PARTIZAN OPET PROSUO BODOVE U KRUŠEVCU: Napredak vodio dva puta, Brežančić i Suma spasili crno-bele poraza!
Igrači Napretka slave gol protiv Partizana, Foto: Starsport©

Linglong tire Superliga, 4. kolo

PARTIZAN OPET PROSUO BODOVE U KRUŠEVCU: Napredak vodio dva puta, Brežančić i Suma spasili crno-bele poraza!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz lajv-blog na Espreso.co.rs

Objavljeno:

Veoma interesantna utakmica u Kruševcu, gde je Napredak dočekao Partizan. Na kraju, završena je nerešeno - rezultatom 2:2 (2:1).

Na taj način, crno-beli su ostali bez ijedne superligaške pobede "pod Bagdalom" još od 2015. godine, ali su uspeli da izbegnu poraz, koji su doživeli u 28. kolu prethodne sezone.

Napredak je dva puta u prvom poluvremenu došao do prednosti, i to oba puta preko Igora Ivanovića, koji je bio strelac u 11. i 29. minutu. Na 1:1 je izjednačio Rajko Brežančić, prvim golom od povratka u Humsku, dok je konačan rezultat doneo rezervista Sejduba Suma sredinom drugog poluvremena, posle odlične kombinacije sa Zoranom Tošićem.

Bio je ovo prvi bod za Kruševljane u tekućoj sezoni, a do ovog kola, za tri utakmice nisu postigli nijedan gol. Sa druge strane, crno-belima su ovo prvi prosuti bodovi, kao i primljeni golovi u Superligi (podsetimo, oni nisu igrali 2. kolo kako bi se odmorili za Ligu Evrope).

Napredak čeka naredni vikend i novi izazov u domaćem fudbalu, dok će Partizan u četvrtak gostovati Malatiji u ubedljivo najbitnijem meču u dosadašnjem toku sezone, revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz lajv-blog na Espreso.co.rs...

KRAJ UTAKMICE!!! Konačan rezultat - 2:2

90' Meč je produžen za pet minuta, a golman Marko Milošević je dobio žuti karton zbog odugovlačenja. Nedugo pre toga, teren je napustio dvostruki strelac Igor Ivanović.

85' Žuti karton za Lazara Pavlovića.

81' Zoran Tošić je lepo izveo slobodan udarac, ali je lopta završila koji centimetar iznad prečke.

78' Partizan napada, Napredak se grčevito brani, ali i dalje nema preokreta.

72' Eskić ustupa mesto Desančiću - izmena kod Napretka. Inače, pre nego što je izašao sa terena, dobio je žuti karton.

69' Miletić je dobio žuti karton zbog guranja golmana Miloševića, koji je pao, pa je prekid pred izvođenje kornera crno-belih potrajao minut.

68' Interesantan detalj u petercu Napretka. Prilikom izvođenja devetog kornera za Partizan, Igor Vujačić, štoper crno-belih je ostao bez dresa, tačnije, neko mu ga je skinuo.

Igor Vujačić ostao bez majice
Igor Vujačić ostao bez majice foto: Printscreen/Youtube

66' GOOOOOOL! 2:2! Sejduba Suma je strelac, a asistirao mu je Zoran Tošić! Omaleni Gvinejac igra kao preporođen ove sezone. Posle gola, umesto Lole Smiljanića je ušao mlađani Lazar Pavlović, što očigledno znači da Savo Milošević želi još ofanzivniji fudbal "pod Bagdalom".

65' Zvanični spiker upozorava navijače Partizana da ne ubacuju pirotehniku na teren.

61' Partizan napada, ali za sada sve to deluje jalovo, tačnije, Napredak je odlično zatvorio sve prilaze svom golu.

53' U ekipi Napretka prva izmena. Izašao je Miloš Ožegović, na terenu je Igor Zorić.

51' Partizan sve vreme drži loptu na polovini Napretka, ali ne uspeva da uputi šut kroz gusto postavljeni blok odbrane domaćeg tima.

