PRVI START ZA TOMANEA, ODMAH GOL I ASISTENCIJA: Zvezda gubila, ali na kraju srušila Spartak u Subotici!
Detalj sa utakmice Spartak - Zvezda, Foto: Starsport©

SUPERLIGA SRBIJE, 5. KOLO

PRVI START ZA TOMANEA, ODMAH GOL I ASISTENCIJA: Zvezda gubila, ali na kraju srušila Spartak u Subotici!

Sva dešavanja sa meča možete pratiti na lajv-blogu na Espreso.co.rs

Objavljeno: 22:12h

Crvena zvezda je posle plasmana u plej-of za Ligu šampiona uspela da dođe i do četvrte pobede u Superligi, u okviru petog gola (ima jedan meč manjka zbog evropskih obaveza). Stradao je Spartak u Subotici, a rezultat je bio 3:2 (1:1).

Nije bilo nimalo lako izabranicima Vladana Milojevića, pošto su Golubovi poveli sa 1:0 još u 6. minutu preko Lazara Tufegdžića.

Na 1:1 izjednačio je Miloš Vulić na sjajan način u 37. minutu, a samim početkom drugog poluvremena Veljko Simić je postigao vodeći gol za goste iz Beograda.

Međutim, 20 minuta kasnije David Dunđerski je bio strelac izjednačujućeg gola za Spartak, da bi konačnih 3:2 postavio Tomane, igrač koji je prvi put na terenu proveo ceo meč od dolaska u Ljutice Bogdana. Pre toga, bio je asistent Simiću kod tog drugog pogotka, tako da se mora reći da je Portugalac imao više nego dobar prvi start u crveno-belom dresu šampiona Srbije.

Zvezda u sredu igra u Bernu protiv Jang Bojsa u okviru plej-ofa za Ligu šampiona, dok Spartak u narednom kolu Linglong Superlige gostuje Radničkom u Nišu.

Sva dešavanja sa meča možete pratiti na lajv-blogu na Espreso.co.rs...

86' Umalo da u narednom napadu Spartak odmah izjednači. Denković je centrirao, a da nije bilo Žandera na gol liniji, napadači Subotičana bi smestili loptu u nebranjenu mrežu.

85' GOOOOOOL! Strelac je Tomane, prvi put je bio starter, već je asistirao i sada postigao gol. Milan Gajić je odlično centrirao, a Portugalac trznuo glavom i smestio loptu u gol.

81' Prilika za Tomanea, ali lopta sa nekih sedam metara udaljenosti od gola prolazi tik pored desne stative golmana Ostojića.

78' GOOOOOOL! David Dunđerski donosi izjednačenje Spartaku! Momak rođen u Bergamu mogao bi da bude junak Subotice ove večeri.

71' Crveno-beli poprilično rutinski čuvaju prednost u ovim trenucima, nema nekih većih uzbuđenja.

59' Dobra šansa za Stefana Šormaza, ali ga je izblokirao Radovan Pankov.

49' GOOOOOOL! Veljko Simić se iskupio za onaj promašaj iz prvog poluvremena, posle dobrog poteza Tomanea je smestio loptu iza leđa odbrane i golmana Spartaka.

46' Počelo je drugo poluvreme.

POLUVREME! Spartak potpuno zasluženo ima pozitivan rezultat...

43' Spartak je sada imao novu priliku, opet se u njoj našao Tufegdžić, ali ovoga puta nije uspeo da smesti loptu u Borjanov gol. Žalili su se u tom momentu igrači domaćeg sastava da je jedan igrač Zvezde igrao rukom u šesnaestercu, ali sudija Novak Simović je ostao nem.

37' GOOOOOOOOL! Crvena zvezda je izjednačila, a strelac pogotka bio je Miloš Vulić. Izgleda da ovaj momak lagano, ali sigurno, ulazi u pravu formu. Bio je to veoma snažan udarac sa 20 metara, a golman Ostojić je bio zaklonjen, pa nije mogao na pravi način da interveniše.

29' Nova prilika za Zvezdu, Jevtović je dobro šutirao iz drugog plana, ali mu je Otašević sjajno skinuo loptu sa gol linije. Uzbuđenja se u ovim trenucima ređaju kao na traci.

27' Kako smo to napisali, stopostotna prilika za Beograđane. Veljko Simić je dobio loptu od Milana Jevtovića, izašao sam ispred Ostojića, ali veoma, veoma traljavo šutirao. Loša reakcije i najbolja prilika na meču odlazi u nepovrat.

26' Spartak se za sada suvereno brani, Zvezda nije imala nijednu pravu situaciju ispred gola Miloša Ostojića još od prvog minuta i udarca Jevtovića.

6' GOOOOOOL! Spartak vodi sa 1:0 golom Lazara Tufegdžića. On je, inače, izdanak omladinske škole Crvene zvezde, tako da je za njega ovaj gol više nego značajan.

1' Šansa za Zvezdu u 15. sekundi utakmice. Milan Jevtović je bio u situaciji 1-na-1 sa golmanom Ostojićem, ali je ovaj dobro odbranio. Od svega korner za crveno-bele.

20.00 - Utakmica je počela!

19.30 SASTAVI

Spartak: Ostojić - Dunđerski, Otašević, Tekijaški, Milošević - Jočić, Marčić - Mladenović, Tufegdžić, Denković - Šormaz

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Milunović, Pankov, Rodić - Jevtović, Petrović, Vulić, Simić - Krstović, Tomane.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.