TURCI PAKUJU PARTIZANU IZBACIVANJE IZ EVROPE: Gnusne laži i sramne izmišljotine da bi Partizan bio kažnjen!
Turci se služe svim sredstvima da bi napakostili Partizanu, Foto: Starsport©

Sramota

TURCI PAKUJU PARTIZANU IZBACIVANJE IZ EVROPE: Gnusne laži i sramne izmišljotine da bi Partizan bio kažnjen!

Optužili su navijače crno-belih da su uradili nešto što nisu

Objavljeno:

Turski mediji pokušavaju da napakuju Partizanu novu kaznu kod UEFA, pa čak i onu najgoru, jer su verovatno svesni toga da njihov klub, Malatija, neće moći da u revanšu nadoknadi zaostatak iz prvog meča u Beogradu.

Crno-beli su trijumfovali na svom terenu 3:1 u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope i tako stekli veliku prednost za revanš koji je sledećeg četvrtka u Turskoj.

Međutim, brojni turski mediji sada izveštavaju da je na stadionu Partizana bilo nacionalističkih skandiranja od strane domaćih navijača, kao i da je na tribini bila istaknuta zastava sa likom Miloša Obilića, što nije istina.

Turski mediji je pomešao Karađorđa sa Milošem Obilićem
Turski mediji je pomešao Karađorđa sa Milošem Obilićemfoto: Printscreen/yeniakit.com.tr

U tekstu pojašnjavaju da je Miloš Obilić heroj Srba jer je ubio sultana Murata u Boju na Kosovu 1389. godine, a da je ova zastava sa njegovim likom sramna i grozna.

Međutim, jedino što je tu sramno i grozno jesu njihove izmišljotine.

Prvo, istina je da je na tribini bila zastava sa likom srpskog junaka, ali ne Miloša Obilića, već Vožda Karađorđa, koji je, takođe istina, bio zakleti neprijatelj Turaka i bio vođa Prvog srpskog ustanka protiv viševekovne vlasti Osmanlija u Srbiji.

Grobari su zaista imali zastavu sa likom vožda Karađorđa
Grobari su zaista imali zastavu sa likom vožda Karađorđafoto: Starsport©

Drugo, potpuna je izmišljotina da se tokom utakmice pevala nacionalistička uvredljiva pesma "Svaki Turčin zna, svaka bula zna, da je Obilić, srpski sin, zaklao Murata!", koja se ranije zaista često pevala u okršajima srpskih i turskih timova, ali ovog puta nije.

Partizan je na vreme upozorio navijače da će bilo kakav eksces, nacionalistički ispad, skandiranje i pevanje takvih nekih pesama žestoko koštati klub, možda i izbacivanjem iz Evrope, a Grobari su poslušali taj apel, tako da se zaista to nije čulo na utakmici, zbog čega su zaslužili sve čestitke.

Jedino, ako su turski novinari možda čuli nešto što niko drugi nije čuo na stadionu.

Ali pre će biti da pokušavaju da iskoriste situaciju što je Partizan na tankom ledu u UEFA zbog navijača, pa ne biraju sredstva i načine kako da izbace crno-bele iz Evrope.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.