NOVI SUKOB U SRPSKOM FUDBALU! Žestok odgovor Biniću iz Partizana: Za izmišljotine je neophodno imati osnovnu školu!
Vuletić i Binić, Foto: Dado Đilas

NASTAVLJA SE RAT

NOVI SUKOB U SRPSKOM FUDBALU! Žestok odgovor Biniću iz Partizana: Za izmišljotine je neophodno imati osnovnu školu!

Neretko u bliskoj prošlosti smo imali priliku da čitamo o sukobima ove dvojice, a sada je to i nastavljeno

Objavljeno:

Novi verbalni sukob u srpskom fudbalu, a tema je novo pojačanje Partizana Takuma Asano, koji je debitovao odličnom partijom protiv Malatije u drugih 45 minuta.

Ipak, Japanac nije impresionirao člana Izvršnog odbora FSS zaduženog za regularnost takmičenja Dragišu Binića, legendu Crvene zvezde, koji ga smatra prosečnim igračem koji nije dovoljno brz, već je više hitar.

Dragiša Binić
Dragiša Binić foto: Dragan Kadić

Nije se dugo čekalo na odgovor iz Humske, a prema očekivanju on je došao od potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića.

- U paničnom strahu kako opravdati najskupljeg igrača u istoriji fudbala na ovim prostorima, interkontinentalnog ‘idi mi – dođi mi napadača, latio se, ničim izazvan, Dragiša Binić da ocenjuje igrače Partizana. U svojoj oholoj taštini neznanja i neukosti, sebi, sa mesta člana Izvršnog odbora FSS zaduženog za regularnost takmičenja, on dozvoljava da se bavi performansama igrača jednog kluba. On ne radi ono što mu je nadležnost – pa do danas, još u martu izglasana Radna grupa za uvođenje VAR tehnologije nije ni otpočela sa radom i liči da nikad neće. On se, u velikom naporu kognicije, bavi razlikovanjem sinonima ‘brz’ i ‘hitar’ isto koliko bi razlikovao termine ‘glup’ i ‘neinteligentan’. On baštini tradiciju izmišljanja nekih medijskih poslenika, pa ističe kako je Marčelo Lipi (koji je radio kao trener u Kini) tvrdio da je Asano (Japanac koji nikad nije igrao u Kini) toliko limitiran ‘da ga nikad ne bi video ni u rezervama svog tima, ali je morao da ga zbog marketinga ubacuje - rekao je Vuletić.

Vladimir Vuletić
Vladimir Vuletić foto: Espreso

- Takuma Asano je igrao za japansku Sanfrese Hirošimu do 2016. godine (60 nastupa), a potom je prešao u Arsenal, gde nije upisao nijedan nastup zbog problema sa radnom dozvolom, pa je išao na pozajmice u nemačke timove Štutgart i Hanover. Reprezentativac Japana bio je 18 puta. Marčelo Lipi, sa druge strane, nikada nije radio u Japanu. Bivši trener Intera i Juventusa je od 2012. do 2014. godine trenirao kineski Gvangžu Evergrande, a od 2016. godine je selektor fudbalske reprezentacije reprezentacije Kine - navodi.

- Bez želje da se Dragiši objasni da je za kvalitetnu izmišljotinu neophodno bar osnovnoškolsko obrazovanje i razlikovanje japanskih ostrva od Kine, ovde se postavlja pitanje po kom osnovu i sa kojim mandatom od Disciplinske komisije FSS već osuđivani Dragiša se bavi jednim klubom sa mesta člana IO FSS zaduženog za regularnost takmicenja?!? Deluje da je to identično nespojivo kao njegovo (ne)poznavanje elementarne sintakse i geografije, u kombinaciji sa oskudnom maštom. Da se bar rukovodi Dekartovom mišlju ‘scio me nihil scire’ (znam da ništa ne znam) bilo bi nešto manje tragično. Ovako mu ostaje samo ‘ora et labora’ – da moli i radi - dodao je Vuletić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.