ZVEZDA VODILA, PA SPASAVALA ŽIVU GLAVU PROTIV JANG BOJSA! Mogli su da budu i pobeda i potop! Odluka će pasti u BG!
Foto: EPA/Peter Schneider

Plej-of za Ligu šampiona

ZVEZDA VODILA, PA SPASAVALA ŽIVU GLAVU PROTIV JANG BOJSA! Mogli su da budu i pobeda i potop! Odluka će pasti u BG!

Sva dešavanja pre i tokom utakmice u Bernu ste mogli da pratite u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 23:18h

Mogla je Zvezda da doživi potop, a mogla je i sa još boljim rezultatom da se vrati iz Švajcarske! Srpski šampion odigrao je 2:2 protiv Jang Bojsa u Bernu u prvom meču plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona!

Crveno-beli mogu da budu ipak veoma zadovoljni ostvarenim rezultatom koji donose kući i sa kojim čekaju revanš za sedam dana protiv prvaka Švajcarske.

Mogla je zvezda da pobedi, ali kada se saberu neiskorišćene šanse mogla je i da doživi katastrofalan poraz, tako da ako nečime treba i moraju da budu zadovoljni i igrači, i trener Milojević i navijači onda to jeste rezultat ovog prvog od dva čina bitke za grupnu fazu Lige šampiona.

Počelo je onako kako se niko nije nadao, niti želeo. Brzonogi Asale je utekao odbrani crveno-belih i matirao Borjana već u 7. minutu.

1 / 7 Foto: EPA/Peter Klaunzer

Može se reći da u tom periodu igra gostiju nije postojala, ali su stigli pravo niotkuda do izjednačenja. Rodić je izborio korner, centrirao a Degenek verovatno ni sam neznajući kako je šutirao glavom, parabola je bila i lopta je prošla u mrežu jedino tamo gde je mogla da prođe.

Razigrao je taj gol goste, ali se rasplamsalo i na drugoj strani. Morao je Milan Borjan da "vadi kestenje iz vatre", u nekoliko navrata su lopte fijukale oko okvira gola, dok je na drugoj strani Marinov šut ispred gol linije izbacio Lustenberger.

Drugo poluvreme nije moglo bolje da počne, kada je novajlija Garsija odlično ispratio iz drugog plana prodor Gobeljića i doneo ogromnu radost hiljadama Delija na stadionu i pored malih ekrana.

Ali, kao i u prethodnih nekoliko mečeva, posle vođstva se crveno-beli povlače, prepuštaju loptu protivniku koji navaljuje svim silama. Nizale su se šanse pred golom Borjana, ali tek iz penala je bio savladan.

Sudija Mikeli je pregledao VAR snimak posle starta Boaćija nad Asaleom u kaznenom prostoru i pokazao na "belu tačku", odakle je bio siguran rezervista Gijom Oro.

Tek tada su usledili još jači napadi domaćih, u nekoliko navrata je sreća bila na strani Borjana i drugova, a jedinu grešku golmana Zvezde kada je izleteo u prazno je poslednjim atomima snage ispravio Gobeljić izbacivši loptu sa same gol linije.

Dakle, sve u svemu, vrlo dobar rezultat za Zvezdu pred revanš za sedam dana na stadionu "Rajko Mitić". Ono što je najvažnije neće morati da juri ni pobedu, ni da postigne gol, ali isto tako nikako neće smeti da se opusti i da prepusti loptu Jang Bojsu, niti da se previše otvori, jer prebrzi su igrači švajcarskog tima i koriste svaki centimetar slobodnog prostora i trenutak nepažnje.

JANG BOJS - CRVENA ZVEZDA 2:2 (Asale 7, Oro 76 - Degenek 18, Garsija 46)

Jang Bojs: Von Balmos, Lotomba, Cesiger, Luštenberger, Garsija (od 67. Janko), Sijero (od 57. Fasnaht), Ebišer (od 73. Oro), Martins Pereira, Asale, Nsame, Ngamaleu.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić, Kanjas, Ivanić, Vukanović (od 86. Petrović), Marin, Garsija (od 55. Žander), Boaći.

