PODATAK ZA NEVERICU: Zvezda nikad uspešnija u Evropi - a ovo joj je najgori niz u istoriji!
Meč Jang Bojsa i Zvezde - detalj, Foto: EPA/Peter Schneider

MISLITE DA SMO LUDI?

PODATAK ZA NEVERICU: Zvezda nikad uspešnija u Evropi - a ovo joj je najgori niz u istoriji!

Ni mi nismo verovali kada smo naleteli na ovaj fascinantan podatak

Objavljeno:

Crvena zvezda je odigrala nerešeno 2:2 sa Jang Bojsom u Bernu u okviru plejofa za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona, i na taj način napravila veliki korak ka daljem plasmanu, s obzirom da u Beograd dolazi sa golom u gostima prednosti.

E, sada, ako bismo vam rekli da je ovim mečom ekipa Vladana Milojevića napravila najgori niz u evrokupovima još od 1969. godine, sigurno biste mislili da smo ludi. Naprotiv, nismo...

Naime, crveno-beli nisu slavili ni na jednom od poslednjih devet gostovanja u bilo kom evropskom takmičenju, iako su već tri sezone zaredom igrali ili će igrati grupnu fazu, što Lige Evrope, što Lige šampiona.

S obzirom na to da UEFA ne računa Kup sajamskih gradova kao svoje takmičenje, iako je preteča Kupa UEFA, kada su crveno-beli imali niz od 11 mečeva zaredom bez pobede u gostima između 1962. i 1969. godine, ovaj aktuelni niz je najgori na gostovanjima u istoriji.

Naravno, to ne znači ništa, jer je Marakana opet neosvojiva tvrđava gotovo za sve klubove koji su na nju došli (osim Arsenala i PSŽ).

Interesantno, i prethodni put kada je Crvena zvezda, pre 15 godina igrala sa Jang Bojsom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, na prvom meču u Bernu bilo je 2:2, kao i danas, a crveno-beli su trijumfom od 3:0 iz Beograda obezbedili plasman u naredni krug i dvomeč sa PSV (svi se sećamo kako se to završilo).

Dakle, ako se po istoriji može suditi, Zvezda ima više nego dobre šanse da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.