ONI SU JELI ZLATNIM VILJUŠKAMA, A NAS SU OJAČALI RATOVI: Degenek dočekao svoju osvetu Dancima koji su mu se smejali
Miloš Degenek posle prolaska u plej-of Lige šampiona, Foto: Adria Media TV

Malo i o njihovom treneru

ONI SU JELI ZLATNIM VILJUŠKAMA, A NAS SU OJAČALI RATOVI: Degenek dočekao svoju osvetu Dancima koji su mu se smejali

Nije zaboravio štoper Zvezde na dešavanja od pre sedam dana u Beogradu

Objavljeno: 00:33h

Crvena zvezda je junački prošla Kopenhagen u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i došla na samo korak od plasmana u grupnu fazu.

U dramatičnom meču, crveno-beli su posle 11 penal serija bili bolji i stigli do prolaska dalje, nakon što je posle 120 minuta igre bilo kao i u Beogradu - 1:1.

- Hvala navijačima što su došli u velikom broju. Oni su namerno malo komplikovali za nas i naše navijače, da ne dođe mnogo ljudi, ali ih je bilo dosta i bili su glasniji od njihovih 25 hiljada. Igrali smo tešku utakmicu, počeli smo kako treba, ali smo primili gol bezveze, gde sam ja trebao bolje da intervenišem. Isto kao i u prvoj utakmici, oni možda jesu imali loptu, ali su u dve utakmice ukupno 4 puta pucali u okvir našeg gola. Bitno je da smo prošli, da smo se borili iako smo igrali nekih 60 minuta sa igračem manje - rekao je posle meča štoper Miloš Degenek.

Crveno-beli su oštećeni bili od strane sudija u dvomeču sa Kopenhagenom, a na ovom meču im nije dosuđen čist penal već u prvom minutu.

- Bog je veliki i on sve vidi. Vratio nam je ono što smo zaslužili i nećemo stati ovde. Idemo dalje i ući ćemo u Ligu šampiona - poručio je Degenek.

Penale je tek odlikovala velika drama. Mnogo igrača je neuspešno izvelo udarac sa bele tačke.

- Napeto je bilo, ali posle svakog gola koji smo dali ili koji smo omašili ja sam verovao svaki put. Kad je bilo nešto povuci-potegni, verovali smo i u Borjana ili igrača koji izvodi. Nije bitno da li je promašio ili dao gol neki igrač, mora da se ima m**a da se izvede penal pred njihovim navijačima koji zvižde.

Veruje da je ovaj meč značajno pomogao njegovim saigračima za buduće važne utakmice koje dolaze.

- Mislim da smo kao ekipa baš posle ove utakmice porasli. Shvatili smo šta znači igrati ovako bitne utakmice, shvatili smo šta znači kad je teško, shvatili smo kako je kad se ne predaješ i kad moraš da gineš i da gazimo jedni za druge.

Na kraju, kao neko ko je bez dlake na jeziku, setio se i kako su se igrači Kopenhagena smejali u lice njegovim saigračima, verujući da će ih lako izbaciti kod kuće.

- Oni mogu da nam se smeju i potencenjuju nas što su i radili prošle i ove nedelje. Onaj ko se poslednjj smeje, njemu je najdraže. Drago mi je što smo prošli baš njih, njihov gospodin trener se zaj***o, ne zna ko smo mi. Oni su jeli zlatnim viljuškama, ali ne znaju da je nas ojačalo sve kroz šta smo prošli. Ne znaju da smo ojačali zbog ratova i bombarodvanja - dodao je za kraj Degenek.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.