni period privikavanja, praktično može da se zaključi da je onaj prvi meč, kada je protiv Malatije ušao sa klupe, odigrao na svežinu i faktor iznenađenja. Nažalost, posle njegovog nespretnog igranja rukom nadomak kaznenog prostora, Molde je postigao vodeći pogodak.

foto: Starsport©

Umar Sadik (izašao u 69. minutu)

Veoma agilan, trudio se, imao je nekoliko sjajnih oduzimanja lopte u završnoj trećini, kao i odličan pas za Zdjelara u 11. minutu, kada je njegov šut sa 20 metara odbranio Kraninks. Sve vreme provedeno na terenu pritiskao je odbrambenu liniju domaćeg sastava, podredio se nešto defanzivnijoj taktici Sava Miloševića, zbog čega je, logično, morala da propati završnica akcija. Izmene:

Bibras Natho (ušao umesto Sume u 67. minutu)

Nije pokazao previše toga za ovih 23 minuta na terenu, ali mnogo je još rada i utakmica pred njim, pre nego što budemo imali prilike da gledamo onog pravog Natha iz CSKA. Ognjen Ožegović (ušao umesto Sadika u 69. minutu)

Imao je odličan prodor u 81. minutu, ali je izgubio korak, te loše šutirao, prelako za Kraninksa. Aleksandar Lutovac (ušao umesto Tošića u 84. minutu) Prekratko na terenu da bi išta pokazao.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.