TURSKI NOVINARI NAPALI MILOŠEVIĆA POSLE UTAKMICE: Čemu ta negativa, zašto bih ja vama morao da se pravdam?
Savo Milošević, Foto: Starsport©

ESPRESO NA LICU MESTA

TURSKI NOVINARI NAPALI MILOŠEVIĆA POSLE UTAKMICE: Čemu ta negativa, zašto bih ja vama morao da se pravdam?

Na konferenciji pre utakmice ste rekli da Malatija i Partizan ne mogu da iznenade jedni druge, ali se činilo da je Malatija ipak vas iznenadila, konstatovao je turski novinar

Objavljeno: 13:31h
Aleksa Radosavljević

Strateg crno-belih imao je šta da poruči crno-beloj javnosti posle prolaska njegovog tima u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Trener Partizana Savo Milošević nije mogao da bude preterano zadovoljan izdanjem većeg dela njegovog tima na utakmici sa Malatijom, iako je Partizan prošao dalje zbog trijumfa od 3:1 iz Beograda.

- Nismo najbolje odigrali prvo poluvreme, nismo dobro počeli. Kako je na početku izgledalo, delovalo je da se neće dobro završiti. Voljni momenat i karakter mojih igrača je presudio i samo zato smo prošli. Uspeli smo da sačuvamo gol, da održimo utakmicu, a Malatija je u drugom poluvremenu i fizički pala, što nam je olakšalo. Ako saberemo obe utakmice, mislim da smo zasluženo na kraju prošli u četvrto kolo - istakao je Milošević.

Na konferenciji pre utakmice ste rekli da Malatija i Partizan ne mogu da iznenade jedni druge, ali se činilo da je Malatija ipak vas iznenadila, konstatovao je turski novinar.

- Ne mogu da se složim da nas je iznenadila. Znali smo da moramo da obratimo pažnju na njihovu brzinu. Manje više, utakmica se odvijala u okvirima u kojim smo je očekivali. Isto tako sam rekao da je Malatija izuzetno jaka ekipa, tako da se to što je dala gol apsolutno moglo očekivati - odgovorio je kao iz topa trener crno-belih.

foto: Starsport©

Kako komentarišete odugovlačenje vaših igrača i šta mislite o navijačima Malatije, upitali su Turci.

- Malo mi nisu logična ova negativna pitanja turskih novinara. Igrali smo fenomenalnu utakmicu, u fenomenalnom ambijentu, na odličnom stadionu i ne vidim zašto bismo morali da se pravdamo za prolazak dalje. Od početka smo planirali da igramo kako smo igrali, dogovor je bio da ne menjamu takozvanu srednju zonu.

Kako komentarišete igru Strahinje Pavlovića koji je skinuo gomilu lopti, i smatrate li da vas je Malatija nadigrala, kao vi njih u Beogradu?

- Govorio sam da je u trećoj rundi prava nesreća što ćemo se sastati sa Malatijom, jer smo i mi i oni po kvalitetu ekipe za grupnu fazu Lige Evrope. Ne treba da čudi što su nas nadigrali, kao što smo i mi njih u Beogradu. Što se tiče Strahinje, ponoviću ono što sam pričao o Fići Stevanoviću i Strahinji Pavloviću, meni godine ne predstavljaju ništa, oni igrački zaslužuju da budu tu gde jesu.

foto: Starsport©

Kažnjeni ste od strane UEFA zbog navodnih rasističkih povika. Kakva je poruka svetu.

- Tu nije bilo rasizma. Mi sami imamo ekipe ne samo iz crne, već i žute rase i potpuno je besmisleno misliti da imamo rasističke povike sa tribina. To nije moguće. Ne bih objašnjavao na šta se odnosilo ono "ciganski". Vrlo je teško da će to ljudi ovde u Turskoj i uopšte u Evropi razumeti. Mi generalno u državi nemamo taj problem.

Da li biste više voleli Aris ili Molde?

- Potpuno mi je svejedno. Bitno je da što pre oporavimo našu ekipu od svega ovoga, bez da potcenjujem ijednu od ovih ekipa. Mislim da nijedna od tih ekipa nije bolja od Malatije, ali ni u narednom kolu neće biti lako.

Na kraju, određeni turski novinari pokazali su sramno ponašanje, pošto ih je umesto fudbalskih pitanja interesovalo ko je gospođica koja sedi pored Miloševića.

Biljana Obradović na konferenciji sa Savom Miloševićem i Aleksandrom Šćekićem
Biljana Obradović na konferenciji sa Savom Miloševićem i Aleksandrom Šćekićemfoto: Espreso

Reč je o portparolki Partizana Biljani Obradović. Povodom ovoga smo kontaktirali portparolku crno-belih koja nam je objasnila o čemu se radi.

Biljana Obradović na stadionu Malatije
Biljana Obradović na stadionu Malatijefoto: Espreso

- Mislim da se to odnosilo na moj čvrst stav da konferencija ima profesionalan tok, a ne da upada ko kad hoće i ujedno ne tretiraju i šefa i ekipu sa nepoštovanjem. Mislim da njima nije bilo jasno ko je žena koja je u javnom nastupu bila "štit" pred novinarima, što nije uobičajno za njihovu kulturu i tradiciju. Odatle pitanje ko sam i koju funkciju obavljam u klubu. Nezavisno od ovoga dočekani smo izuzetno ljubazno u hotelu i na stadionu.

BONUS VIDEO:

(Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.