ŽIGIĆ, PANTELA I EKIPA SE DOBRO SEĆAJU: Neka bude kao 2004, ali da se nikako ne ponovi Bazel!
Foto: Dejan Obretković, Printskrin

mali istorijat

ŽIGIĆ, PANTELA I EKIPA SE DOBRO SEĆAJU: Neka bude kao 2004, ali da se nikako ne ponovi Bazel!

U svojoj istoriji Crvena zvezda je odigrala 15 utakmica protiv Švajcaraca i zabeležila je šest pobeda, 5 remija i 4 poraza.

Objavljeno: 16:04h

Još samo jedan dvomeč deli Crvenu zvezdu od novog plasmana u Ligu šampiona i kultne mušeme na centru stadiona "Rajko Mitić", a poslednja prepreka izabranicima Vladana Milojevića je švajcarski Jang Bojs.

Crveno-bela bajka traje, ovi momci su pokazali da su satkani od šampionskog materijala i da kada deluje da je sve izgubljeno oni pronađu način da naprave čudo.

Istorijat kluba sa Marakane sa švajcarskim timovima je veoma interesantan, a mi smo za vas izdvojili najzanimljivije utakmice sa klubovima iz Švajcarske.

Poslednji meč sa Sajdžijama Delije ne pamte po lepom, pošto je 2005. godine Bazel savladao Crvenu zvezdu na praznoj Marakani sa 2:1.

Crveno-beli su doživeli bolan boraz u prvom kolu grupne faze Kupa UEFA. Bazel nije bio bolji tim od Zvezde, ali su očigledno avetinski prazne tribine našeg najvećeg stadiona uticale da crveno-beli ne budu oni pravi. Švajcarci su iskoristili greške izabranika Valtera Zenge i pobedili Zvezdu golovima Delgada i Rosija.

Ono što može da raduje i da bude dobar znak za sve navijače srpskog šampiona jeste poslednji duel Zvezde sa Jang Bojsom. Crveno-beli su sa klubom iz Berna igrali 2004. godine u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Klub iz Ljutice Bogdana je bio bolji od Jang Bojsa u ovom dvomeču i plasirao se u narednu rundu.

Prvi meč odigran u Bernu završen je nerešenim rezultatom 2:2, a Zvezda je, uprkos što je igrala sa igračem manje, golovima Nikole Žigića na kraju meča izborila dobar rezultat.

Usledio je duel u Beogradu pred 40 hiljada navijača. U izvanrednom ambijentu Marakane Zvezda je 'progutala' Jang Bojs pobedivši ga sa 3:0. Golove za crveno-bele postigli su Miladinović, Dudić i Žigić.

Jedini dvomeč koji je klub iz Ljutce Bogdana izgubio od nekog švajcarskog tima se dogodio 1995. godine, kada je Ksamaks izbacio Zvezdu u prvom kolu kvalifikacija za tadašnji Kup UEFA.

Presudio je beogradski duel, u kojem su crveno-beli izgubili minimalnim rezultatom pred 40 hiljada gledalaca, dok je u Neštalu bilo 0:0.

Bilo kako bilo, ne postoji pravilnsot kada je reč o Zvezdinim mečevima sa švajcarskim predstavnicima, ali svakako da prethodni duel sa crveno-belih sa Jang Bojsom može da bude dobar nagoveštaj. I tada se prva utakmica igrala u Bernu, a odluka je pala u glavnom gradu Srbije. Mi nemamo ništa protiv da se isti scenario ponovi i ove sezone, a verujemo i da bi se Milojevićeva ekipa prilično obradovala da se ponovi dvomeč iz 2004. godine.

U svojoj istoriji Crvena zvezda je odigrala 15 utakmica protiv Švajcaraca i zabeležila je šest pobeda, 5 remija i 4 poraza.

BONUS VIDEO:

(Blažo Komnenić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.