U PARTIZANU BESNI ZBOG UEFA KAZNE: Maliciozno je tražiti rasizam tamo gde ga nema! Mi ćemo braniti unapred osuđeno!
FK Partizan, Foto: Starsport©

VULETIĆ SE OGLASIO

U PARTIZANU BESNI ZBOG UEFA KAZNE: Maliciozno je tražiti rasizam tamo gde ga nema! Mi ćemo braniti unapred osuđeno!

- Deluje, sa druge strane, izuzetno nejasno po kojim se kriterijumima UEFA vodi prilikom određivanja inkriminisanih dela - istakli su iz kluba

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Iz Disciplinske komisije UEFA stigla je stravična kazna za Partizan, uprkos sasvim solidno organizovanoj utakmici sa turskom Malatijom.

Tim povodom, oglasio se prvi čovek pravnog tima kluba iz Humske profesor Vladimir Vuletić.

O čemu se zapravo radi?

- DK UEFA je odlučila da kazni FK Partizan i to po hitnom postupku usled zakrčenih prolaza na tribinama, bacanja dimnih bombi tokom utakmice sa Malatijom i posebno, usled “rasističkih obeležja (tzv. keltski krst) i neprimerenih povika Mičelu Donaldu” koje je evidentirao FARE posmatrač. Partizan je visestruki povratnik u disciplinskim prekrsajima UEFA i vec je tokom 2017. godine vodio dva teska pravna postupka po slicnom osnovu, uz povoljan ucinak - rekao je Vuletić za Espreso.co.rs.

Vladimir Vuletić
Vladimir Vuletić foto: Beta/Branislav Božić

Da li se tražila dlaka u jajetu ili je nešto drug posredi?

- Međutim, izricanje kazne zbog rasističkih povika tamo gde rasizma nema, po prijavi neukog i malicioznog FARE denuncijanta, klubu koji baštini antifašistički i multikulturalni duh, koji je u utakmici sa Malatijom u svom sastavu imao dva fudbalera tamne puti i jednog žute rase, deluje kao contradictio in adiecto. Deluje, sa druge strane, izuzetno nejasno po kojim se kriterijumima UEFA vodi prilikom određivanja inkriminisanih dela budući da su neki klubovi u okruženju za, čini se, nedvosmisleno iskazivanje rasističkih obeležja i simbola ostajali nekažnjeni

Šta će uraditi klub iz Humske?

- Pravni tim FK Partizan će otpočeti složen pravni žalbeni postupak i, poput Rudolfa Cislera, nastojati da brani ono što je, izgleda, unapred osuđeno, "pa makar naše sene ponovo hodale po dvoru i plašile gospodu - zaključio je Vuletić za Espreso.co.rs.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.