DESETINE MILIONA STIŽU NA MARAKANU: Poznato je koliko je Zvezda zaradila ponovnim ulaskom u Ligu šampiona!
Fudbaleri Crvene zvezde su dobili i veliku finansijsku injekciju, Foto: Starsport©

Značajna finansijska injekcija

DESETINE MILIONA STIŽU NA MARAKANU: Poznato je koliko je Zvezda zaradila ponovnim ulaskom u Ligu šampiona!

Crveno-beli su izbacivanjem Jang Bojsa obezbedili značajan priliv finansijskih sredstava

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde izveli su ono što je do pre nekoliko godina delovalo nezamislivo za ovdašnje fudbalske uslove. Po prvi put ikada jedan srpski klub je uspeo dve godine zaredom da stigne do grupne faze Lige šampiona.

Šampion Srbije je posle prošlosezonskog istorijskog uspeha kada je kao jedini tim koji je uspeo da od 1. kola kvalifikacija stigne do grupne faze najjačeg evropskog klupskog takmičenja, uspeo da godinu dana kasnije ponovo apsolutno identičan uspeh i upiše sebe u almanahe i domaćeg, ali i internacionalnog fudbala.

Ipak, osim istorije, i izvanrednog uspeha, prolaz u grupnu fazu Lige šampiona doneo je i novu ogromnu finansijsku injekciju klubu iz Ljutice Bogdana.

Crveno-beli su kroz tri kola kvalifikacija do sada zaradili 5 miliona evra, a za novi plasman u grupnu fazu dobiće 15.250.000 evra.

Dakle, do sada je Zvezda inkasirala više od 20 miliona evra.

Na tu sumu dolazi dodatan novac od marketinških prava, TV prava, prodaje ulaznica, ali i u zavisnosti od rezultata u grupnoj fazi.Svaki trijumf u grupi vredi 2.700.000 evra, a svaki nerešen rezultat 900.000. Svaki tim koji prođe grupu osiguraće najmanje 9.500.000 evra.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.