Sva dešavanja pre i tokom utakmice u Bernu ste mogli da pratite u "lajv blogu" na Espresu.

90+5. minut - Kraj utakmice!

90+5. minut - Bilo je sada opasno na obe strane, ali golova nije bilo. Čeka se poslednji sudijski zvižduk.

89. minut - Sreća sada za crveno-bele, ponovo je Gijom Oro bio najviši u skoku, ali lopta prolazi pored gola.

84. minut - Greška sada Milana Borjana je mogla skupo da košta Zvezdu. Izleteo je u prazno, a Gijom Oro je zahvatio loptu glavom i poslao je u praznu mrežu, ali onda Gobeljić u poslednjem trenutku sa gol linije izbacuje loptu.

76. minut - GOOOL! Gijom Oaro, samo što je ušao u igru, sa "bele tačke" postiže gol za izjednačenje.

74. minut - VAR DONOSI PENAL ZA JANG BOJS! Posle duela Boaćija sa igračem Jang Bojsa u šesnaestercu Zvezde, sudija Dani Makeli je gledao VAR snimak i potom pokazao na belu tačku!

Sudija pregleda VAR snimak i presuđuje da je penal za Jang Bojs
Sudija pregleda VAR snimak i presuđuje da je penal za Jang Bojsfoto: Printscreen/RTS1

73. minut - Opasno je sada bilo pred golom crveno-belih, ali lopta na odlazi preko gola posle još jednog šuta.

66. minut - Navaljuje sada Jang Bojs, tukao je po drugi put iz daleka na ovom meču Ebišer i opet je šutirao dobro, ali opet je Milan Borjan na visini zadatka.

1 / 6 Foto: EPA/Peter Schneider

65. minut - Sada stopostotna šansa za Jang Bojs. Ponovo je ostao sam strelac prvog gola Asale, ali je i njega iznenadila lopta, pa je loše reagovao i lopta je otišla pored stative.

60. minut - Dobra sada šansa za crveno-bele posle kornera. Šutirao je glavom Rodić, ali lopta odlazi tik iznad prečke.

55. minut - Vladan Milojević poseže za prvom izmenom na meču. Strelac gola Mateo Garsija nije spreman da igra ceo meč, a trener Zvezde uvodi umesto njega levog beka Žandera Santanu da bi još više neutralisao prodore po desnoj strani Jang Bojsa.

46. minut - GOOOL! Kakav start drugog poluvremena za Zvezdu! Mateo Garsija na svom debiju postiže gol. Odlično je ispratio akciju i iz drugog plana naleteo na loptu koja je šetala po petercu Jang Bojsa posle centaršuta Gobeljića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

45+3. minut - Zamalo ponovo Degenek da zatrese mrežu "mladih dečaka". Izborio se za loptu u šesnaestercu protivnika i potom uputio udarac nogom, ali preko gola.

1 / 4 Foto: EPA/Peter Klaunzer

39. minut - Ponovo Milan Borjan fantastično brani udarac i sprečava pogodak u mrežu Zvezde. Uputio je udarac Ngamaleu na dodavanje Asalea, ali je vrhunskom paradom udarac odbranio golman crveno-belih.

38. minut - Za korak je sada bio sporiji Ričmond Boaći od golmana Jang Bojsa. Da je bio brži našao bi se u stopostotnoj šansi.

36. minut - Šta je sada propustio Marko Marin! Najbolja šansa za Crvenu zvezdu. Kapiten crveno-belih je imao 1 na 1 sa golmanom i savladao ga, ali je loptu pre nego što je ušla u gol izbacio Lustenberger, kapiten Jang Bojsa.

33. minut - Sada period bez nekih većih uzbuđenja, ali domaći tim i dalje ima veći posed lopte i pokušava da organizuje akcije.

1 / 6 Foto: EPA/Peter Schneider

26. minut - Milan Borjan sada u manje od 30 sekundi spašava dva puta crveno-bele. Najpre iz nemoguće situacije je stigao da interveniše kada su svi već videli loptu u golu, a potom je odbranio bombastičan udarac Ebišera sa ivice šesnaesterca.

