PRŠTALO U DERBIJU KOLA: Lukas Moura ponovo spasio Totenhem, VAR sprečio pobedu Sitija!
Lukas Moura je opet bio taličan po Totenhem, Foto: AP/Rui Vieira

premijer liga, 2. kolo

PRŠTALO U DERBIJU KOLA: Lukas Moura ponovo spasio Totenhem, VAR sprečio pobedu Sitija!

Ovo je bila druga pobeda za izabranike Unaja Emerija iz isto toliko odigranih mečeva

Objavljeno:

Gorelo je i prštalo na sve strane u derbiju Premijer lige na "Etihadu".

Šampion Mančester Siti je napravio kiks na svom terenu pošto je Totenhem uspeo da izvuče bod u meču drugog kola. Na kraju je bilo 2:2 u burnom meču u Mančesteru u kome je čak došlo i do čarki u istom timu.

Građani su dva puta vodili, ali su Pevci pokazali da će biti tvrd orah i njima i Liverpulu. Prvi je poveo Siti golom Sterlinga u 20. minutu, a izjednačio je Erik Lamela tri minuta kasnije. Novo vođstvo Građanima doneo je Serhio Aguero u 35. minutu.

Ponovo je junak Totenhema bio Lukas Moura koji je prošle godine odveo svoj tim do finala Lige šampiona, a sada je u prvom kontaktu s loptom matirao domaćeg golmana. Ušao je u igru u 56. minutu, a posle kornera bio je najviši u skoku i pogodio mrežu Edersona.

U drugom minutu sudijske nadoknade, Gabrijel Žesus je ponovo doveo Građane u vođstvo, ali je VAR bio na strani Totenhema. Posle asistencije iz video sobe, pogodak je poništen, jer je Brazilac igrao rukom.

Fudbaleri Arsenala su pred svojim navijačima u prvom meču 2. kola Premijer lige pobedili Barnli rezultatom 2:1.

Sve je počelo divno po "tobdžije" u 13. minutu meča kada je Sebaljos izveo korner, a Lakazet se sjajno snašao i uspeo nekako kroz šumu nogu da smesti loptu iza golmana gostiju za 1:0.

Barnli je ipak došao do izjednačenja u finišu prvog poluvremena. Strelac je bio Barns posle jedne loše intervencije odbrane Arsenala i to je bio konačan rezultat prvog dela meča.

Nastavak je doneo opasniji Arsenal, a ofanziva im se isplatila u 64. minutu kada je Sebaljos ponovo bio asistent, doduše pukom srećom, a mrežu pogađa Obamejang za radost navijača na Emiretsu.

Ono što može da raduje pristalice Arsenala je sjajna igra mladog Sebaljosa koji je posle eksplozije na Evropskom prvenstvu za mlade igrače, nastavio da pruža izuzetne partije i u novom klubu.

Sebaljos je doneo magiju Arsenalu
Sebaljos je doneo magiju Arsenalu foto: AP

Takođe treba pohvaliti i najskuplje pojačanje koje je kročilo na Emirejts - Pepea. Uneo je živost u igru i konstatno je bio opasnost po gol Barnlija.

Konačno gledamo neki novi Arsenal i to je ono što smo svi dugo čekali posle mnogo godina suvog proseka i eksperimentisanja.

Liverpul je počeo sezonu iz snova. Redsi su osvojili Superkup Evrope, a u Premijer ligi su startovali sa dve pobede. Nova žrtva čete Jirgena Klopa, posle Noriča na premijeri, je bio Sautempton. Liverpulski tim je slavio u gostima sa 2:1.

Pri kraju prvog poluvremena, Svece je načeo Sadio Mane, a drugi gol za Liverpul delo je Roberta Firmina u 71. minutu. Počasni pogodak domaći su postigli u finišu utakmice kada je pogodio Deni Ings. Na golu Liverpula bio je Adrijan koji je sve dobro radio do pred kraj meča kada je napravio kiks koji je prethodio Ingsovom pogotku.

Jedan od fudbalera koji će tokom zimskog prelaznog roka sigurno biti interesantna roba je napadač Noriča, Finac Temu Puki. U prvom kolu je dao gol Liverpulu na "Enfildu", a sada je zahvaljujući njegovom het-triku Norič na domaćem terenu očitao lekciju Njukaslu.

Zanimljivo je da finski fudbaler bio želja Crvene zvezde prošle godine, ali crveno-beli nisu uspeli da ga dovedu.

PREMIJER LIGA, 2. KOLO

Subota:

Arsenal - Barnli 2:1 (1:1) (Lakazet 12, Obamejang 64 - Barns 43)

Aston Vila – Bornmut 1:2 (0:2) (Luiz 71 – King 2, Vilson 12)

Brajton – Vest Hem 1:1 (0:0) (Trosar 65 – Čičarito Ernandez 62)

Everton – Votford 1:0 (1:0) (Bernar 10)

Norič – Njukasl 3:1 (1:0) (Puki 32, 63, 75 – Šelvi 90+4)

Sautempton – Liverpul 1:2 (0:1) (Ings 83 – Mane 45+1, Firmino 71)

Mančester Siti - Totenhem 2:2 (2:1) (Sterling 20, Aguero 35 – Lamela 23, Mura 56)

Nedelja:

15:00 Šefild j. - Kristal Palas 17:30 Čelsi - Lester

Ponedeljak:

21:00 Vulverhempton - Mančester junajted

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.