Zvezdina prekretnica!
Detalj sa meča u Beogradu, Foto: Dado Đilas

istorijksi duel

Zvezdina prekretnica!

Ko zna gde bi crveno-beli bili danas

Objavljeno:

Crvena zvezda možda ne bi bila ovde gde jeste da se nije dogodio sada već istorijski duel sa Krasnodarom. Srpski šampion već treću godinu zaredom igra u evropskim takmičenjima, u utorak na stadionu Rajko Mitić igra protiv Jang Bojsa za novu Ligu šampiona, ali pitanje je da li bi crveno-beli bili ovde gde jesu da se nije dogodila bomba Gelora Kange i projektil Nemanje Radonjića.

Danas je tačno dve godine od meča Crvene zvezde i Krasnodara, kada su crveno-beli nakon deset godina izborili plasman u Ligu Evrope. Posle ovog meča "evropska Zvezda" se vratila na fudbalsku mapu i krenula je bajka koja traje i dalje.

Crveno-beli su na domaćem terenu krenuli ofanzivno, Radonjić je zatresao mrežu u šestom minutu utakmice, a do kraja poluvremena, bilo još par šansi da se savlada golman ruskog kluba, ali nažalost bez uspeha.

Drugo poluvreme donelo je još jednu veliku radost, kada je Gelor Kanga ispalio "raketu" sa 35 metara, što je rezultiralo da rezultat na semaforu bude 2:0 za domaću ekipu. Posle toga sve je slutilo na Zvezdinu evropsku jesen, ali ipak nije moglo bez sada već uobičejnog trilera.

Krasnodar je deset minut pred kraj utakmice iz penela smanjio rezultat, a zatim je krenula ogromna ofanziva gostujućih igrača.

U sudijskoj nadoknadi Grenkvist je imao šansu za "šah-mat" kada je glavom poslao loptu u donji desni ugao gola na kom je stajao Milan Borjan, ipak sigurni čuvar mreže je uspeo da sačuva gol i odvede svoju ekipu u elitno takmičenje.

BONUS VIDEO:

(Esperso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.