NIJE OČEKIVAO DA ĆE DA GREJE KLUPU: Najveće pojačanje Juventusa nije zadovoljan statusom!
Matijs de Liht, Foto: AP/Danial Hakim

NIJE BILO NAZNAKA

NIJE OČEKIVAO DA ĆE DA GREJE KLUPU: Najveće pojačanje Juventusa nije zadovoljan statusom!

On je u letnjem prelaznom roku došao u Juventus iz Ajaksa za 85 miliona evra

Objavljeno:

Holanđanin Matijs De Liht nije baš najsrećniji odlukom Maurisija Sarija da greje klupu u duelu protiv Parme u prvom kolu Serije A.

On je u letnjem prelaznom roku došao u Juventus iz Ajaksa za 85 miliona evra, bilo je očekivano da odmah zaigra u prvoj postavi, ali nije odigrao ni minut u prvom duelu nove sezone.

Pobedio je Juventus sa 1:0, ali De Liht nije zadovoljan.

- Prirodno, voleo bih da sam igrao, a na treningu ništa nije ukazivalo da neću biti u sastavu. Nisam očekivao da ću biti na klupi. Naravno da poštujem odluku trenera, moram biti realan: tek sam stigao u Italiju, valjda je potrebno vreme da se priviknem. Defanzivci koji su igrali, Kjelini i Bonuči, dugo godina već imaju reputaciju najboljeg štoperskog tandema na svetu - rekao je De Liht posle meča.

Vreme mladog štopera tek dolazi, a problem je i jezik.

- Moraću da se izborim za mesto kroz sezonu. Prvih pet nedelja bile su fizički naporne, ali primećujem da sam ojačao. Defanzivno, zahtevi nisu mnogo drugačiji od onih na koje sam navikao u Ajaksu, jer trener traži od nas da upijamo sve što kaže. Još se mučim sa jezikom, znam neke fudbalske termine, ali moram mnogo da popravim moj italijanski. Krenuo sam na kurs, idem pet puta nedeljno i zasad ide dobro - dodao je mladi Holanđanin.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.