PARTIZAN PREŽIVEO MALATIJU: Crno-beli poraženi, ali idu u plej-of za Ligu Evrope!
Fudbaleri Partizana igraju revanš meč u Turskoj, Foto: Starsport©

kvalifikacije za ligu evrope, 3. kolo

PARTIZAN PREŽIVEO MALATIJU: Crno-beli poraženi, ali idu u plej-of za Ligu Evrope!

Sva dešavanja sa ovog meča možete da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno: 22:08h

Fudbaleri Partizana plasirali su se u plej-of za Ligu Evrope.

U revanšu protiv Malatije poraženi su 1:0, ali zbog pobede u Beogradu od 3:1 su izborili završno kolo kvalifikacija.

Jedini gol na meču delo je Adisa Jahovića iz 7. minuta posle velike greške Vladimira Stojkovića, ali i pored rano primljenog pogotka uspeli da sačuvaju prednost iz Beograda.

Prvi konkretniji pokušaj zabeležen je u 15. minutu, Suma je sjajno uposlio Asana, koji je našao iskosa sa leve strane, a u nedostatku boljih rešenja šutirao je pored gola, tačnije lopta je završila sa spoljašnje strane mreže. Imali su crno-beli mnogo problema u organizaciji igre, gotovo da niko iz veznog reda nije uspevao da zadrži loptu duže od sekundu-dve, a za razliku od prvog meča to nije polazilo za rukom ni Umaru Sadiku.

Malatija je mogla da duplira prednost u 20. minutu, ali je u poslednjem trenutku intervenisao Zdjelar, a 10 minuta kasnije odlično se ubacio Bifuma, u pravom trenutku dobio je loptu od Torea, ali je šutirao pored gola.

foto: Starsport©

Partizan je u četvrtom minutu nadoknade prvog dela igre bio veoma blizu izjednačenja, Sadik je šutirao glavom, Farnol odlično intervenisao i odbio loptu na koju je ponovo natrčao Sadik. Pokušao je Nigerijac da je proturi ispod golmana Malatije i uspeo u tome, ali je lopta dobila čudnu putanju, krenula od gola i zaršila u Farnolovim rukama.

Nastavak meča nije doneo mnogo toga novog ni boljeg za igrače Partizana, koji u drugom poluvremenu praktično nisu uputili nijedan udarac ka golu Malatije. Domaći tim je u 59. minutu mogao do gola, šutirao je Šaleli, ali je Ostojić u poslednjem trenutku blokirao njegov pokušaj.

U 77. minutu Stojković se iskupio za grešku iz 7. minuta i možemo slobodno reći spasao Partizan od eliminacije. Čini se da je i sudija Kavano pogrešio ne dosudivši ofsajd poziciju Mine, a kada to već nije učinio, Stojković je fantastičnom reakcijom sprečio Ekvadorca da postigne gol.

foto: Dado Đilas

U samoj završnici, a igralo se sedam minuta nadoknade, otvorilo se mnogo više prostora za crno-bele pred golom Malatije, ali Sadik i Asano nisu uspeli da realizuju soje prilike, ali je u 95. minutu veliku priliku imala i Malatija međutim Mina nije došao do lopte koja se „prošetala“ kroz kazneni prostor gostiju.

Rival Partizana u plej-ofu biće najverovatnije norveški Molde koji ima 3:0 iz prvog meča u Norveškoj, a meč u Beogradu će se igrati bez prisustva navijača zbog suspenzije UEFA.

Sva dešavanja sa ovog meča možete da pratite uz "lajv-blog".

90. minut - Sadik je imao priliku da reši sve, ali suviše mlako šutira u golmana domaćih.

90. minut - Sudija iz Engleske produžio je meč za 7 minuta.

85. minut - Ostalo je još malo do kraja utakmice. Partizan ima rezultat koji ih vodi u plej-of za Ligu Evrope.

78. minut - Mina je imao priliku za drugi gol! Tore je centrirao, a štoper je glavom uputio udarac, ali Stojković fantastično spašava mrežu.

NAVIJAČI

Pristalice Malatije se dobro zabavljaju na poluvremenu

70. minut - Izmena u Partizanu, umesto Tošića u igri je Lutovac.

59. minut - Dobra prilika za Malatiju! Ostojić je izblokirao šut domaćeg igrača u korner.

55. minut - Zaigrali su crno-beli malo ofanzivnije u drugom delu.

foto: Starsport©

45. minut - Velika prilika za Partizan! Tošić je uputio centaršut iz slobodnog udarca na Sadika, koji glavom gađa u donji ugao golmana Malatije, pa je iz odbitka imao novi pokušaj, međutim ostaje 1:0, što je i konačan rezultat prvog poluvremena.

45. minut - Akbaš je prvi igrač koji je dobio žuti karton na ovoj utakmici.

30. minut - Opao je ritam utakmice, Partizan ne može da stvori neku opasnost pred gol domaćina, dok Malatija kontroliše meč i više drži loptu u svom posedu.

20. minut - Jildrim je mogao da duplira prednost svom timu, nova dobra prilika za Malatiju ostaje neiskorišćena.

14. minut - Asano je bio u prilici! Ubacio se po levoj strani, izašao sam pred golmana, ali je onda loše šutirao i pogodio samo spoljni deo mreže.

7. minut - GOOOL: Malatija je povela! Rani pogodak za turski tim, krivac za gol je Vladimir Stojković koji je nepotrebno izleteo van kaznenog prostora, a Adis Jahović je to iskoristio i glavom ubacio loptu u mrežu!

3. minut - Turski tim je krenuo ofanzivno u meč i jasno stavio Partizanu do znanja da će svim silama pokušati da dođu do prednosti što pre budu mogli.

KOREOGRAFIJA

Navijači Malatije su na početku meča imali šetalicu na svojoj tribini

foto: Espreso.co.rs

19:00 - Počeo je meč u Turskoj.

ATMOSFERA

Navijači Malatije zvižde fudbalerima Partizana

PRVI MEČ U BEOGRADU

Podsetimo se najzanimljivijih situacija iz prve utakmice u Humskoj:

SASTAVI

Malatija: Farnol – Šebake, Mina, Akbaš, Kaš – Šalali, Jildirim – Tore, Giljerme, Bifuma – Jahović Parizan: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Tošić, Suma, Asano - Sadik

foto: FK Partizan

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.