ASANO JE LIMITIRAN IGRAČ! I NIJE BRZ! Legenda Zvezde nije oduševljena Partizanovim Japancem!
Takuma Asano je mnoge oduševio na debiju za Partizan, Foto: Starsport©

Neobično zapažanje

ASANO JE LIMITIRAN IGRAČ! I NIJE BRZ! Legenda Zvezde nije oduševljena Partizanovim Japancem!

Kaže da ne očekuje da bude igrač koji pravi razliku na terenu

Objavljeno:

Pojačanje Partizana Takuma Asano oduševio je celokupnu javnost, a posebno navijače crno-belih, na svom debiju za klub iz Humske u drugom poluvremenu meča protiv Malatije.

Japanski krilni fudbaler je demonstirao svoje glavne kvalitete i adute, pre svega brzinu i doneo neku novu dimenziju u igri ekipe Save Miloševića, te je postigao i pogodak, a zatim i iznudio penal.

Međutim, nisu svi impresionirani japanskim fudbalerom, a jedan od takvih je legendarni Dragiša Binić, član šampionske generacije Crvene zvezde koja je osvojila Kup evropskih šampiona i Interkontinentalni kup.

Dragiša Binić je jedan od onih koji nisu impresionirani Asanom
Dragiša Binić je jedan od onih koji nisu impresionirani Asanomfoto: Dado Đilas

Biniću je, takođe kao i Asanu, brzina bila glavni adut tokom fudbalske karijere, a uz to je svoju bogatu karijeru završio upravo u Japanu i poznate su mu tamošnje fudbalske prilike.

- Asana sam gledao i ranije, ništa posebno. Mene nije impresionirao ovom utakmicom. Možda bude bolji, u vremenu što sledi. Ne znam... Interesantan jeste, videlo se preksinoć, nespreman i neuklopljen. Nedovoljno tehnički obučen i dekoncentrisan u situaciji jedan na jedan - kaže Binić za "Žurnal" i uz to napominje:

- I nije brz, već samo hitar!

Dragiša Binić kaže za Asana da nije brz nego samo hitar
Dragiša Binić kaže za Asana da nije brz nego samo hitarfoto: Starsport©

Doskorašnji funkcioner FSS-a navodi da je pitanje kako će se Asano privići na ovdašnje fudbalske uslove i uz to da bi mu fizička građa mogla biti veliki problem.

- Kao i njegovi sunarodnici, specifične je građe, limitiran za ozbiljan fudbal. Vredan je i izuzetan momak, potpisujem. Kao i što bih genetsku želju za učenjem, izvući će Savo maksimum iz njega, ali nikad tvrdnju: biće nosilac igre i glavni realizator igre, posle Zvezde, ovde najvećeg kluba. Budimo realni: da nešto vredi, ostao bi i igrao u sređenijem svetu. Voleo bih da grešim, ali sumnjam.

Dragiša Binić kaže da je Asano limitiran igrač
Dragiša Binić kaže da je Asano limitiran igračfoto: Starsport©

On je naveo i da je njemu lično, i to u prisustvu Siniše Mihajlovića, legendarni Marčelo Lipi koji je trenirao Asana, rekao da Japanac nije mogao da bude ni u rezervama u njegovoj ekipi.

- Fudbal je ovde mnogo drugačiji, oštriji, bezobrazniji. Japanci igraju lepršavo, za publiku. Sportom se bave iz razonode, a ne iz interesa kao u nas. Tamo čak nema rivaliteta i između navijača, a kamoli klubova. Blaženstvo od fudbala, od života. Sve prosto vrvi od izuzetnih ljudi, dobrih namera. Da ne dužim: neće biti veliko pojačanje Partizana, neće praviti razliku na terenu. Nije realno, tvrdim - zaključio je Binić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.