ESPRESO ANALIZA: Savo prevario Turke na pres konferenciji, a šta tek reći za povratak 'otpisanog'..
Fudbaleri Partizana prošli su u plej-of Lige Evrope, Foto: Starsport©

NAŠ REPORTER NA LICU MESTa

ESPRESO ANALIZA: Savo prevario Turke na pres konferenciji, a šta tek reći za povratak 'otpisanog'..

Bili smo na utakmici u Malatiji, a ovo su naša zapažanja

Objavljeno: 16:36h
Aleksa Radosavljević

Bilo je ovo jedno od onih večeri, koje će navijači Partizana želeti da zaborave i uprkos prolasku njihovog tima u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Malatija je bila bolja, imala je više od igre, imala je i prednost od 1:0 preko 90 minuta, ali nije imala preteranu ideju kako da terensku inicijativu pretoči u drugi gol.

Ovako je naš reporter sa lica mesta video igru pojedinaca u Partizanovom timu. Vladimir Stojković

Kiks kod prvog gola Malatije, neverovatno loše izletanje na loptu za golmana njegovog renomea, što je Jahović lagano iskoristio. Na neki način se za to iskupio u 78. minutu kada je maestralno odbranio zicer Mini, a mora mu se skinuti kapa jer je čak četiri puta umalo dobio flašu i upaljač u glavu iz dela tribina gde su najvatreniji navijači domaćeg sastava. Nemanja Miletić

Po njegovoj strani Turci su imali samo po jedan opasan napad u oba poluvremena. Sa druge strane, u napadu nije imao nikakav bitniji doprinos, za razliku od meča odigranog u Beogradu. U drugom poluvremenu, preko njega je Malatija došla do dve najbolje prilike, ali srećom po crno-bele, one nisu pretvorene u gol.

foto: EPA / Martin Divisek

Bojan Ostojić

Nije stigao loptu posle šuta glavom za prvi gol Malatije koji je postigao Jahović, iako je bio na njoj. Osim toga, bio je poprilično siguran, odlično komandujući odbranom kao njen najiskusniji član. Mora se reći, namazano je ukrao oko 3, 4 minuta krajem meča. Strahinja Pavlović

Takođe je učestvovao u karambolu kod prvog gola turske ekipe, ali nije direktan krivac za isti. Možda jeste mogao malo bolje da reaguje, ali se za to "iskupio" početkom drugog poluvremena, kada je na maestralan način osujetio Jahovića da uđe u šansu 1-na-1 stigavši ga, pa onda sjajnim uklizavanjem i razoružavši. Do kraja meča, njegove intervencije bile su krucijalne da crno-beli sačuvaju plus od jednog gola.

foto: Starsport©

Slobodan Urošević

Povratak 'otpisanog'. Igrač koji nije ni išao na pripreme na Zlatibor potpuno se rehabilitovao u ekipi crno-belih. Gohan Tore mu je pravio određeni broj problema, ali se konsolidovao kako se utakmica odvijala. U drugom poluvremenu imao je nekoliko sjajnih startova na najboljem igraču turske ekipe, čoveku koji uvek igra posebno motivisano protiv Partizana. Saša Zdjelar

Da nije bilo njegove požrtvovanosti, Malatija bi u veoma ranoj fazi utakmice povela sa 2:0, ali je on sjajno reagovao u svom petercu prilikom jedne stopostotne šanse, pa je uneo dozu sigurnosti svojim, u tom momentu, demotivisanim saigračima. Ostatak meča, nije bio previše primetan, a već smo pisali da u takvoj situaciji Partizan igra najbolje.

Aleksandar Šćekić

Kao i na svakoj utakmici ove sezone, bio je pouzdan na sredini terena, ali za razliku od prošlog četvrtka, nije uspeo da osvoji preterano veliki broj duela. U ranoj fazi drugog poluvremena dobio je žuti karton, što mu je znatno otežalo posao, ali je on do kraja stojički izdržao i bez faulova uspevao sjajno da zatvori prostor.

foto: Starsport©

Zoran Tošić

Napravio je mnogo grešaka, previše puta je lopta direktno iz njegovih nogu završila u posedu igrača Malatije. Imao je jedan odličan centaršut iz slobodnog udarca u prvom delu igre, posle kog je prvo glavom, pa onda i nogom šutirao Umar Sadik, ali je golman Farnol fantastično intervenisao u oba navrata. Zamenjen je u 71. minutu. Takuma Asano

Opet je pokušavao da na pravi način iskoristi ogromnu brzinu koju poseduje, ali što bi naš narod rekao, ovog puta je odbrana Malatije "znala za jadac", pa ga je udvajala, neretko i utrajala. Kada je bio okrenut leđima, na šta ga je odbrana Malatije konstantno primoravala, bio je potpuno bezopasan.

foto: Starsport©

Sejduba Suma (zamenjen u 82. minutu)

Defanzivci turskog tima, iako su morali da jure rezultat, igrali su značajno zgusnutije nego u Beogradu, pa je bilo mnogo manje prostora za njegove majstorije. Nekoliko puta je nonšalantno pokušavao petom da proigra saigrače, ali mu to nije polazilo za rukom. Umar Sadik

Potpuno odsečen od ostatka tima u prvom poluvremenu. Čak i kada je uspeo da dobije loptu, više nije bio faktor iznenađenja kao u prvom meču, pošto su ga protivnički igrači okruživali. Doduše, zaista je uspevao mnogo puta da sačuva loptu u svom posedu, ali faktički nije imao kome da je doda u velikoj većini situacija. Imao je već pomenutu odličnu šansu u poslednjim sekundama prvog poluvremena, ali ga je u postizanju zlata vrednog gola osujetio golman Farnol. Izmene:

Aleksandar Lutovac (ušao u 71. minutu) - Prekratko na terenu da bismo sudili o njegovoj partiji Lazar Pavlović (ušao u 81. minutu) - Prekratko na terenu da bismo sudili o njegovoj partiji

Ognjen Ožegović - proveo u igri tek nekoliko sekundi Savo Milošević Nije napravio nijednu izmenu u prvih 70 minuta utakmice, kada je umesto Zorana Tošića uveo Aleksandra Lutovca. Za jedini gol koji je njegova ekipa primila zaista nije krivac, a iako je na konferenciji pre utakmice rekao da njegov tim "i da hoće da se brani, ne bi umeo", očigledno je da to nije bila baš cela istina. Miletić, Ostojić, Pavlović i Urošević su u potpunosti uspeli da zatvore prilaze ka svom petercu, pa su i pored rano primljenog pogotka.

foto: Starsport©

Zaključak: Ako bismo morali da biramo ko je igrač utakmice, morali bismo da kažemo i Slobodan Urošević i Strahinja Pavlović. Ukoliko imate nešto da dodate ili oduzmete, pišite nam u komentarima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.