PREDSTAVLJEN MILORAD KOSANOVIĆ: Ne smem u Partizan i Zvezdu, u Vojvodinu mi ne daju, pa je preostao samo Radnički!
Milorad Kosanović, Foto: Beta

ZATEKLI GA NA ODMORU

PREDSTAVLJEN MILORAD KOSANOVIĆ: Ne smem u Partizan i Zvezdu, u Vojvodinu mi ne daju, pa je preostao samo Radnički!

On je istakao da je trenersku karijeru mogao da nastavi ili u inostranstvu ili u Radničkom

Objavljeno:

Novi trener fudbalera Radničkog iz Niša Milorad Kosanović, koji je zvanično predstavljen na Čairu, rekao je da se će ekipa u budućnosti biti bolji nego što je sada.

- Poziv Radničkog zatekao me je na odmoru. Ja sam znao da ću posle pet odigranih kola u našoj ligi imati nekoliko ponuda, a ispalo je da sam dobio najbolju moguću i veoma mi je drago zbog toga. Mislim da je bilo samo pitanje trenutka kada cu doći u Niš - rekao je Kosanović na promociji.

On je istakao da je trenersku karijeru mogao da nastavi ili u inostranstvu ili u Radničkom, jer u Srbiji drugi izbor nije ni imao.

- Kažu da ne mogu u Partizan, mada ne znam zašto. U Zvezdu više ne mogu, u Vojvodinu mi ne daju i ostao je Radnički, pošto sam sve ove ispod Radničkog manje-više već trenirao. Smatram da je ovo najnormalniji odabir za mene. Radnički je ozbiljan klub sa bogatom tradicijom, koji je još više narastao u protekle dve-tri godine - rekao je on.

Kosanović je rekao i da Radnički ove sezone ima dobru ekipu i da će imati vremena da unapredi neke stvari, s obzirom da je prvenstvo tek počelo.

- Posedujemo kvalitetne igrače. Prvenstvo je tek počelo i imamo vremena da doradimo neke stvari i ostvarimo sve što je pred nas postavljeno. Smatram da ćemo u budućnosti biti bolji nego sada, mada ni ovo do sada nije bilo loše. Mogu reći da poznajem 50 odsto ove ekipe, pogotovo ove starije igrače, ali meni treba jedno nedelju dana da postavim stvari onako kako ja mislim da treba. Moje ambicije su iste kao i ambicije kluba, a pošto ovaj klub vodi jedan posebno ambiciozan čovek, ja ću to morati da pratim - izjavio je Kosanović.

Milorad Kosanović
Milorad Kosanović foto: FK Radnički Niš

Trener Nišlija najavio je i da će ekipa možda doživeti određene promene do kraja prelaznog roka, a da će što se stručnog štaba tiče raditi da ljudima koje je zatekao u klubu.

- Ako ih uopšte i bude, to će biti jedna ili dve korekcije. Odradio sam jedan trening sa ekipom i video sam da na nekim pozicijama imamo po nekoliko kvalitetnih igraca, dok smo na nekim pozicijama deficitarni, pa ću ja u dogovoru sa rukovodstvom kluba pokušati da to nivelišem u što kraćem roku - rekao je Kosanović i osvrnuo se i na šanse svog tima da ponovo bude među najboljim ekipama u Srbiji.

Radnički je prošlu sezonu u Supeligi završio kao drugoplasirani tim na tabeli iz Crvene zvezde.

- Mislim da se poredak neće mnogo menjati u odnosu na prošlu sezonu, osim što će se Radničkom, Zvezdi, Partizanu i Čukarickom sada priključiti i Vojvodina. Ja sam uveren da mi imamo sve što je potrebno da zadržimo Radnički tamo gde je bio u prethodne dve sezone - zaključio je Kosanović, koji će na klupi Nišlija debitovati u nedelju od 18.30 sati, kada će Radnički dočekati subotički Spartak u 6. kolu Superlige Srbije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.