20. minut - Doneo je ovaj gol samopouzdanje igračima crveno-belih. Mateo Garsija je sada šutirao posle prodora, ali je njegov udarac lako ukrotio golman Jang Bojsa.

18. minut - GOOOOL! MILOŠ DEGENEK! Pravo ni iz čega crveno-beli stižu do izjednačenja. Bio je korner za crveno-bele, Rodić je centrirao na drugu stativu, a australijski reprezentativac je tako udario loptu glavom da je ona uhvatila luk i prošle tačno tamo gde je jedino mogla između igrača Jang Bojsa i prečke.

15. minut - Igrači u žutim dresovima drže loptu u svom posedu i organizuju napade. Milojevićevi fudbaleri čak i kad oduzmu loptu, ne zadržavaju je dugo i igra im je skroz nepovezana.

10. minut - Umalo da bude već sada 2:0 za Jang Bojs. Ponovo je Asale bio u centru pažnje. Sada je odlično primetio Ebišera koji je naletao iz drugog plana, a na svu sreću crveno-belih, vezista Jang Bojsa je neprecizno šutirao.

7. minut - GOOOL! Kakav loš početak utakmice za crveno-bele! Rože Asale je zatresao mrežu Milana Borjana. Golman je ispucao loptu, Nsame je glavom prosledio loptu iza leđa odbrane Zvezde od koje je bio brži Asale i potom lako matirao Borjana.

21.00 - Počela je utakmica.

20.59 - Navijači Jang Bojsa su spremili 3D koreografiju na početku utakmice.

1 / 2 Foto: Espreso

20.57 - Već od plej-ofa se trese mušema Lige šampiona.

Mušema iza igrača Crvene zvezde
Mušema iza igrača Crvene zvezdefoto: Espreso

20.53 - Delije zagrevaju atmosferu na stadionu.

20.43 - Na ovom meču će biti prisutna i VAR tehnologija, što je prvi meč Crvene zvezde na kome će ona postojati.

VAR tehnologija na stadionu Jang Bojsa
VAR tehnologija na stadionu Jang Bojsafoto: FK Crvena zvezda

20.32 - Švajcarci su i predstavili Crvenu zvezdu i pomenuli da je osvojila Kup evropskih šampiona 1991. godine.

1 / 2 Foto: Espreso

20.21 - Igrači Crvene zvezde su izašli na zagrevanje, a među njima i najnovije pojačanje Mateo Garsija.

Mateo Garsija na zagrevanju
Mateo Garsija na zagrevanjufoto: Espreso

20.13 - Milan Borjan izlazi na zagrevanje i dobija aplauze navijača.

19.58 - Navijači Zvezde zauzimaju svoja mesta i kače obeležja.

1 / 2 Foto: Espreso

19.50 - Poznati su i sastavi dva tima, a Vladan Milojević je rešio da od prvog minuta na teren pošalje poslednje pojačanje Matea Garsiju koji je pre samo nekoliko dana stigao na Marakanu.

Sastavi Jang Bojsa i Crvene zvezde
Sastavi Jang Bojsa i Crvene zvezdefoto: Printscreen/UEFA.com

19.38 - Delije su stigle ispred stadiona. Daleko više njih nego što je i domaćin očekivao i nego što je bilo poredviđeno.

1 / 3 Foto: Espreso

19.30 - Dok čekamo zvanične sastave podsetimo se i konferencije Vladana Milojevića dan pred utakmicu.

19.25 - Tokom čitavog dana Delije su bile u centru pažnje, kako srpskih i švajcarskih medija, tako i lokalne policije i stanovništva.

Oni su okupirali skoro čitav Bern, a mesto okupljanja je bio Bundesplac, gde su boravili tokom celog dana, da bi potom korteo krenuo prema stadionu nekih 3 sata pred početak utakmice.

Nažalost, ni ovog puta nije moglo da prođe bez incidenata, a o svemu tome možete čitati u tekstovima koji se nalaze ispod.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.