NAVIJAČI PARTIZANA SU JAKO ZAHTEVNI! Milošević pred Napredak: Nema opuštanja, pa čak ni na deset sekundi!
Savo Milošević, Foto: Starsport©

PRES KONFERENCIJA TRENERA CRNo-belih

NAVIJAČI PARTIZANA SU JAKO ZAHTEVNI! Milošević pred Napredak: Nema opuštanja, pa čak ni na deset sekundi!

- Videli ste šta sve može da se desi kada se malo opustite, iako ste svih 90 minuta bili na vrhunskom nivou - istakao je

Objavljeno: 16:37h
Aleksa Radosavljević

Savo Milošević je pred utakmicu četvrtog kola Linglong Superlige u kojoj se njegov Partizan sastaje sa Napretkom u Kruševcu istakao da se njegov tim polako navikava na težak ritam utakmica koji mu sledi.

- Još jedna utakmica u nizu. Dolazi u jako teškom trenutku, posle velike potrošnje u susretu protiv Malatije, ali na to se navikavamo i ne možemo koristiti kao opravdanje. U razgovoru sa igračima sam rekao da je liga možda i bitnija od ovoga što radimo u Evropi. Moramo da imamo mobilnost kao i u Evropi, takav rezultat ću tražiti. Napredak je poslednjih godina već tradicionalno neprijatan po nas i ako ovu utakmicu ne budemo shvatili ozbiljno, imaćemo velikih problema - rekao je Milošević novinarima u Zemunelu.

Napredak ima tri poraza u Superligi, bez postignutog gola:

- Sve su to stvari koje mogu da nas zavaraju. Mnogo stvari se promenilo, počev od trenera, preko igrača. To što su izgubili tri utakmice ne mora ništa da znači. Protiv Vojvodine sam gledao i to je moglo da ode u drugom smeru, a znate koliko je to jak protivnik. Protiv Inđije sam takođe gledao dobar deo utakmice i to je isto moglo da ode u drugom pravcu. Sticaj okolnosti je što je Napredak izgubio tri utakmice, a to je ono što je možda i otežavajuća okolnost po nas - rekao je Savo.

Nekada nije dovoljno odigrati perfektnih 89 minuta i 50 sekundi.

- Ne smemo da se opuštamo, stalno to ponavljam igračima. Fudbal je takav da ako se u bilo kom trenutku bilo koje utakmice opustite, obiće vam se o glavu. Protiv Malatije smo odigrali 90 perfektnih minuta u ovom momentu, možemo bolje, ali to je naš maksimum u ovom trenutku, a 10 sekundi smo pali s koncentracijom i odmah smo dobili gol. Ako u bilo kojoj utakmici dozvolite pad koncentracije i ako niste pripremljeni, zamislite koliku cenu možete da platite ako se opustite 30 minuta, kad vidite šta se dešava za 10 sekundi. Fudbal je takav da nema više izrazitih favorita - rekao je Milošević.

Na pitanje koliko je teško psihički pripremiti ekipu za superligaški okršaj posle onakve evropske večeri u četvrtak, Savo je bio jasan:

- Da je bilo 1:3 možda bi bilo teško. A, ovako, veoma je lako. Ako posle onakvog rezultata neko ne može da nađe motivaciju za Napredak, sa njim nešto nije u redu.

Dobre stvari koje se dešavaju u crno-belom taboru poklapaju se sa Savovim dolaskom, ali on spušta loptu.

- Možda s mojim dolaskom, opet ću izbeći da pričam o sebi. To je tradicionalna priča, Partizanovi navijači su jako zahtevni. Mi smo sezonu završili relativno uspešno, što je donelo neko interesovanje. Pa smo relativno dobro počeli sezonu, pa je publika stidljivo počela da se zanima, pa smo izbacili Konahs Kvej, pa je onda krenulo zanimanje, pa Mačva... Ali, to je nešto što nije novo. Partizanova publika pre podrške traži neke stvari od ekipe, traži da vidi kako igrate i šta nudite. Ova, da tako kažem, euforija i ovo zanimanje publike mi je razumljivo i ono će ići dok mi budemo igrali dobro ili se poboljšavali. A to je, na kraju krajeva, pošteno i dobro - objasnio je strateg crno-belih.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.