IZ VOJVODINE GRME PRED DERBI SA ZVEZDOM: Nećemo ti dozvoliti da upropastiš praznik srpskog fudbala!
Navijači Vojvodine, Foto: Starsport©

saopštenje

IZ VOJVODINE GRME PRED DERBI SA ZVEZDOM: Nećemo ti dozvoliti da upropastiš praznik srpskog fudbala!

Fudbalski klub Vojvodina obaveštava sportsku javnost da izražava svoju veliku zabrinutost odlukom Sudijske komisije da za glavnog sudiju ovog meča delegira arbitra Jovana Šegrta iz Beograda

Objavljeno:

Sudijska komisija FSS za glavnog sudiju derbija sedmog kola Linglong Super lige Srbije između Vojvodine i Crvene zvezde, koja je na programu u subotu od 18.30 časova, odredila je Jovana Šegrta iz Beograda.

FK Vojvodina izdao je saopštenje ogorčen ovakvom odlukom, koje prenosimo u celosti.

Povodom predstojeće derbi utakmice sedmog kola Linglong Superlige Srbije, u kojoj će se u subotu na stadionu „Karađorđe“ sastati Vojvodina i Crvena zvezda, fudbalski klub Vojvodina obaveštava sportsku javnost da izražava svoju veliku zabrinutost odlukom Sudijske komisije da za glavnog sudiju ovog meča delegira arbitra Jovana Šegrta iz Beograda.

- Pažnju fudbalske javnosti i gorak ukus u sećanju navijača Vojvodine, kao i svih iskrenih ljubitelja fudbala, ovaj arbitar je ostavio prošle godine, kada je takođe na „Karađorđu“ bio glavni sudija meča između Vojvodine i Crvene zvezde. Svojim tendencioznim i zaprepašćujućim odlukama, posebno onom da u 83. minutu utakmice dosudi penal za Crvenu zvezdu, Jovan Šegrt je tada direktno uticao na konačan ishod utakmice i pomogao gostujućem timu da stigne do pobede, a zbog grubih grešaka na štetu FK Vojvodina naknadno je bio suspendovan na šest utakmica i neko vreme nije sudio u našem najelitnijem rangu takmičenja. Uzimajući u obzir to da je, prošle godine, dosuđeni penal za našeg protivnika bila samo najveća i najočiglednija greška na štetu FK Vojvodina, jer je ovaj arbitar tokom čitavog meča imao neujednačen kriterijum i dozvoljavao našem protivniku znatno grublju i agresivniju igru, fudbalski klub Vojvodina poziva čitavu sportsku javnost, a posebno organe koji su nadležni za kontrolu suđenja, da u subotu sa velikom pažnjom prate svaku odluku i suđenje Jovana Šegrta, kako se ne bi desilo da i ovoga puta uspe u onome u čemu je uspeo prošle godine, a to je da upropasti i obesmisli jedan istinski derbi srpskog fudbala - stoji na sajtu FK Vojvodina.

Sudija Jovan Šegrt je sudio meč Vojvodine i Zvezde 2018. godine
Sudija Jovan Šegrt je sudio meč Vojvodine i Zvezde 2018. godine foto: Beta

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.