46' Ulaze i Suma i Asano na poluvremenu. Igru će napustiti Filip Stevanović i Đorđe Ivanović.

Asano i Suma u zagrljaju protiv Malatije
Asano i Suma u zagrljaju protiv Malatije foto: Starsport©

POLUVREME! Napredak vodi sa 2:1, a da je Igor Ivanović bio prisebniji u 41. minutu, moglo je da bude i više. Kruševljani su imali više od igre, puno zrelijih prilika, pa se može reći da izabranici Sava Miloševića imaju sreće što ne gube i sa većom razlikom. Sigurni smo da će odmah u drugom poluvremenu biti nekih izmena.

41' Dvostruki strelac Igor Ivanović umalo da postigne i treći gol, ali je izbliza šutirao direktno u Vladimira Stojkovića, koji je sigurno uhvatio tu loptu.

36' Napredak se uopšte nije povukao, kako je to slučaj sa nekim drugim timovima kada im gostuje Partizan. Naprotiv! Novi šut ka golu Stojkovića, ovog puta iz daljine i preblizu njemu, pa je bivši reprezentativac Srbije imao lak posao.

29' GOOOOOOOOL! 2:1 vodi Napredak! Opet je strelac veoma raspoloženi Igor Ivanović!

25' Sudija je dozvolio igračima minut za osveženje.

22' Prilika za Igora Vujačića posle odbitka, ali golman Milošević ovoga puta nije morao da vadi loptu iz mreže. Poslednju pobedu nad Napretkom u Kruševcu u okviru Superlige, Partizan je ostvario još 2015. godine. U Kupu je to učinio proletos.

20' Dobar prodor Đura Zeca, došao je u situaciju da šutira iz kaznenog prostora, ali je to učinio neprecizno, tačnije preko gola. Nije bila jednostavna situacija.

19' Dobar udarac ponovo Igora Ivanovića, ali je odlično intervenisao dobro postavljeni Vladimir Stojković.

Brežančić slavi prvi gol po povratku u Partizan
Brežančić slavi prvi gol po povratku u Partizan foto: Starsport©

14' GOOOOOOOL! 1:1! Kratko je trajala radost navijača Napretka. Rajko Brežančić je umakao čuvarima, ušao u sredinu posle duplog pasa sa Đorđem Ivanovićem i matirao golmana Marka Miloševića. Sjajnih prvih 15 minuta "pod Bagdalom".

11' GOOOOOL! 1:0! Napredak vodi sa 1:0. Posle dobrog dodavanja, strelac je Igor Ivanović. Ponovo su Čarapani prvi poveli u duelima sa Partizanom, ponovo crno-beli u problemu u Kruševcu. Inače, ovo je prvi pogodak Napretka u sezoni. Akciju je započeo Eskić. Na pogrešnoj nozi bio je mladi Strahinja Pavlović, a Ivanović je iskoristio svoju brzinsku nadmoć u tom duelu.

5' Početno opipavanje snaga. Još uvek nismo videli nijednu ozbiljniju situaciju.

1' Utakmica je počela, ali prethodno smo prisustvovali minutu ćutanja za tragično preminulog Dejana Čurovića.

18.30 - Evo kako protiče zagrevanje rezervnih igrača crno-belih za ovu utakmicu.

Zagrevanje rezervnih igrača Partizana pred ovaj meč
Zagrevanje rezervnih igrača Partizana pred ovaj meč foto: FK Partizan

18.00 - Poznati su sastavi obe ekipe:

Napredak (4-2-3-1): Milošević – Spremo, Pajović, Milovanvić, Ćuković – Ožegović, Bjeloš - Eskić, Zec, Ivanović – Pavićević

Partizan (4-2-3-1): Stojković – Miletić, Vujačić, Pavlović, Brežančić – Smiljanić, Zdjelar – Tošić, Ivanović, Stevanović - Ožegović

17.55 - Pogledajte šta je Savo Milošević imao da kaže pred ovu utakmicu:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.